Copy

Digitale nieuwsbrief Rondje Valuas

Muziekvereniging Valuas
Brassband * Percussiongroep

View this email in your browser
Header Rondje Valuas

Rondje Valuas - juli 2022

Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward

Beste muzikanten, vrienden, familie, leden en ereleden,
 
Zittend en genietend van de ochtendzon met een vers bakkie koffie geniet ik nog na van ons Xperience-concert in Domani.
Je kan het bijna niet geloven dat wij zo’n lange voorbereiding gehad hebben voor dit concert. Uiteindelijk, na de diverse lockdowns, is het ons gelukt om een geweldig concert op het podium van Domani neer te zetten. Schijnbaar is "driemaal is scheepsrecht" voor ons van toepassing. Van de aanwezige toehoorders kregen wij dan ook veel positieve feedback en er werd zelfs heej & dao ein träönke weggepinkt. Het hele concert is ook door de Seniorenomroep Venlo opgenomen en zal na een bewerking nog op de schermen getoond worden in ontmoetingszalen en tehuizen in Venlo e.o.
Mede door jullie inzet, maar zeker van Jurek en Ramon, was de MV Valuas Xperience Film part II een groot succes, hiervoor mijn dank. Natuurlijk ook voor de vrijwillige inzet van de helpers van die dag.
De percussiongroep heeft inmiddels op diverse podia van zich laten horen. In Horst aan de Maas, Hout-Blerick, bij tropische temperaturen voor het Museum van Bommel van Dam en zelfs afgelopen vrijdag bij Hert veur Oekraïne.
 
Tijdens de algemene ledenvergadering, op 16 mei, hebben wij jullie een update geven over het reilen en zeilen van onze vereniging op het sociale, muzikale en financiële vlak.
In de vergadering zijn er ook twee nieuwe bestuursleden voorgesteld en gekozen, namelijk Luuk Titulaer, als sectieleider percussiongroep, en Ramon de Brouwer, als sectieleider brassband. Lucas Houben is vorig jaar al aangesloten bij het bestuur, maar nu ook officieel als tweede penningmeester. Ik ben blij dat de jeugd nu langzaam de touwtjes overneemt in het bestuur.
Er zijn door de leden positief kritische vragen en reacties gegeven die wij gedeeltelijk al hebben opgepakt. Als laatste punt op de agenda hebben wij de invulling van ons 25-jarig jubileum gepresenteerd. Om dit jubileum te kunnen realiseren hebben wij wel jullie hulp nodig, om mee te denken en mee te werken aan een van de activiteiten. Als jij het leuk vindt om mee te werken aan een van de activiteiten, geef je dan alsnog op. Vele handen maken licht werk. Ik weet zeker dat we een leuk jaar tegemoet gaan!
 
Als laatste wil ik jullie, namens het bestuur, een fijne zomervakantie wensen. Even weer lekker afschakelen en de batterij opladen voor een nieuw muzikaal seizoen met MV Valuas.
 
Tot slot wil ik jullie bedanken voor het vertrouwen, jullie hulp en inzet in het afgelopen jaar. Muzikaal en sociaal een rustig jaar, maar wel met een spetterende MV Valuas Xperience in Domani.Van jullie voorzitter,
Twan Beurskens

Inhoud Rondje Valuas

Agenda

22 jul: Alternatieve repetitie in de Valuaszaal vanaf 20:00 uur
25 t/m 28 aug: Werken ZPF
22 okt: 100 jaar Ut Tref, concert en feest
5 nov: Concert en speculaasactie op het winkelplein in Venlo-Zuid
5, 7 en 8 nov: Huis-aan-huis speculaasactie

11 nov: Sintermerte Venlo-Zuid
26 nov: 25 jaar MV Valuas

2023
7 jan: Nieuwjaarsconcert
19 feb: Kinderoptocht Venlo
rond Koningsdag: Koningsdagconcert
11 jun: Valuas Break Jubeleditie
9 jul: Stadhuisconcert
15 t/m 17 sep: JubelKamp
24 nov: 25 jaar MV Valuas Jubileumconcert
25 nov: 25 jaar MV Valuas Reünie en feestavond
26 nov: 25 jaar MV Valuas Jubelafsluiting


* Wijzigingen zijn te herkennen aan het kleurtje!

Deadline


Lever je kopij voor het volgende Rondje Valuas uiterlijk woensdag 14 september in bij de Redactie.
Verjaardagen

Juli:
2.   Owen Gommans (13)
        Percussiongroep
9.   Mario Alberts (48)
        Algemeen lid en barbeheer
11. Sjaak Vercoulen (58)
        Instructeur percussiongroep
13. Cor Vranken (85)
        Erevoorzitter
29. Frenk Xhofleer (16)
        Percussiongroep
29. Henny Joosten (58)
        Algemeen lid

Augustus:
16. Nick Ingenpasz (32)
        Brassband en penningmeester
 
September:
4.   Quinn Aelen (22)
        Percussiongroep
7.   Thea Vranken (60)
        Activiteitencommissie
11. Luuk Titulaer (29)
        Percussiongroep en sectieleider
        percussiongroep

14. Sjuulke van der Klij (22)
        Brassband en activiteitencommissie
19. Leonie Smedts (70)
        Erevoorzitter en algemeen lid
20. Jan Tebben (62)
        Brassband en sponsorcommissie
25. Linda Vranken (32)
        Brassband en PR-/redactiecommissie

Onze sponsoren


Onderstaande sponsoren hebben Muziekvereniging Valuas financieel een hart onder de riem gestoken. Dat u of uw bedrijf op talloze manieren kunnen profiteren, behoeft geen betoog.

Hoofdsponsor

T-Trex BV Venlo

Deltakade 3, Venlo
Logo T-Trex Transport BV

Admie

Pontanusstraat 3, Venlo
www.admie.nl
 

Pearl Music

Craenakker 28-30, Belfeld
www.pearleurope.com
 

Tebben Kaashandel

Molenbossen 622, Venlo
www.tebbenkaas.nl

 

Bouwcenter Driessen

Van Heemskerckweg 57, Venlo
www.bouwcenterdriessen.nl


Marcel Maurmair Ambach-telijk Stukadoorsbedrijf

Jade 19, Venlo
www.mmstukadoor.nl

 

Bloemenboetieks Jan Bijl

Emmastraat 59, Venlo
Centrumpassage, Tegelen
www.bloemenboetieksjanbijl.nl

Ineke's Stoffekraom

Straelseweg 63a, Venlo
www.inekesstoffekraom.nl


Bannerwereld

Akkerwinde 13, Venlo
www.bannerwereld.nl
 

Hovens Collin Verpakkingen

Huiskensstraat 57, Venlo
www.hovenscollin.com
 

In- en Verkoop Rowie

Sloterbeekstraat 90, Venlo
www.inenverkoop-rowie.nl
 

Witte Hal Venlo

Roermondsestraat 56, Venlo
www.wittehal.com
 

Uiting Makelaars

Nedinscoplein 5, Venlo
www.uitingmakelaars.nl

Voor informatie kunt u contact opnemen met Jan Tebben via: sponsor@mvvaluas.nl.

Van de bestuurstafel


Waar wij de afgelopen tijd mee bezig zijn geweest:
 • De Covid-19 maatregelen zijn afgeschaft, maar wij blijven de ontwikkelingen wel volgen.
 • Jaarplanning voor het jubileumjaar en de daarop volgende jaren opstellen.
 • Verschuiving van enkele taken van Nick richting Lucas zoals gepresenteerd tijdens de ALV.
 • Review van de ALV 2021 met de te nemen acties.
 • Ledenwerving samen met een aantal leden vanuit de vereniging.

Wie is het?

Lees je altijd onze wistjedatjes en heb je De Pen een beetje gevolgd? Dan weet je vast wie wij zoeken! Laat het weten via de link hieronder en wie weet maak jij kans op een eervolle vermelding als "beste insider"!

In het vorige Rondje zochten we de volgende persoon:

Deze persoon wordt 's nachts liever nergens voor wakker gemaakt. Hij/zij houdt niet van spinnen, maar wel van eten met alcohol erin. Hij/zij is dan ook graag te vinden bij Central of de Klep. Tweewielers zijn favoriet bij deze persoon. Soms deelt hij/zij chocoladeletters uit. Zijn/haar levensmotto is "carpe diem". Hij/zij maakte deel uit van de 30-secondencommissie. Als je nu nóg niet weet over wie dit gaat, dan heb je misschien iets aan de volgende, wereldberoemde uitspraak van hem/haar: "HALLO!"

Deze beschrijving bleek een gemakkelijke. Iedereen die heeft gestemd, heeft de goede persoon geraden. Het raadsel ging uiteraard over Twan. Jullie kunnen je die "Hallo!" vast nog wel herinneren van een concertreis.
In de eindstrijd om de titel "beste insider" blijft het spannend. De eerste plaats wordt op het moment door drie personen bezet. Het zal op de laatste 'Wie is het?' van dit seizoen aankomen wie er met de winst vandoor gaat. Lees hieronder gauw wie we zoeken en stem!
Deze persoon rent graag rond in het wit. Hij/zij maakte onderdeel uit van de beruchte kamer 2.03. Deze persoon dreigt af en toe mensen die teveel tussendoor lopen te tikken, kaal te scheren. Ook legde hij/zij ooit eens iemand aan een bierinfuus. Door zijn/haar perfecte samenwerking met Jan tijdens een concert konden partijen gered worden van een kwaadaardige schildpad.

Weet jij wie wij zoeken? Stem dan nu via deze link!

Voorstellen sectieleider brassband - Ramon


Ik ben Ramon de Brouwer, geboren op 1 december 1997. En jawel, voor de oplettenden onder ons: acht dagen na het oprichten van onze vereniging.

Ik ben met 6 jaar begonnen op blokfluitles, bij de harmonie van Venlo. Vervolgens daar doorgestroomd naar trommelles. In 2009 ben ik bij Muziekvereniging Valuas terechtgekomen en dan ook meteen bij de percussiongroep. Pas vanaf 2016 speel ik mee met de brassband. Voornamelijk als drummer, maar ik doe ook alle percussie die erbij komt kijken.

Op het moment woon ik in Venlo en nog altijd gezellig thuis bij mijn ouders en twee zusjes. Wel ben ik samen met mijn vriendin Rachelle al een beetje aan het kijken naar een woning voor ons samen.

Sinds kort ben ik werkzaam als Leerling Douane Declarant bij Gaston Schul in Venlo/Blerick. Daarvoor heb ik 9 jaar bij McDonald’s Venlo Europaplein gewerkt. Bij Gaston Schul ben ik terechtgekomen door een spelend lid van de brassband. Ook is hij mijn mentor op mijn nieuwe uitdaging! Zo zie je maar hoe goed verbonden onze vereniging met elkaar is.

Zelf ben ik veel bezig met muziek. Ik heb in verschillende bandjes gezeten en doe dit nog steeds. Ook ben ik sinds kort aan het proberen om muziek te mixen als DJ. Het liefste wat ik doe is gamen, en dat kan overal op (PC, XBOX, PS4, Wii, enz, enz). Verder ben ik een groot Vastelaovesfanaat! Van 2017 t/m 2021 heb ik de rol van Vors Joeccius Juniores XI mogen vervullen. Hier was ik de spreker van de oudste carnavalsjeugdvereniging en stond ik vaker in een bomvolle Maaspoort te ‘presenteren’.

Als nieuwe sectieleider van de brassband probeer ik mijn enthousiasme en positiviteit in de groep te brengen. Dit om iedereen mee te kunnen nemen in eventuele nieuwe ideeën, concepten of wat er dan ook aan bod kan komen bij eventuele vernieuwingen binnen de vereniging!

Venloos hukske

Gebruik jij onderstaande woorden nog?

Bron: Dialekvereiniging Veldeke Venlo

Voorstellen tweede penningmeester - Lucas


Mijn naam is Lucas Houben, geboren op 12 november 1998 in Venlo. Ongeveer 14 jaar geleden ben ik als ‘kleine vlaegel’ lid geworden van de percussiongroep van Muziekvereniging Valuas. Na een aantal jaren kascontrole en een kort avontuur bij de sponsorcommissie heb ik de keuze gemaakt om 2de penningmeester te worden.

Ik ben woonachtig in Venlo, samen met mijn vader en mijn broer. Op dit moment studeer ik nog en ben ik bezig met een master Accountancy in Maastricht. Daarvoor heb ik mijn Bachelor Finance & Control gehaald op de Fontys in Venlo. Kort geleden heb ik een contract getekend bij Ernst & Young Venlo, waar ik binnenkort zal gaan starten als Accountant. Ik verwacht dat dit werk, samen met het 2de penningmeesterschap dus mooi op elkaar aan gaat sluiten.

Naast mijn hobby als muzikant bij de MV Valuas, ben ik ook nog lid van voetbalvereniging Venlosche Boys. Hier ben ik op zondagmorgen (op een niet al te hoog niveau) op de velden te vinden. Oja, en daarna ook in de kantine. Ook vind ik het leuk om zelf muziek te produceren op mijn laptop. Zo hebben we laatst met de percussiongroep voor het eerst, maar zeker niet voor het laatst, een nummer uitgevoerd met begeleiding van een zelfgemaakte backing track.

Ik ben enthousiast om als 2de penningmeester Nick te ondersteunen met het doel om van MV Valuas een nog mooiere en gezondere vereniging te maken!

Voorstellen sectieleider percussiongroep - Luuk

 

Mijn naam is Luuk Titulaer, ik ben 28 jaar oud en woonachtig in Venlo. Ik ben werkzaam als Bim-modelleur bij Vianen Bouwadvies, waar ik me bezighoud met de ontwikkeling van renovatie- en nieuwbouwprojecten.

Als klein kind ben ik in aanraking gekomen met trommelen, omdat mijn vader altijd al actief is als percussionist. Toen ik eenmaal oud genoeg was om mee te mogen doen, heb ik bij MV Valuas de opleiding gedaan. Inmiddels ben ik al ruim 20 jaar lid, hoewel ik door mijn studie deze hobby voor een paar jaar aan de kant heb moeten leggen. Toen die studie eenmaal was afgerond en ik weer in Venlo woonde, jeukten mijn handen om weer mee te gaan doen. Dat doe ik dan ook met veel plezier. Vanaf nu mag ik plaats gaan nemen in het bestuur en het stokje over gaan nemen van Richard als sectieleider van de percussiongroep.

Foto's


Groeët Venloos Slaagwerktreffe

MV Valuas Xperience FILM part II

Promo's MV Valuas Xperience FILM part II

Chav Brass - Berry


Projectmuzikant Berry deelde onlangs deze video in de groepsapp van de brassband: "In het kader van effe lekker knetteren en niet alle noten raken."
Tijdens de repetities worden regelmatig YouTube-filmpjes aan elkaar getoond, die echt eens gekeken moeten worden.
Ken jij ook zo'n YouTube-filmpje? Wij zijn op zoek naar jullie inspiratie! En nee, het hoeft echt geen filmpje van een brassband of percussiongroep te zijn. Gewoon iets waar jij vrolijk van wordt, wat je ontzettend mooi vindt, wat nog lang niet bij iedereen bekend is en jij de moeite waard vindt. Wie weet inspireer je ons (of onze dirigenten) nog wel en hoor je iets nieuws terug op één van onze concerten, als we weer mogen starten.

Mail de link van het filmpje naar de redactie, samen met een kort verhaaltje. Wij plaatsen ze op volgorde van binnenkomst.

Wist je dat

 • we ons afvroegen of de kinderen bij de Avond4daagse rondjes bleven lopen?
 • er geen eind leek te komen aan de stoet?
 • we onlangs op een repetitie liefst twee fotografen mochten verwelkomen?
 • Constance Jentjens namens het Kunstencentrum foto's van de brassband heeft geknipt?
 • ze dit eerder ook al bij de percussiongroep heeft gedaan?
 • Martin van Thiel bezig is met een fotoboek over 'geloof in Limburg'?
 • hij daarvoor foto's wilde knippen over zaken gerelateerd aan de stichter van de stad Venlo?
 • de trailer van Dagboek van een Herdershond na ruim een half jaar eindelijk online kon?
 • Jan in de trailer van Wild West een heftige dood stierf?
 • er in Venlo-Zuid gelukkig geen spoken meer rondwaren?
 • de ghostbusters langs zijn geweest om er eentje op te ruimen?
 • we voor het eerst in tweeënhalf jaar weer een groot concert hebben mogen geven?
 • de "ietwat oudere" leden onder ons met het zware materiaal mochten slepen?
 • de jongeren waarschijnlijk nog te lang mee moeten om al met podiumdelen aan het slepen te gaan?
 • het Ron een goed idee leek om op slippers de podiumdelen op te bouwen?
 • Nick voor het concert nog een race tegen de klok liep?
 • hij naar de C&A moest om een blouse te kopen, omdat hij zijn eigen blouse was vergeten mee te nemen?
 • we de projectmuzikanten bedanken voor hun bijdrage aan de MV Valuas Xperience?
 • Jolanda het concert helaas niet heeft kunnen meedoen?
 • ze gelukkig fit genoeg was om het concert vanuit de zaal te bewonderen?
 • beide dirigenten hun bloemen nog op kunnen halen in Domani?
 • ze daar nog steeds in de emmer staan?
 • Seniorenomroep Venlo het hele concert heeft opgenomen?
 • een compilatie van het concert na de zomervakantie in acht tehuizen vertoond zal worden?
 • Gertie helaas wegens gezondheidsklachten moet stoppen met musiceren?
 • we hopen haar wel nog vaak te mogen begroeten bij onze vereniging?
 • de voorbereidingen voor het jubileumjaar van start zijn gegaan?
 • je maar eens in de agenda moet kijken voor de activiteiten?
 • deze zeker ook in je eigen agenda mogen worden geschreven?
 • wij jullie een fijne vakantie wensen?

Laatste Tweets @MVValuas


MV Valuas

74 followers
742 tweets
following 92 people
follow


 

Vrinde van Valuas


Mevr. Mario Alberts
Dhr. Peter Houben
Dhr. Marco Beurskens
Dhr. Ger Peters
Dhr. Michel Comuth
Mevr. Beurskens
Dhr. Hay Geritz
Mevr. Mara Ingenpasz - Spaaij
Familie Minderman
Dhr. Henny van der Vorst
Dhr. Mario Franssen

 


Dhr. Jan Peeters
Mevr. Tiny Driessen
Dhr. Fried Driessen
Dhr. Jan Tebben
Mevr. Marie José van Gent
Dhr. Peter Tiggelers
Dhr. Sjaak Vercoulen
Mevr. Nelly Christis
Mevr. Carla Munten - Teeuwen
Familie Ingenpasz
Familie Spaaij
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Flickr
Flickr
Website
Website
Shop met je hart

Contactadressen

Activiteitencommissie Activiteitencommissie
Brassband Brassband
Concertcommissie Concertcommissie
Dirigent brassband Dirigent brassband
Facilitair beheer Facilitair beheer
Instructeur percussiongroep Instructeur percussiongroep
Penningmeester Penningmeester
Percussiongroep Percussiongroep
PR-commissie PR-commissie
Redactie Rondje Valuas Redactie Rondje Valuas
Secretaris Secretaris
Sponsorcommissie Sponsorcommissie
Uniformbeheer Uniformbeheer
Vertrouwenspersoon Vertrouwenspersoon
Voorzitter Voorzitter
Websitebeheer Websitebeheer
Copyright © 2022 Muziekvereniging Valuas, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp