Copy

NIEUW JAAR

Beste leden,

Normaal ontmoeten wij elkaar rond deze dagen tijdens het stampottenbuffet. Onder het genot van een maaltijd en borrel waren we dan in de gelegenheid elkaar al het goeds toe te wensen, de hand te schudden en wellicht elkaar te omhelzen. Het behoeft geen nadere uitleg dat dit helaas dit jaar niet het geval zal zijn.

Velen zullen terugkijken op een ingrijpend jaar, niet alleen vanwege de beperkte ruimte om te ondernemen en het fysiek bij elkaar te zijn, zowel zakelijk als privé. Toch ontstond er ook een enorme creativiteit onder ondernemers, die gedwongen werden hun deuren geruime tijd te sluiten.

Laten we moed houden! Voor 2021 zijn er veel goede voornemens. De schade inhalen en misschien voor sommigen zelfs wel een nieuwe start,  zakelijk of persoonlijk. Misschien ook met een ander toekomstbeeld. Laten we hopen dat we er wat moois van gaan maken. Dan zal de optelsom voor de samenleving ook positief zijn.

Laten we elkaar helpen waar nodig! Met raad en daad, door het uitlenen of uitwisselen van personeel, door het beschikbaar stellen van verkoopruimten waar de winkels wel opengesteld zijn, met aandacht voor elkaar.

De aandacht voor elkaar zal ons sterker maken. Tijdens het enige live evenement bij Finley in september 2020 benoemde ik dat ‘wij ondernemers’ niet weg zijn te denken uit onze samenleving. We betalen salarissen en dus vele hypotheken, we leiden jongeren op, bieden stageplekken en vakantiewerk. Daarnaast sponsoren we onze verenigingen en zijn we altijd weer te porren voor een extra actie of financiële bijdrage. Oftewel, geen gemeenschap zonder ondernemers! Dat is wat Ondernemend Wijdemeren onze stakeholders en in het bijzonder het gemeentebestuur telkenmale zullen blijven verkondigen.

Verheugd zijn we met de versterking van ons bestuur met Maarten Steinkamp, Ramona Poort en Rosemarijn de Vink. Verderop in deze nieuwsbrief stellen zij zich nader voor. 

Daarnaast mochten we Marije Dunnebier, Dennis Lankrijer, Nico van Kooi en Joost Broers verwelkomen bij de diverse commissies.

Als Ondernemend Wijdemeren zijn we dus klaar voor de toekomst en zijn u graag van dienst.

Allen een mooi, goed en gezond 2021 toegewenst.
Met vriendelijke Groet, 
Dik van Enk 

Nieuw in het bestuur, even voorstellen:

Rosemarijn de Vink 
Rosemarijn de Vink is eigenaresse van het prachtige Italiaanse restaurant Rosa's Cantina. Daarnaast is zij actief om alle (horeca) ondernemers in m.n. Oud-Loosdrecht te verenigen en werkt zij actief mee aan onderwerpen recreatie en toerisme voor de regio Wijdemeren. Ook is zij lid van KHN afdeling Hilversum e.o.
Binnen de vereniging is zij al ruim een jaar actief als 'aspirant' bestuurslid en binnen de commissie Recreatie en Toerisme heeft zij zich mede ingezet om de website loosdrechtsplassengebied.nl te lanceren. 
Maarten Steinkamp
Maarten Steinkamp is mede eigenaar van landelijke winkelformules zoals Jamin en MultiVlaai. Daarnaast is hij actief in de muziekindustrie en managing partner van de toonaangevende Belgische muziekfirma CNR Records. Hij groeide op in Kortenhoef en is een bekend gezicht in het plaatselijke verenigingsleven. Zo was hij nauw betrokken bij Jeugdsoos Pluto, Dorpshuis De Dobber en talloze grootschalige evenementen. Tegenwoordig is hij voorzitter Stichting Festiviteiten ‘s-Graveland, bekend van de jaarmarkt en feesttent. Tenslotte is Maarten ook nog actief als manschap bij de brandweer ‘s-Graveland en Hilversum.
Ramona Poort
Ramona Poort is 14 jaar eigenaar van Ondernemend Hilversum. Zij heeft daarnaast veel verschillende maatschappelijke en innovatieve lokale projecten opgezet en heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in ISO en VCA-projecten. Sinds 2012 is Ramona al betrokken bij Ondernemend Wijdemeren in verschillende rollen. De afgelopen jaren heeft zij bestaande en nieuwe leden bezocht en welkom geheten, het bestuur ondersteund bij diverse taken en binnen de  commissie communicatie een aantal taken vervuld. In haar rol als bestuurslid zal zij zich inzetten om jongeren in Wijdemeren te enthousiasmeren voor het Ondernemerschap en het verbreden van de nieuwe generatie ondernemers binnen OW door de schakel te zijn voor startups en jonge ondernemers. 

WSP Initiatief Gooi en vechtstreek werkt door.

Sinds december 2020 is het WSP initiatief Gooi en Vechtstreek Werkt Door actief. De dienstverlening bestaat uit het verbinden van werkgevers die te maken hebben met over- of ondercapaciteit ten gevolge van Corona.
BEKIJK DE FLYER

Ondernemersavond
Gooi en Vechtstreek

Op 25 januari zijn wij met Ondernemend Wijdemeren vertegenwoordigd op de Ondernemersavond Gooi en Vechtstreek. Tijdens deze (online) avond spreken we verder over de toekomst van de regionale economie, de impact van corona op verschillende sectoren en de beschikbare overheidssteun en de stand van zaken naar aanleiding van het overleg dat op 27 augustus 2020 al is geweest. 

We willen graag een duidelijk standpunt vanuit ondernemers hierin innemen. En om vanuit ons allemaal te spreken, cijfers te kunnen delen en laten zien hebben we een korte enquête gemaakt zodat we de resultaten tijdens de Ondernemersavond kunnen presenteren. 

Invullen neemt slechts 2 minuten in beslag en is geheel anoniem

NAAR ENQUETE
Bekijk de email in je browser

Volg Ondernemend Wijdemeren op social media

Facebook
Twitter
LinkedIn

Bezoek ook onze website

www.ondernemendwijdemeren.nl

Inhoud: Ondernemend Wijdemeren
Verzending: Anticipate Media
Teksten: Ramona Poort

Ons e-mailadres is:
Ondernemend Wijdemeren
Havikskruid 5
Maartensdijk, 3738 TV
Netherlands

Add us to your address book


afmelden voor de nieuwsbrief    gegevens aanpassen

Copyright © 2021 Ondernemend Wijdemeren, All rights reserved.

 
Email Marketing Powered by Mailchimp