Copy

Digitale nieuwsbrief Rondje Valuas

Muziekvereniging Valuas
Brassband * Percussiongroep

View this email in your browser
Header Rondje Valuas

Rondje Valuas - april 2022

Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward

Beste muzikanten, vrienden, familie, leden en ereleden,
 
Waat ein vreejheid weer als je bedenkt dat we alweer enkele maanden repeteren. Het eerste kwartaal van 2021 werd nog bepaald door het coronavirus, waarna we nu weer volop kunnen genieten van alle vrijheden. De Vastelaovend 2022 ontpopte zich tot een spontaan feest in ôs stedje van lol en plezeer, maar dan zonder hoogheden en/of verplichtingen.
 
Je merkt wel nog een beetje dat het virus nog niet helemaal verdwenen is. Er vallen hier en daar leden uit die zich afmelden met klachten, dit is dan ook in lijn met de adviezen van onze overheid. Tijdens de repetities wordt er hard gewerkt aan het repertoire en de voorbereiding van onze MV Valuas Xperience op 3 juli in Domani. Als ik even terug kijk in de brassband-app dan zijn we al ruim één jaar bezig met de voorbereiding van het concert "FILM part II". We zouden dan ook een geweldig concert moeten geven, kijkend naar de voorbereidingstijd.
De percussiongroep heeft inmiddels alweer hun eerste concert gegeven in Horst aan de Maas. Van wat ik gehoord heb, was het een succes met veel publiek.
 
Met een kleine werkgroep zijn we volop bezig en brainstormen we over mogelijke nieuwe initiatieven om MV Valuas te promoten. Dit doen we o.a. door twee keer per week, tijdens de repetities, een bericht te posten via Twitter, Facebook en Instagram. Dus als je iets leuks te melden hebt, geef dit dan door aan onze PR, die er dan weer iets pakkends van maken. En dan aan iedereen de oproep om dit bericht te delen.
 
Als bestuur zijn we niet meer digitaal, maar vergaderen wij weer gewoon in Ut Tref. De rode draad is het financiële plaatje, voortgang van de beide secties en de voorbereiding van de ALV. Tijdens de ALV, op 16 mei, zullen wij jullie weer een update geven over het reilen en zeilen van onze vereniging op het sociale, muzikale en financiële vlak.
 
Als laatste ben ik blij met een enthousiaste groep leden die op vrijwillige basis mee wil denken en werken aan de toekomst van onze vereniging.
 
Van jullie voorzitter,
Twan Beurskens

Inhoud Rondje Valuas

Agenda

16 mei: Algemene Ledenvergadering
10 jun: Avondvierdaagse
18 jun: Slagwerkfestival met Fortissimo Venlo, De Echo Hout-Blerick en Drumbeatz Tegelen
3 jul: MV Valuas Xperience "FILM part II", 15:00 uur te Domani
11 nov: Sintermerte Venlo-Zuid

2023
19 feb: Kinderoptocht Venlo

* Wijzigingen zijn te herkennen aan het kleurtje!

Muziektip!

Wil je alvast in de stemming komen voor onze MV Valuas Xperience "FILM part II"? Luister dan maar eens de albumreeks (ja, er zijn er meer dan alleen onderstaande) "100 Greatest Film Themes" op Spotify.
Spotify

Deadline


Lever je kopij voor het volgende Rondje Valuas uiterlijk woensdag 6 juli in bij de Redactie.
Verjaardagen

Mei:
7.   Petra Beurskens (55)
        Brassband
11. Ingrid Franssen (50)
        Algemeen lid
15. Lino Heuvelmans (22)
        Percussiongroep
17. Kay Burhenne (17)
        Percussiongroep en brassband
19. Raymond Hendrikx (48)
        Algemeen lid
25. Silvia Beurskens (50)
        Brassband

Juni:
9.   Pieter Vos (64)
        Brassband, muziekarchief en
        PR-/redactiecommissie

12. Jan Gatzen (63)
        Brassband
16. Tiny Driessen (76)
        Algemeen lid
18. Fried Driessen (76)
        Algemeen lid
25. Ger Vranken (61)
        Brassband en erelid

Juli:
2.   Owen Gommans (13)
        Percussiongroep
9.   Mario Alberts (48)
        Algemeen lid
11. Sjaak Vercoulen (58)
        Instructeur percussiongroep
13. Cor Vranken (85)
        Erevoorzitter
29. Frenk Xhofleer (16)
        Percussiongroep
29. Henny Joosten (58)
        Algemeen lid
Trombone meme

Onze sponsoren


Onderstaande sponsoren hebben Muziekvereniging Valuas financieel een hart onder de riem gestoken. Dat u of uw bedrijf op talloze manieren kunnen profiteren, behoeft geen betoog.

Hoofdsponsor

T-Trex BV Venlo

Deltakade 3, Venlo
Logo T-Trex Transport BV

Admie

Pontanusstraat 3, Venlo
www.admie.nl
 

Pearl Music

Craenakker 28-30, Belfeld
www.pearleurope.com
 

Tebben Kaashandel

Molenbossen 622, Venlo
www.tebbenkaas.nl

 

Bouwcenter Driessen

Van Heemskerckweg 57, Venlo
www.bouwcenterdriessen.nl


Marcel Maurmair Ambach-telijk Stukadoorsbedrijf

Jade 19, Venlo
www.mmstukadoor.nl

 

Bloemenboetieks Jan Bijl

Emmastraat 59, Venlo
Centrumpassage, Tegelen
www.bloemenboetieksjanbijl.nl

Ineke's Stoffekraom

Straelseweg 63a, Venlo
www.inekesstoffekraom.nl


Bannerwereld

Akkerwinde 13, Venlo
www.bannerwereld.nl
 

Hovens Collin Verpakkingen

Huiskensstraat 57, Venlo
www.hovenscollin.com
 

Café 't Ven

Straelseweg 359, Venlo
www.cafehetven.nl
 

Witte Hal Venlo

Roermondsestraat 56, Venlo
www.wittehal.com
 

Uiting Makelaars

Nedinscoplein 5, Venlo
www.uitingmakelaars.nl

Voor informatie kunt u contact opnemen met Jan Tebben via: sponsor@mvvaluas.nl.

Aankondiging MV Valuas Xperience

Van de bestuurstafel

 • De Covid-19 maatregelen zijn zo goed als afgeschaft, maar wij blijven de ontwikkelingen volgen.
 • De datum voor de algemene ledenvergadering 2021 is vastgelegd voor 16 mei a.s.
 • De voorbereidingen voor de ALV 2021 zijn in volle gang.
 • De nieuwe datum voor de MV Valuas Xperience is vastgesteld op 3 juli 2022.
 • Er zijn twee leden die zich aangemeld hebben voor de denktank "MV Valuas 25 jaar".
 • Voor vastelaovend 2023 worden nieuwe pakken gemaakt. Mensen hiervoor zijn benaderd.
Zomerparkfeest

Werken Zomerparkfeest


Beste leden,

Zoals jullie al in de mail van vorige week hebben kunnen lezen, gaat het ZPF dit jaar door. Omdat er enige onduidelijkheid bestaat over de werkzaamheden, even het volgende:

Jullie kunnen op de lijst (of via de mail naar ac@mvvaluas.nl) kenbaar maken op welke dag of dagen jullie beschikbaar zijn. Wij gaan er vooralsnog vanuit dat we ingedeeld worden bij barwerkzaamheden of recycling van de bekers. Mocht het zo zijn dat het ZPF ons op andere plekken in wil zetten, dan zullen we dit uiteraard eerst met jullie kortsluiten. Belangrijk is dat we aan kunnen geven hoeveel vrijwilligers wij kunnen leveren, zodat zij een planning kunnen gaan maken. Wij hopen op jullie medewerking! Graag uiterlijk 15 mei doorgeven wanneer je kunt.

IN MEMORIAM


Moeder van Berry Beurskens
† 21 april 2022


Moeder van Berry Beurskens (projectmuzikant brassband)

Wij wensen de familie sterkte met dit verlies.
Bier

Bier smaakt beter met muziek op de achtergrond

Bron: Tim Kraaijvanger, Scientias, 29 juli 2016, https://scientias.nl/bier-smaakt-beter-muziek-op-achtergrond/
 

In stilte van een biertje genieten of onder het genot van goede muziek een pilsje naar binnen gieten? Uit nieuw onderzoek van Belgische wetenschappers blijkt dat bier beter smaakt met muziek op de achtergrond. Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke vakblad Frontiers in Psychology.

Veel wetenschappers zijn het erover eens dat we niet alleen proeven met onze mond, maar door ook de andere zintuigen te benutten. Andere zintuigen beïnvloeden de smaakbeleving. Denk bijvoorbeeld aan geluid, aanraking, vorm en kleur. De nieuwe studie van wetenschappers van de Vrije Universiteit Brussel en KU Leuven bevestigt dit.

Onderzoekers van het Brussels Beer Project werkten samen met de Britse band The Editors, die vorig jaar hun nieuwe album ‘In Dreams’ lanceerden. Ze creëerden een uniek biertje, namelijk een zogenoemde ale (in Nederland vaak ‘Amber’ genoemd). Er werd gebruik gemaakt van Earl Grey-infusie, waardoor er citrustinten te proeven zijn.
 

Proeverijen

231 proevers mochten vervolgens het bier beoordelen. De eerste groep kreeg het bier geserveerd zonder label. Ook speelde er geen muziek op de achtergrond. De tweede groep mocht het label van het bier wel zien. Proevers in de derde groep zagen het label, maar hoorden ook muziek op de achtergrond: ‘Oceans of Light’ van The Editors.
 

Voorkeur voor drinken met een liedje

Voor de tijd gaven deelnemers een verwacht cijfer. Na de proeverij mochten zij opnieuw een beoordeling geven. Wat blijkt nu: proefpersonen die het label zagen en die ‘Oceans of Light’ luisterden, gaven het bier een hoger cijfer. “Blijkbaar was het een genot om te luisteren naar het liedje, waardoor het bier uiteindelijk beter smaakte”, concludeert onderzoeker Felipe Reinoso Cavalho.

“Waarschijnlijk is dit pas het begin”, vervolgt Felipe. “We willen dezelfde testen uitvoeren met ander voedsel en tijdens deze experimenten meer zintuiglijke prikkels geleidelijk toevoegen, zoals zicht, geur en aanraking.”

Wie is het?

Lees je altijd onze wistjedatjes en heb je De Pen een beetje gevolgd? Dan weet je vast wie wij zoeken! Laat het weten via de link hieronder en wie weet maak jij kans op een eervolle vermelding als "beste insider"!

In het vorige Rondje zochten we de volgende persoon:

Deze persoon schudt graag de benen los en houdt wel van een feestje. Ondanks zijn/haar tapervaring zul je hem/haar bij ons niet zo snel achter de tap zien staan. Deze persoon heeft zich wel eens een echte filmster gewaand bij het opnemen van een filmpje voor een concert en organiseerde een heuse beachparty in de Valuaszaal.

Uit de antwoorden hebben wij geleerd dat Ramon blijkbaar ook graag zijn benen losschudt op de dansvloer. Deze beschrijving ging toch echt niet over hem, maar over Sjuulke. Had je dat niet goed? Niet getreurd, je hebt dit muzikale jaar nog twee kansen om de top van het klassement te bereiken! Begin maar eens met de volgende beschrijving:
Deze persoon wordt 's nachts liever nergens voor wakker gemaakt. Hij/zij houdt niet van spinnen, maar wel van eten met alcohol erin. Hij/zij is dan ook graag te vinden bij Central of de Klep. Tweewielers zijn favoriet bij deze persoon. Soms deelt hij/zij chocoladeletters uit. Zijn/haar levensmotto is "carpe diem". Hij/zij maakte deel uit van de 30-secondencommissie. Als je nu nóg niet weet over wie dit gaat, dan heb je misschien iets aan de volgende, wereldberoemde uitspraak van hem/haar: "HALLO!"

Weet jij wie wij zoeken? Stem dan nu via deze link!

Venloos hukske

Onlangs was de kerk bij ons om de hoek landelijk in het nieuws.

Foto's


Concert Horst aan de Maas 

Palmhöltje 

Opening Ecologische Stadstuin Venlo Oud-Zuid 


Magneetkunst

Conquest of Paradise


Een video uit de oude doos. Tijdens palmhöltje liepen we voor het eerst in lange tijd weer over straat. Gelukkig wist iedereen nog precies hoe het werkt bij marcheren. Wanneer start je? Met welke voet start je? Hoe eindig je? In de video van Conquest of Paradise hieronder zie je onze slagwerkers binnenkomen. Ramon krijgt hierover wel eens te horen dat hij wel in de maat moet lopen.... Maar... de oplettende kijker ziet dat hij eigenlijk als enige op het juiste moment de linkervoet neerzet, terwijl de rest op dat moment de linkervoet plaats. Schijn bedriegt! Overigens: de slagwerkers in de video zijn ondertussen heel wat jaartjes ouder en kunnen allemaal marcheren 😉
Tijdens de repetities worden regelmatig YouTube-filmpjes aan elkaar getoond, die echt eens gekeken moeten worden.
Ken jij ook zo'n YouTube-filmpje? Wij zijn op zoek naar jullie inspiratie! En nee, het hoeft echt geen filmpje van een brassband of percussiongroep te zijn. Gewoon iets waar jij vrolijk van wordt, wat je ontzettend mooi vindt, wat nog lang niet bij iedereen bekend is en jij de moeite waard vindt. Wie weet inspireer je ons (of onze dirigenten) nog wel en hoor je iets nieuws terug op één van onze concerten, als we weer mogen starten.

Mail de link van het filmpje naar de redactie, samen met een kort verhaaltje. Wij plaatsen ze op volgorde van binnenkomst.

Wist je dat

 • het trommelhok ondertussen overvol begint te raken?
 • dat niet betekent dat er geen slagwerkinstrumenten meer bij mogen komen?
 • we dan gewoon op zoek moeten naar creatieve ideeën voor opslagruimte?
 • Pieter in de ban is van zijn nieuwe badkamer?
 • dat de komende maand ook nog wel zal zijn?
 • Silvia weer wordt geopereerd?
 • we hopen dat ze weer net zo snel na de operatie de trappen op kan als na de vorige operatie?
 • we na 2,5 jaar eindelijk weer een straatoptreden konden verzorgen?
 • iedereen gelukkig nog wel wist hoe marcheren gaat?
 • het prachtig weer was?
 • er tijdens het lopen naar de binnenstad voor de palmhöltjesoptocht ter hoogte van de Koninginnesingel "opa" werd geroepen?
 • er enige twijfel was of dit naar Jack, Ron of Pieter werd geroepen?
 • "opa!" tijdens de optocht ook een populaire kreet was?
 • we een nieuwe bes-bas gekocht hebben?
 • Twan, Thijs en Nick voorafgaande aan de optocht een zoektocht hebben gehouden op internet om te vinden hoe deze omgehangen kon worden?
 • bij de brassband Berry is gestart als projectmuzikant?
 • het Kunstencentrum foto's is komen maken van de percussiongroep?
 • zij op sociale media namelijk muziekverenigingen en koren in de spotlights zetten?
 • ze ook nog een keer bij de brassband langs gaan komen?
 • Jan op zijn oude dag nog mallets leert spelen?
 • hij namelijk een wereldberoemd deuntje van Ennio Morricone speelt op het klokkenspel bij onze MV Valuas Xperience?
 • je maar moet komen luisteren hoe dit uitpakt?

Laatste Tweets @MVValuas


MV Valuas

74 followers
742 tweets
following 92 people
follow


 

Vrinde van Valuas


Mevr. Mario Alberts
Dhr. Peter Houben
Dhr. Marco Beurskens
Dhr. Ger Peters
Dhr. Michel Comuth
Dhr. Theo Peters
Dhr. Hay Geritz
Mevr. Mara Ingenpasz - Spaaij
Familie Minderman
Dhr. Henny van der Vorst
Dhr. Mario Franssen
Mevr. Beurskens

 


Dhr. Jan Peeters
Mevr. Tiny Driessen
Dhr. Fried Driessen
Dhr. Jan Tebben
Mevr. Marie José van Gent
Dhr. Peter Tiggelers
Dhr. Sjaak Vercoulen
Mevr. Nelly Christis
Mevr. Carla Munten - Teeuwen
Familie Ingenpasz
Familie Spaaij
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Flickr
Flickr
Website
Website
Shop met je hart

Contactadressen

Activiteitencommissie Activiteitencommissie
Brassband Brassband
Concertcommissie Concertcommissie
Dirigent brassband Dirigent brassband
Facilitair beheer Facilitair beheer
Instructeur percussiongroep Instructeur percussiongroep
Opleidingencoördinator Opleidingencoördinator
Penningmeester Penningmeester
Percussiongroep Percussiongroep
PR-commissie PR-commissie
Redactie Rondje Valuas Redactie Rondje Valuas
Secretaris Secretaris
Sponsorcommissie Sponsorcommissie
Uniformbeheer Uniformbeheer
Voorzitter Voorzitter
Websitebeheer Websitebeheer
Copyright © 2022 Muziekvereniging Valuas, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp