Copy
Nieuwsbrief 4 Stichting Kidshare  - december 2014
View this email in your browser
 
Ik ben blij
“Ik ben blij” zeg ik. Het is 12 november 2014. We zijn in het dorp Banda op het platteland van Kenia.
Het is niet de eerste keer dat we hier zijn, dat was in juli van dit jaar. Onze partner ADC wil in Banda een school gaan bouwen. We kwamen toen hier aan en werden overrompeld door de grote aantallen kinderen. Ze kregen les in 5 lemen hutten. De zandvlooien kropen er rond. Ik zag de noodzaak om hier een school te bouwen, maar was ook teleurgesteld: er waren maar weinig ouders aanwezig.
Ik vroeg me af: willen de ouders hier wel echt dat er een school komt ? Na 5 maanden komen we terug. De ontvangst is hartelijk en overweldigend. Ik weet niet wat ik zie: zoveel mensen ! Het hoofd van de school vertelt: “Na jullie bezoek hoorden we dat jullie ons wilden steunen om hier een school te bouwen onder de voorwaarde dat wij ook 10% bijdragen in de kosten of materialen. De ouders zijn gaan praten en hebben stenen bij elkaar gebracht. Ze willen hier echt een school voor hun kinderen. “Ik ben blij” zeg ik. “Na ons vorige bezoek heb ik contact gehad met een Nederlandse ondernemer. Ik heb hem verteld over Banda. Daar wil ik een school bouwen zei hij. Ik ben heel blij dat de ouders hier hun steentje bijdragen. Samen staan we sterk.”
 
Een droom komt uit
In juli liepen we in de sloppenwijk van Kakamega. Juf Margaret leidde ons rond. Zij is directeur van de basisschool die daar ligt. Ze vertelde ons toen: “Veel kinderen die van mijn basisschool afkomen, stoppen met leren. Ze lopen de hele dag op straat rond. Er zijn een paar middelbare scholen hier in Kakamega, maar daar moet je veel schoolgeld betalen. Het is mijn droom om hier een middelbare school voor meisjes te beginnen, waar ook de armste meisjes welkom zijn.”  In de sloppenwijk ontmoetten we Rose. Ze zit in de laatste klas van de basisschool. Haar moeder lacht als ze hoort van de plannen van Margaret. “Ik heb 7 kinderen en mijn man is weg. Ik weet niet hoe ik mijn kinderen kan laten leren. Dit plan is fantastisch.” Kidshare heeft dit mooie plan voorgelegd aan het Eckart college in Eindhoven. Daar hebben de leerlingen € 3.000 opgehaald. We hebben ook vermogensfondsen aangeschreven. We hebben goed nieuws. Het benodigde bedrag is bij elkaar. We gaan een volledige middelbare school bouwen. Rose kan vanaf januari verder leren. De droom van Margaret komt uit.
 
 
 
Jij bent belangrijk !
Jouw steun aan een project van Kidshare heeft een grote impact. Jij bent belangrijk.
Dat realiseerde ik me weer bij een bezoek aan Levin. We kwamen daar uren te laat. Een grote groep kinderen stond ons enthousiast op te wachten. Het hoofd van de school leidt ons rond. Haar naam is Lena. De school zit nu in een lemen hut die is verdeeld in 6 hokken. Lena vertelt: “Als het regent dan valt het water door de gaten in het golfplaten dak, de vloer wordt nat en vies. Er zijn maar 6 lokalen voor 159 kinderen”.  Ik begrijp niet hoe het er in past. “We hebben al 8 klassen basisschool en nog 3 klassen kleuterschool.” De realiteit dringt tot me door dat ze hier 11 klassen in 6 kleine, donkere hutten hebben.  “We hebben bijna geen tafels en stoelen voor de kinderen en veel te weinig leermaterialen. De leerkrachten hier verdienen heel weinig. Veel ouders zijn te arm om schoolgeld te betalen. Ze krijgen 27 euro per maand als we tenminste zo veel geld hebben.” “Wij zullen je verhaal vertellen in Nederland. Wij hebben vrienden die jullie wel willen helpen” zeg ik. Kidshare gaat hier 4 klaslokalen bouwen. Jouw steun zal veel arme kinderen goed onderwijs geven. Zo werk je mee aan hun toekomst. Jij bent belangrijk ! Alvast hartelijk bedankt en fijne feestdagen gewenst !

 
Stichting Kidshare Ripperdapark 39 2011KE HAARLEM The Netherlands
ING bank NL37 INGB 0004 205371 KvK 34372407 www.kidshare.nl gsm +31646922192

unsubscribe from this list    update subscription preferences