Copy
NEWSFLASH
Buletin special al Biroului Europa Creativă România - Cultura
19 septembrie 2017

S-au lansat apelurile din 2017 pentru proiecte de cooperare Europa Creativă - Cultura
 
Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a lansat ieri, 18 septembrie, două apeluri pentru proiecte de cooperare culturală europeană în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura.

Documentele licitației sunt disponibile aici.

Vor fi finanțate 3 categorii de proiecte:

Categoria I – Proiecte de cooperare de mai mică amploare  
Acestea implică un lider de proiect și cel puțin doi parteneri provenind din minimum trei state diferite participante la subprogramul Cultura. Plafonul maxim al finanțării acordate este de 200.000 de euro, reprezentând 60% din bugetul total eligibil.

Categoria II – Proiecte de cooperare de mai mare amploare  
Acestea includ operatori din minimum șase țări eligibile (un lider și cinci parteneri) și pot primi un grant de maximum 2 milioane de euro, constituind 50% din bugetul total eligibil.

Categoria III – Proiecte de cooperare în relație cu Anul European al Patrimoniului Cultural 2018
Acestea întrunesc aceleași criterii de la prima categorie, implicând un lider de proiect și minimum doi parteneri  din trei state diferite care participă la subprogramul Cultura, cuantumul maxim al grantului acordat fiind de 200.000 de euro, respectiv 60% din bugetul total eligibil.  Spre deosebire de proiectele de mai mică amploare, propunerile din această categorie vor contribui în mod obligatoriu la tematica și implementarea obiectivelor Anului European al Patrimoniului Cultural 2018.

Bugetul disponibil este de 40 de milioane de euro pentru categoriile I și II și de 5 milioane de euro pentru categoria III de proiecte.

Termene-limită de depunere:
  • 22 noiembrie 2017 pentru categoria III
  • 18 ianuarie 2018 pentru categoriile I și II
Vă reamintim că vă stăm la dispoziție cu feedback și consultanță gratuite în procesul de elaborare a propunerilor de proiect, precum și cu sprijin în identificarea de parteneri din alte țări eligibile la program.
Află mai multe despre aceste apeluri
Organizațiile care doresc să-și îmbunătățească ideea de proiect sau aplicațiile care au fost respinse în cadrul apelurilor Europa Creativă - Cultura sunt invitate să ne contacteze la adresa cultura@europa-creativa.eu sau la numărul de telefon 021.316.60.61, pentru asistență tehnică gratuită.  

Oferte de parteneriat în proiecte Europa Creativă – Cultura


Noi propuneri de parteneriat de la organizații din Belgia, Serbia, Marea Britanie, Finlanda, Croația și Cipru care vor să depună sau să fie partenere în proiecte de cooperare pentru termenul-limită din acest an sunt disponibile pe website-ul nostru, în secțiunea Oferte de parteneriat. Vă invităm să contactați direct organizații în cauză dacă doriți să lucrați împreună într-un proiect Europa Creativă:
Europa Creativă 2014-2020 este programul UE pentru sectoarele culturale și creative. Are 2 subprograme: Cultura și Media și o componentă transsectorială.
 
Subprogramul Cultura finanțează: proiecte de cooperare între minimum 3 țări; rețele europene care contribuie la profesionalizarea și întărirea capacității sectoarelor de a lucra la nivel transnațional; platforme europene care sprijină mobilitatea și promovarea creatorilor; traduceri literare.

Programul este gestionat de EACEA - Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură din Bruxelles, unde se trimit și se evaluează toate proiectele. 
Biroul Europa Creativă România - cum vă ajutăm?
 
Biroul promovează Programul Europa Creativă în România și facilitează accesul operatorilor la finanțările acestuia prin organizarea de sesiuni de informare la nivel național și acordarea de asistență tehnică gratuită.
Prezentări Europa Creativă - Cultura în perioada următoare
 
19 septembrie - Craiova

28 septembrie - Timișoara

4 octombrie - Cluj-Napoca

13 octombrie - București (Platforma Internațională de Teatru București)

28 octombrie - București (Forumul ”Cultura în educație”)

23 noiembrie - București (Târgul Gaudeamus)

Mai multe detalii despre toate aceste evenimente în curând pe website.
 
Website
Facebook
Twitter
Email
Copyright newsletter © BEC România - Subprogramul Cultura, 2017

BIROUL EUROPA CREATIVĂ ROMÂNIA - SUBPROGRAMUL CULTURA
Adresa: Bd. Unirii nr. 22, parter, camera 3, sector 3, 030833 Bucureşti
Telefon: 021.316.60.61


Conținutul acestui material nu reflectă în mod necesar poziția Uniunii Europene.This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Biroul Europa Creativa Romania - subprogramul Cultura · Bd.Unirii nr. 22, sector 3 · Bucharest 030833 · Romania