Copy
Nieuwsbrief 5 Stichting Kidshare - april 2015
View this email in your browser
Een fantastisch jaar

Jouw bijdrage aan Kidshare heeft ertoe geleid dat 2014 een fantastisch jaar was. De inkomsten groeiden tot een bedrag van € 143.250. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van het jaar daarvoor. Wat doen wij allemaal met dit geld ? We hebben de financiering rond voor 5 nieuwe basisscholen. Zo krijgen meer dan duizend kinderen toegang tot goed onderwijs. We betalen hun boeken en leermaterialen. We hebben een four wheeldrive auto gekocht voor onze partnerorganisatie ADC. Zo kunnen ze ook in de regentijd alle projecten op het platteland bezoeken. We hebben een conferentie over kwaliteitsonderwijs betaald. Hierbij kwamen 100 schoolhoofden om te leren over ‘kwaliteit in de klas’. Jouw bijdrage zorgt er voor dat veel arme kinderen een toekomst krijgen door kwaliteitsonderwijs.
Hartelijk bedankt daarvoor !
 
TOP-girls gaan naar school 

We hebben het afgelopen jaar veel giften van jullie ontvangen.
Vele daarvan waren voor onze nieuwe TOP-girls programma. Slimme meisjes die de basisschool afmaken maar niet kunnen doorleren. Hun ouders kunnen het schoolgeld niet betalen, ze zijn te arm.
Kidshare is blij nu het resultaat te kunnen laten zien van jouw steun. Op de foto zie je de TOP-girls die geselecteerd zijn uit de vele aanmeldingen. Het zijn 19 meisjes die allemaal tot de slimsten van hun klas horen. Onze partner ADC heeft uiteindelijk die meisjes geselecteerd die het armst zijn, die onze steun het meest nodig hebben. Kidshare heeft het schoolgeld voor hun eerste jaar inmiddels overgemaakt. Jouw gift verandert het leven van een kansloos meisje. 
 
 
Jij bent sportief, doe mee !

Eind september gaan we een mooie wandeling maken. We gaan met een groep sportievelingen 5 dagen wandelen naar de TOP van de Toubkal op 4167 meter. We lopen in het prachtige landschap van de Hoge Atlas. Vanuit het magische Marrakech gaan we met jeeps de bergen in. We wandelen begeleid door Berbers. Muilezels dragen je bagage. Je loopt voor een doel dat hoger is dan jezelf. Je laat je sponsoren voor een TOP-girl. Zo kan ook volgend jaar weer een heel arm, slim meisje doorleren op de middelbare school. Zo haal je het beste in jezelf naar boven. Jij bent sportief, doe mee !
Zie voor meer informatie: http://kidshare.nl/toubkal-voor-top-girls/
 
 
Koken met je hart

Koken is jouw ding. Je vindt het heerlijk andere mensen te verwennen met lekkere hapjes. Jouw kookkunst wordt gewaardeerd. Je legt je hart erin.
Vorig jaar kwamen we in Kenia in een dorp, Musukura.  Daar zaten 107 kinderen in een woonhuis op elkaar gepakt. Dat is hun school. Dat kan echt niet meer. Kidshare gaat daar een nieuwe school bouwen.  We zorgen dat de kinderen tussen de middag een maaltijd krijgen. Zo kunnen ze langer leren.
We zijn een kookestafette begonnen.
Je nodigt een groep mensen uit bij je thuis. Je vraagt hen een mooie bijdrage voor dit goede doel. Je kookt de sterren van de hemel. Je legt je hart erin. Jouw kookkunst zorgt ervoor dat de kinderen in Kenia naar school kunnen. En weet je wat zo mooi is ? Wilde ganzen geeft ons een subsidie van 50% op het geld dat jij binnenbrengt. Zo maak jij het verschil.
 
Stichting Kidshare Ripperdapark 39 2011KE HAARLEM The Netherlands
ING bank NL37 INGB 0004 205371 KvK 34372407 www.kidshare.nl gsm +31646922192

unsubscribe from this list    update subscription preferences