Copy
Nieuwsbrief 7 Stichting Kidshare foundation- mei 2016
View this email in your browser
Jouw invloed in Afrika

Jouw bijdrage aan Kidshare heeft ertoe geleid dat we in 2015 een fantastisch jaar hadden. De inkomsten groeiden tot een bedrag van € 164.959. Dat is een record opbrengst. Wat doen wij allemaal met dit geld ? We hebben in Kenia drie nieuwe scholen geopend in dorpen waar er geen was. We hebben nu tien scholen in aanbouw in afgelegen dorpen. In 2016 gaan we acht nieuwe scholen openen. We hebben geld ingezameld om 20 arme, slimme meisjes door te laten leren. Jouw bijdrage zorgt er voor dat veel arme kinderen een toekomst krijgen door kwaliteitsonderwijs.Daarmee heb je direct een positieve invloed in Afrika. Hartelijk bedankt daarvoor !
 
Op reis met Wilde ganzen

Van 24 mei tot 15 juni gaat het bestuur van Kidshare op reis naar Afrika. De laatste week gaan we naar Malawi, waar we op bezoek gaan bij een nieuwe partnerorganisatie voor Kidshare. We gaan eerst naar Kenia en zullen daar 6 scholen openen die we dankzij jullie inzet hebben gefinancierd. Stichting Wilde ganzen heeft daar ook aan bij gedragen. We gaan ook met hen een nieuw project bezoeken van Kidshare: een school voor kinderen met een beperking in het dorp Koiban. Daar is nu een school met vier lemen hutten. Er zijn al meer dan 250 kinderen. Er is dringend een nieuw schoolgebouw nodig. We zullen de school bezoeken en onze partner ADC heeft ook politici uitgenodigd voor die dag. Doel is samen te bespreken hoe we dit project financieren. De delegatie van Wilde ganzen bestaat uit drie personen. Een daarvan is de nieuwe directeur Tineke Huizinga, de voormalig minister. Hun bezoek betekent veel voor ADC. Het is een blijk van erkenning voor de lokale mensen die al jaren van hut naar hut gaan in de omgeving, op zoek naar kinderen met een beperking. Hun droom om een school te starten voor deze speciale kinderen, komt nu dichtbij.
 
 
Jij bent sportief, doe mee !

Zondag 16 oktober kun jij laten zien dat je heel sportief bent!. Kidshare doet mee aan de halve marathon van Amsterdam. We hebben twee businessteams ingeschreven. Jij kunt mee doen als je deze uitdaging aan wilt gaan. Je laat je sponsoren voor ons TOP-girls programma. Zo zorg je er voor dat een slim, arm meisje toch kan doorleren en naar de middelbare school kan gaan. Kidshare betaalt haar schoolgeld. Je zorgt dat je minimaal 100 euro sponsorgeld ophaalt voor dit mooie doel. Zo ben je goed bezig. Jij bent sportief, doe mee !
Zie voor meer informatie:https://www.pifworld.com/nl/events/CUc2uXthRaU/ren-je-rot-voor-kidshare/about
 
 
Jouw gift is goud waard

Op de foto zie je een moeder met haar dochter van 5 en haar zoon van 3 jaar. Ze heeft haar man verloren aan aids en is zelf ook besmet. Gelukkig kan ze elke maand naar het ziekenhuis en krijgt dan medicijnen van de overheid. Ze is zwak en heeft geen werk. Ze vertelt me dat haar golfplaten dak lek is en ze ´s nachts wakker wordt als het regent. Ze wordt dan nat. Toch is ze heel blij want haar kinderen gaan naar de kleuterschool die onze partner ADC gestart is in het dorp. De dichtstbijzijnde school is ver weg. Er zitten nu al 115 kinderen op de school in een donkere lemen hut. De kinderen krijgen een lunch. Er is een stenen schoolgebouw nodig. Als die er is dan krijgt de school een vergunning als officièle school. Dan krijgen ze budget van de overheid. Kidshare heeft dit project in Canan geadopteerd. Het Media college Amsterdam helpt mee geld in te zamelen. Ze houden een sponsorloop op 26 mei. Jouw gift is hier ook zo welkom en goud waard, alvast bedankt!
 
Stichting Kidshare foundation Ripperdapark 39 2011KE HAARLEM The Netherlands
ING bank NL37 INGB 0004 205371 KvK 34372407 www.kidshare.nl gsm +31633860008

unsubscribe from this list    update subscription preferences