Copy
Nieuwsbrief 1 TOP-girls programma Kidshare foundation - februari 2017
View this email in your browser
Stralende meisjes

Jouw gift voor arme, slimme meisjes heeft grote impact! Kidshare startte het TOP-girls programma in 2015. Inmiddels hebben we 48 meisjes die mede door jouw bijdrage naar de middelbare school gaan. Deze meisjes zijn zo arm dat ze zonder onze steun niet hadden kunnen doorleren. In Kenia moet je schoolgeld betalen voor de middelbare school. Het initiatief van Kidshare heeft onze partner African Divine Church (ADC) doen besluiten een eigen stichting op te richten in Kenia. Zij hebben tot nu toe nog eens 26 meisjes en jongens die heel arm zijn gesteund naar de middelbare school te gaan. Wij hebben mensen van ADC geholpen een uitgebreide training fondsenwerving te volgen. We zien het effect daarvan. Jouw gift heeft zo een flinke impact en de meisjes? Ze stralen!
 
Wat jouw gift doet

Ik ontmoette Mercy op Tigoi, een van de scholen waar onze TOP-girls leren en wonen. Ik kwam in gesprek met Mercy en ze vertelde: "Ik heb geen ouders meer, ik ben wees. Mijn ouders kwamen om bij een demonstratie na de verkiezingen in Nairobi in 2008. ik was acht jaar toen. Het was heel pijnlijk voor me. Ik heb geen broers en zussen en ben toen naar mijn grootmoeder gegaan op het platteland van West-Kenia. Zij was heel lief voor me. Ze is wel heel arm, ze kon af en toe het schoolgeld niet betalen voor de basisschool. Dan werd ik door school naar huis gestuurd. Ik ben zo blij dat jullie me steunen met mijn opleiding. Ik wil advocaat worden. Ik kan niet tegen onrecht. Ik wil de rechten van arme mensen in Kenia helpen verdedigen." Haar verhaal raakte me diep.
 
Alle TOP-girls bij elkaar

Drie keer per jaar komen alle TOP-girls bij elkaar. ADC organiseert een dag waarop de meisjes, die op verschillende scholen zitten, elkaar weer ontmoeten. Ze delen elkaars ervaringen en krijgen workshops aangeboden waarin diverse thema's worden behandeld. De onderwerpen zijn onder andere de volgende: succes in je leven, adolescentie en seksualiteit, wat ga je doen na de middelbare school? De meisjes leren hier veel van. Het versterkt hun onderlinge band en hun gevoel bij een speciale groep te horen. Kidshare is blij dat ADC deze workshops organiseert en betaalt de kosten van de dag. 
 
 
De toekomst van het TOP-girls programma

Jouw steun voor meisjes als Mercy maakt het mogelijk dat ze door kunnen leren. Ze kunnen hun middelbare school afmaken. Kidshare gaat met ADC de mogelijkheden onderzoeken om de meisjes verder te laten studeren. Veel van hen kunnen in potentie naar de universiteit. Welke beurzen zijn in Kenia beschikbaar en hoe kan Kidshare steunen? Onze visie is dat onze meisjes als ze hun studies hebben afgerond een goede baan kunnen krijgen. Zo kan Mercy als advocaat bijdragen aan het bestrijden van onrecht in Kenia. Mercy kan dan ook bestuurslid worden van de stichting van ADC en nieuwe meisjes helpen als mentor/begeleider en ook financieel. Zo kan het TOP-girls programma zelfdragend worden in Kenia. Zo geeft jouw gift nog meer meisjes kracht. Hartelijk bedankt voor je steun!
 
Kidshare foundation Ripperdapark 39 2011KE HAARLEM The Netherlands
ING bank NL37 INGB 0004 205371 KvK 34372407 www.kidshare.nl gsm +31646922192

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

 


This email was sent to marjon584@hotmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kidshare foundation · Ripperdapark 39 · Haarlem, NH 2011 KE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp