Copy
Communicatie apparatuur BV (Commap) wil je graag op de hoogte houden van de nieuwste ontwikkelingen, acties en aanbiedingen binnen het bedrijf.
 

Commap - communicatie apparatuur BV

Gespecialiseerd in communicatieoplossingen voor mensen die niet of moeilijk kunnen spreken.

Tip:
Volg ons op Facebook en Twitter en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen!
 


Bezoek aan Tecla Canada

Kort verslag: Onlangs heeft onze collega Herman Visser een bezoek gebracht aan Tecla Canada. Dit bedrijf is de producent van de 'Tecla', nieuw in ons assortiment. De Tecla biedt voor personen met motorische belemmeringen de mogelijkheid om diverse apparaten, bijvoorbeeld telefoons en tablets, weer te bedienen met één enkele klik. 

Herman heeft een rondleiding en scholing gehad bij dit bedrijf en gesproken over de ontwikkelingen op het gebied van ondersteunde communicatie. We hebben nu dus alle kennis in huis om de Tecla op een goede manier in te zetten! 

Wil je meer informatie over de Tecla? Neem gerust contact met ons op!
Verhalen vertellen
Communicatie is er om wensen en behoeften duidelijk te kunnen maken en voor het vertellen van verhalen. Bij onze doelgroep worden communicatie-hulpmiddelen ingezet om te kunnen vertellen. Heb jij een verhaal over communicatie met iemand die niet (goed) kan spreken of die een communicatiehulpmiddel gebruikt? Stuur deze dan naar ons op via info@commap.nl en maak kans op het nieuwe boek van Dick Swaab, waarin hij vertelt hoe onze hersenen in interactie zijn met de omgeving waarin we leven. 
Kort nieuws
Commap Column
Heb je de nieuwe Commap Columns al gelezen?
Mieke, een eindgebruiker van onze producten, schrijft deze maandelijks met behulp van haar systeem. Gezien de vele leuke reacties hierop kunnen we je zeggen: ze zijn leuk om te lezen!
 
Inspiratiemail
Heb je wellicht ook interesse in de inspiratiemail waarin gebruikers over hun ervaringen vertellen? Schrijf je in op onze site via deze link.
Waar kun je ons de komende tijd vinden?
Vrijdag 11 november - Houten - RETT education
Door Susan Norwel, Hector Minto en Gerna Scholte wordt ruime ervaring met RETT syndroom gedeeld via een plenaire sessie.
Ondersteunde communicatie en hulpmiddelen hiervoor staan centraal. Wij staan er met onze apparatuur op de informatiemarkt. Klik hier voor meer info.

Zaterdag 26 november - Noordwijk - Markt van de toekomst
Door ‘s Heeren Loo wordt "Markt van de toekomst" georganiseerd. Hier worden allerlei innovatieve producten gepresenteerd. De markt is vrij toegankelijk en gericht op begeleiders, cliënten en verwanten binnen en buiten ‘s Heeren Loo.

Donderdag 24 tot en met zaterdag 26 november - Eindhoven - Liever thuis! beurs.
Uitgebreide info vind je in deze nieuwsbrief.

Mocht je geïnteresseerd zijn in specifieke apparatuur, geef dit voorafgaand aan een infodag door via info@commap.nl, dan kunnen we hier rekening mee houden.
Gelukkig en gezond ouder worden in eigen huis
Zelfstandig, veilig en comfortabel oud worden in eigen huis? Er zijn heden ontelbaar veel oplossingen om dat mogelijk te maken. Liever thuis! brengt het aanbod overzichtelijk bij elkaar tijdens een driedaags evenement.

Van 24 tot en met 26 november 2016 organiseert Liever thuis! een beurs, waar je tips kunt krijgen en hulpmiddelen kunt uitproberen die het leven thuis makkelijker maken. Ook onze communicatiehulpmiddelen zijn uit te proberen! Breng daarvoor een bezoek aan ons op standnummer 163.
Workshop 'Grid II' 21 oktober
De tweede workshop is weer geslaagd: de deelnemers hebben persoonlijk advies gehad, waardoor ze het bestand van de eindgebruiker hebben kunnen uitbreiden met makkelijke functies. Denk je nu: "Ik had ook wel mee willen doen!" Laat dit dan hier aan ons weten. Dan plaatsen we je op een wachtlijst voor de volgende workshop.
Commap ontwikkelt Brainfingers assessment apparatuur
Met Brainfingers is het mogelijk om via hersensignalen (EEG) de computer te bedienen. Zo kunnen letters of pictogrammen geselecteerd worden, om een basisvorm van communicatie mogelijk te maken. Het aansturen van hersensignalen vergt een uitgebreide training.
Om deze training makkelijker te maken en beter toegankelijk voor nieuwe cliënten, is Commap bezig een Brainfingers-trainer te ontwikkelen, waarmee zonder een computer geoefend kan worden. De gebruiker kan hiermee door het manipuleren van de hersensignalen de kleur van een lamp laten veranderen.
Het systeem is eenvoudig in gebruik en kan hierdoor in de thuisomgeving worden uitgeprobeerd en bijvoorbeeld meerdere keren per dag een korte periode worden ingezet.
De Brainfingers-trainer is vanaf medio december verkrijgbaar en is een goede opstap voor het werken met Brainfingers.

 

Heb je nog vragen?

Wij helpen je graag aan meer informatie, advies of wij geven graag een vrijblijvende presentatie.
Je kunt ons telefonisch bereiken op telefoonnummer (0413) 28 70 52 of mailen naar: info@commap.nl
Kerst en nieuwjaar
Het is wellicht al wat vroeg, maar omdat dit alweer de laatste nieuwsbrief is van dit jaar wensen we alle trouwe lezers alvast fijne Kerstdagen, een goed uiteinde en een super 2017!

Ook volgend jaar staat ons team natuurlijk weer graag voor je klaar!
 Facebook | Nieuwsbrief doorsturen
 Communicatiehulpmiddelen   
                               
 Spraakversterkers
                                         Brainfingers

Copyright © 2016   |   Commap communicatie apparatuur BV   |
Alle rechten voorbehouden


Postadres: Postbus 490   |  5400 AL   |   UDEN   |  
Bezoekadres: Burg. Buskensstraat 50   |   5401 EE   |   UDEN |


Telefoon: (0413) 28 70 52  |
www.commap.nl   |   info@commap.nl

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u staat ingeschreven op de mailinglist van Commap.        
U wordt opgenomen in onze mailinglist wanneer u uzelf inschrijft via onze website of omdat u op een andere manier interesse hebt getoond in ons bedrijf. Uitschrijven kan via de link onderaan deze pagina.
Deze nieuwsbrief wordt 4x per jaar verstuurd. 

 uitschrijven nieuwsbrief | aanmelden nieuwsbriefThis email was sent to yvonne@commap.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Commap communicatie apparatuur BV · Postbus 490 · Uden, Nb 5400 AL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp