Copy

Digitale nieuwsbrief Rondje Valuas

Muziekvereniging Valuas
Brassband * Percussiongroep

View this email in your browser
Header Rondje Valuas

Rondje Valuas - juni 2019

Beste muzikanten, vrienden, familie, leden en ereleden,

Examenuitslagen zijn bekend, voor de een met succes en voor de ander eine kalde douche. De leeuwinnen staan hun mannetje tijdens het WK in Frankrijk. 

De zomervakantie staat dan ook alweer voor deur. Maar voordat we van de welverdiende rust kunnen genieten, staat er nog wat op de agenda. Go Nuts with Brass als thema voor een workshop met Theo Wolters. Achter de schermen zijn ze d'r aangegaon wie Blücher en dat door en met eigen vrijwilligers van MV Valuas. Aansluitend het concert waar ook Brassband Merum aan deelneemt. Vermijd de hitte en kom op zaterdag 29 juni om 15.30 uur luisteren in Ut Koele Tref! De vrijdagavond 28 juni staat er ook nog een wijkstruinconcert gepland in onze eigen wijk [dit wordt i.v.m. de hitte een wijkzitconcert op het terras van Ut Tref, red.].

Terugkijkend op onze algemene jaarvergadering kan ik alleen maar concluderen dat wij betrokken en enthousiaste leden hebben. Tijdens de vergadering zijn bestuursleden gekozen of herkozen. Ik heb wederom het vertrouwen gekregen als voorzitter. Daarnaast hebben de commissies laten zien waar ze zich mee bezig houden gedurende het jaar. Het financieel jaarverslag laat weer een positief resultaat zien. Met aan het eind van de vergadering de presentatie van ons nieuwe klokkenspel. Namens het bestuur wil ik jullie bedanken voor de steun en het vertrouwen in ons. 

Verder willen wij, het bestuur, jullie een fijne zomervakantie☀️ toewensen en we zullen elkaar wel ergens op ZPF treffen. 


Twan Beurskens,
voorzitter

On Vacation

Inhoud Rondje Valuas

Agenda

28 jun: Wijkstruinconcert (wegens verwachte temperatuur geen struinen, maar voor Ut Tref, ca. 20.00 uur)
28 jun: Tevens laatste "repetitie" brassband

29 jun: Go Nuts with Brass, v.a. 10.00 uur Play-In en om 15.30 uur gezamenlijk concert met Brassband Merum, Ut Tref
1 jul: Laatste repetitie percussiongroep
8 t/m 11 aug: Werken ZPF
16 aug: Eerste repetitie brassband
19 aug: Eerste repetitie percussiongroep

13 t/m 15 sep: MV Valuas Kamp!
24 nov: MV Valuas Xperience, Domani
24 dec: Mis Kerstavond

2021
21 t/m 24 mei: Concertreis

* Wijzigingen zijn te herkennen aan het kleurtje!

Muziektip!


Liën noeit diene bastrombone oét!
Game of Thrones - Low Brass

Deadline


Lever je kopij voor het volgende Rondje Valuas uiterlijk woensdag 3 september in bij de Redactie.
Verjaardagen

Juni:
25. Ger Vranken (58)
        Brassband en erelid

Juli:
2.   Owen Gommans (10)
        Percussiongroep
9.   Mario Alberts (45)
        Algemeen lid
11. Sjaak Vercoulen (55)
        Instructeur percussiongroep
13. Cor Vranken (82)
        Erevoorzitter
29. Henny Joosten (55)
        Algemeen lid

Augustus:
16. Nick Ingenpasz (29)
        Brassband en penningmeester
 
September:
4.   Quinn Aelen (19)
        Percussiongroep
7.   Thea Vranken (57)
        Activiteitencommissie
11. Luuk Titulaer (26)
        Algemeen lid
14. Sjuulke van der Klij (19)
        Brassband
19. Leonie Smedts (67)
        Erevoorzitter en algemeen lid
20. Jan Tebben (59)
        Brassband en sponsorcommissie
25. Linda Vranken (29)
        Brassband en PR-/redactiecommissie
Klokkenspel

Onze sponsoren


Onderstaande sponsoren hebben Muziekvereniging Valuas financieel een hart onder de riem gestoken. Dat u of uw bedrijf op talloze manieren kunnen profiteren, behoeft geen betoog.

Hoofdsponsor

T-Trex BV Venlo

Deltakade 3, Venlo
Logo T-Trex Transport BV

Maxi sponsor

Seacon Logistics
Celsiusweg 60, Venlo
www.seaconlogistics.com

Admie

Pontanusstraat 3, Venlo
www.admie.nl
 

Woddema Renovatie en Onderhoud

Langstraat 129, Venlo
www.woddema.nl

 

Hovens Collin Verpakkingen

Huiskensstraat 57, Venlo
www.hovenscollin.com
 

Marcel Maurmair Ambach-telijk Stukadoorsbedrijf

Jade 19, Venlo
www.mmstukadoor.nl

 

Bloemenboetieks Jan Bijl

Emmastraat 59, Venlo
Centrumpassage, Tegelen
www.bloemenboetieksjanbijl.nl

Ineke's Stoffekraom

Straelseweg 63a, Venlo
www.inekesstoffekraom.nl


Bannerwereld

Akkerwinde 13, Venlo
www.bannerwereld.nl
 

Pearl Music

Craenakker 28-30, Belfeld
www.pearleurope.com
 

Tebben Kaashandel

Molenbossen 622, Venlo
www.tebbenkaas.nl

 

Bouwcenter Driessen

Van Heemskerckweg 57, Venlo
www.bouwcenterdriessen.nl
 

Café 't Ven

Straelseweg 359, Venlo
www.cafehetven.nl

Voor informatie kunt u contact opnemen met Jan Tebben via: sponsor@mvvaluas.nl.

De Laatste Pen #1

Amy Burhenne, percussiongroep

Hallo ik ben Amy Burhenne,
 
Ik ben 10 jaar, ik zit in groep 6, bijna 7 van basisschool De Zuidstroom.
Ik ben bij Muziekvereniging Valuas gegaan doordat mijn broer Kay er al bij zat en het leek mij ook leuk om muziek te maken.
Ook mijn vader Richard is lid van de vereniging en is sinds dit jaar sectieleider geworden.
En inmiddels zit ik alweer 3 jaar bij de percussiongroep.
Ik vind het erg leuk.
We doen buiten muziek maken ook allerlei leuke activiteiten zoals kamp en Valuas Break.
Mijn verdere hobby's zijn knutselen, zwemmen en youtube kijken.
Nou dit was het dan, en het was een hele eer om de laatste pen te krijgen.
Iedereen alvast een fijne vakantie 🎶🌞
 
Groetjes Amy Burhenne

Venloos hukske


Omdat de vooruitzichten voor de subsidie nog steeds niet zijn verbeterd, een column van Sef Derkx (Omroep Venlo).

Amateurcultuur


Afgelopen maandag sprak ik Theu Boermans in De Luif. We kennen elkaar sinds de jaren zestig. Dat schept een band.

Theu was in Venlo om in De Maaspoort te vertellen over zijn nieuwe muziektheaterproductie Amadeus. Tien minuten was hem toebedeeld. Daarvoor was hij na een repetitie vanuit Den Haag naar Venlo gereden en ging hij nog dezelfde avond terug naar Amsterdam. Met parkeren haos vijf uur onderweg voor tien minuten spreektijd. Hoe gedreven kun je zijn? Dé reden waarom hij die Roeëmse reis had ondernomen, was zijn verknochtheid met Venlo. Hier had hij lang, lang geleden de regie gekregen over de revues van zijn vader Frans. Het was zijn eerste ervaring met grote uitvoeringen, waarin muziek en toneel samengaan. En met veel mensen op het podium. Hij voelt zich schatplichtig aan de stad, vandaar.

Het verhaal van Wolfgang Amadeus Mozart is een verhaal van alle tijden. Een jong talent, dat zich niet laat beteugelen, komt pijlsnel op. Het vormt een bedreiging voor de oude garde, die de messen gaat slijpen. Amadeus wordt een grootse productie met een orkest op het podium. De voorstelling gaat reizen en in alle speelplaatsen, wordt een lokaal koor gevormd van zo’n veertig zangers en zangeressen. Hoe bijzonder is het om in een voorstelling te staan van een van de belangrijkste regisseurs van Nederland? Heel bijzonder dus. Spiètig aevel dat ik niet kan zingen.

De amateurcultuur in Venlo bloeit. Voor de Passiespelen is het grootste gelegenheidskoor ooit gevormd. Meer dan honderd vocalisten zijn afgelopen weekend begonnen met hun repetities. Venlona gaat met een dameskoor en een fanfareorkest een symfonie uitvoeren over Queen. Het is een avontuur voor het mannenkoor, dat gebaande paden moet verlaten. Had ik het over Queen? Dan is er nog meer koninklijk nieuws. The Surpremes lieten in een spotje weten, dat ze gaan optreden met The Royal Philharmonic Orchestra. Met de Venlose Hermenie, die enthousiast aan het oefenen is voor het concert.

De amateurcultuur bloeit alzoeë en dat is van wezenlijk belang voor de samenleving. Het zijn woorden van de börger, afgelopen donderdag uitgesproken bij de installatie van de Buun tot Venlonaer van ’t Jaor. Mooie, gepassioneerde woorden. Om träön van in de auge te krijgen. Aevel… absoluut niet te rijmen met de eerder door de gemeente verordonneerde korting op de subsidie van onder meer diezelfde culturele verenigingen.
Poster Go Nuts With Brass!

Update Concertreis


Volgens de planning zouden we met MV Valuas in 2020 op concertreis gaan naar Limburg a/d Lahn. Zoals de meesten inmiddels al weten, gaat dit door omstandigheden niet meer lukken. Hierover zijn de aanwezigen op de jaarvergadering bijgepraat. Voor de duidelijkheid willen we hierbij nogmaals aangeven wat er aan de hand is.

In de periode dat Michel nog bij de commissie zat is er contact gelegd met Brassband Hessen en de 'Jugendherberge Limburg'. Toen we na de zomervakantie 2018 zijn begonnen met de verdere stappen, bleek ineens dat de 'Jugendherberge Limburg' niet was vastgelegd en ook geen plaats meer had in de periode dat wij onze concertreis wilden laten plaatsvinden. Er is van alles geprobeerd een alternatieve accommodatie te vinden, maar dat is niet gelukt.

Hierop zijn we gaan zoeken naar een andere plaats en andere Brassband en vonden deze in Gent (België). Hier was ook een herberg met voldoende ruimte ter beschikking, waar we een optie op hebben genomen. Helaas liep het contact met de brassband in Gent verre van goed en lieten zij op het laatst weten dat zij in die periode helemaal niet in staat waren ons te ontvangen i.v.m. een reis naar Denemarken.

We waren weer terug bij af en na overleg met het bestuur hebben we moeten vaststellen dat het niet meer zou gaan lukken om de concertreis in 2020 te laten plaatsvinden. Deze hebben we daarom doorgeschoven naar 2021. Op de jaarvergadering is dit verder besproken en is in overleg met de leden afgesproken om de spaargelden vanaf 1 juni niet meer in te houden. De reeds gespaarde bedragen laten we als spaargeld staan en vervolgens starten we per 1 juni 2020 weer met de inhoudingen, zodat per saldo hetzelfde spaarbedrag zal zijn opgebouwd. Leden die zich hier niet in kunnen vinden, kunnen uiteraard het gespaarde bedrag terugvragen.

Voor 2021 hebben we inmiddels een optie op de 'Jugendherberge Limburg genomen', waar nu wel voldoende plaats vrij is. De contacten met brassband Hessen proberen we weer op te pakken. We hopen dat iedereen die zich heeft opgegeven, ook voor 2021 van de partij zal zijn. De reis zal dan plaatsvinden van donderdag 13 mei 2021 t/m zondag 16 mei 2021.

Voor verdere vragen kun je bij Ger, Jack of Leonie terecht. Ook kun je mailen naar concertreis2021@mvvaluas.nl.

IN MEMORIAM


Anton Verlinden
† 25 maart 2019
88 jaar


(Stief)vader van Gertie van der Vorst (percussiongroep en brassband)
en Henny van der Vorst (Vrind van Valuas)

Gecondoleerd en sterkte met dit verlies

Warming up voor musici? Toch maar doen!

Bron: Jana Houben, maart 2019 in KNMO Klankwijzer Magazine

Het is tien voor acht. De repetitie begint over 10 minuten. Je bent net op tijd in het repetitielokaal waar de toonladders je al om de oren vliegen. Links staat iemand voorover gebukt naar zijn tenen te reiken. Rechts maakt iemand grote zwaaien met zijn armen. Tref je dit wel eens aan op jouw repetitie? Waarschijnlijk niet! Warmspelen van je instrument is normaal, maar rekken en strekken om je lichaam voor te bereiden op de inspanning, dat zie je nergens.

Vera Baadjou is revalidatiearts en werkzaam op de 'kunstenpoli' van de afdeling revalidatiegeneeskunde van Adelante, locatie Maastricht UMC+. Ze haalde vorig jaar het NOS Journaal met haar onderzoek naar het voorkomen van lichamelijke klachten bij musici. “Vooral bij kunstenaars is het belang van een goede lichamelijke gezondheid voor het uitvoeren van hun vak een ondergeschoven kindje,” zegt Vera Baadjou. “Iedereen weet dat RSI voorkomt als je veel achter de computer zit, maar niet dat het ook voor kan komen als je bijvoorbeeld een muziekinstrument bespeelt. Als je als musicus met een klacht naar de specialist gaat, krijg je misschien te horen dat je moet rusten of een tijdje moet stoppen, maar er is altijd wel een belangrijk concert of concours dat wacht. Met dit advies kunnen musici dus niet uit de voeten.” Daarom kun je als muzikant terecht bij de 'kunstenpoli'. Maar niet alleen als muzikant, ook als danser, schilder, beeldhouwer, edelsmid of met wat voor kunstbeoefening dan ook, kun je met vakspecifieke klachten terecht bij de kunstenpoli.

Vera weet zelf ook hoe het is om een instrument vast te houden en naar een concours toe te leven. Ze speelt bugel bij fanfare Sint Cornelius in Schin op Geul. “Dit is wel belangrijk om de musici te kunnen begrijpen. Ik heb zelf niet aan het conservatorium gestudeerd, maar ik kan me wel goed in de situatie verplaatsen. Het is nodig om een klik te hebben met de doelgroep.”
 

Gewicht

De meest voorkomende klachten bij musici komen voor vanaf de rug naar boven: rug, nek, armen, handen en schouders. De klachten zijn afhankelijk van het instrument, hoe je het bespeelt en hoe je het vasthoudt. “Zo zie je bij klarinettisten vaak klachten bij de duim, door het gewicht wat op de duim rust. Deze klachten kunnen doortrekken in de gehele arm. Bij blazers zie je ook problemen met de embouchure, bijvoorbeeld het niet meer goed gecoördineerd kunnen bewegen van de lippen.”
Wat betreft de klachten bij musici is er een verschil tussen amateurs en professionals. “Professionals hebben vaak klachten door het musiceren. Ze maken veel onregelmatige uren, hebben weinig invloed op het repertoire en ze moeten strikt doen wat de dirigent vraagt. Dit beperkt de autonomie van de professionele musicus. Als ze ergens last van hebben kunnen ze niet zo maar 'nee' zeggen: er moet toch brood op de plank komen.” Dit speelt bij de amateur minder. Toch zie je ook bij de amateurmuzikant soms een hele hoge belasting, bijvoorbeeld bij de voorbereiding op een concours. “In plaats van één keer per week je instrument vast te houden, ga je dat nu veel vaker doen. Op repetitiedagen ben je opeens de hele dag muziek aan het maken. Dit beïnvloedt vaak reeds bestaande klachten. Dat zijn de amateurs die ik bij de poli ook kan helpen.” Bij amateurs komen de klachten meestal niet dóór het musiceren, zoals bij professionals, maar versterkt het musiceren reeds bestaande langdurige klachten.
 

Pijnklachten

Zelfs studenten aan conservatoria hebben al te maken met klachten door het musiceren. Marjon van Eijsden, Vera’s voorganger op de kunstenpoli, kreeg veel studenten op het spreekuur en bedacht dat er toch iets gedaan zou moeten worden aan het preventief behandelen van pijnklachten bij musici. In die tijd is Vera begonnen bij de kunstenpoli, waar ze haar onderzoek is gestart met een vragenlijst voor studenten op conservatoria om te kunnen inventariseren hoeveel klachten er zijn bij studenten. Daaruit bleek dat 67 procent van de studenten klachten ondervindt, gerelateerd aan het veelvuldig musiceren. “Je kunt wel klachten hebben, maar ben je er ook daadwerkelijk door beperkt bij het muziek maken? Dat is namelijk nog erger,” volgens Vera Baadjou. 52 procent van de studenten bleek ook echt last te ervaren tijdens het musiceren. “Toen dachten we: als het bij de opleiding al zo erg is, dan moeten we proberen er wat aan doen.” Dit resulteerde in het Presto-project op vijf conservatoria in Nederland, gericht op zowel preventieve behandeling als behandeling van reeds bestaande klachten. In dit Presto-project, waarover Klankwijzer destijds berichtte, kwam naar voren dat klachten onder andere voortkomen uit psychische druk bij muzikanten. Je moet continu pieken, je hebt podiumangst of je bent een perfectionist. “Je bent de hele week aan het oefenen en dan kom je bij de leraar die het nog niet goed genoeg vindt. Of je bent de beste in je eigen fanfare en als je op het conservatorium komt is iedereen supergoed. Waar sta je dan? Hoe ga je daarmee om?” Deze stress heeft een lichamelijke uitwerking. Stress bouwt op in je lichaam, waardoor je je spieren niet meer optimaal kunt gebruiken. Met psychische klachten kun je dus indirect je musiceren beïnvloeden.
 

Houding

Een andere veroorzaker van klachten bij musici is een slechte houding. “Je kunt musiceren positief beïnvloeden door een goede houding te hebben. Niet alleen om klachten te voorkomen, maar ook om zo goed mogelijk te kunnen spelen. Je hebt je lichaam nodig om een instrument te kunnen bespelen en als je logisch nadenkt: als je onderuit gezakt zit in je stoel, dan kun je ook niet lekker doorademen. Je hebt geen ademsteun en je klank gaat achteruit. Biomechanisch gezien is het dan ook moeilijker om je vingers te bewegen. Het beïnvloedt je speeltechniek, waardoor je bijvoorbeeld veel meer kracht gebruikt dan eigenlijk nodig zou zijn.” Daarom, adviseert Vera, is het aan te raden samen met je muziekleraar te letten op je houding. Door de kennis van de poli (over het optimaal gebruikmaken van je lichaam) te combineren met de kennis van je muziekdocent (over het zo goed mogelijk bespelen van je instrument), optimaliseer je je spel. “Dus het is erg fijn als de docent mee wil komen naar het spreekuur.”
 

Te laat

Opvallend is dat de interesse voor de houding tijdens het musiceren meestal pas ontstaat zodra er klachten zijn. Maar als je eenmaal klachten hebt is het eigenlijk al te laat. “Bij sporters is het heel normaal dat ze beginnen met een warming-up en eindigen met een cooling-down. Als een sporter wil gaan pieken dan bouwt hij dat geleidelijk aan op. Dat is gebaseerd op hoe je lichaam functioneert. In de muziek zie je daar weinig van terug, terwijl dat juist zou kunnen helpen.” Het instrument wordt altijd warm gespeeld voor een repetitie, maar je lichaam opwarmen? Ho maar. Zelfs Vera doet hier niet aan mee. “Ik heb gisteren repetitie gehad en dan doe ik het ook niet. Op het moment dat ik klachten zou krijgen, zou ik daar pas op gaan letten.” Toch zegt ze: “Zorg dat je even je schouders en je rug losmaakt. Als muzikant heb je een goede lichamelijke conditie nodig. Voor ieder instrument is het raadzaam je lichaam voor te bereiden op de inspanning.” 
En als je dan toch last krijgt van klachten bij het musiceren, blijf daar dan niet te lang mee lopen. “Muziek maken is een superleuke hobby. Als je om wat voor reden dan ook last krijgt is dat zonde. Bij de kunstenpoli kun je terecht met al je vragen. Je komt hier terecht met een verwijzing van de huisarts. De poli is heel laagdrempelig. Wacht dus niet te lang met het vragen van advies.”

Wijkkrant april 2019

Recept - Rijstsalade met ham

Omdat het deze week zo warm wordt, een verfrissend recept!
Bron: https://www.lekkerensimpel.com/rijstsalade-met-ham/

Voor 2 personen

Zet een pan water op en kook 150 gram rijst volgens de bereidingswijze op het pak. Snijd 1 avocado, 1 paprika en 1 kleine rode ui in stukjes. Meng in een grote kom de rijst, stukjes avocado, paprika en ui met 75 gram hamreepjes, een scheutje olijfolie, een scheutje citroensap, een halve theelepel paprikapoeder, een halve theelepel Italiaanse kruiden, zout en peper. Zet de rijstsalade in de koelkast zodat hij lekker koud wordt.

Tip: voeg ook eens (cherry)tomaatjes, maïs of doperwten toe aan de rijstsalade.

De Laatste Pen #2

Lino Heuvelmans, percussiongroep

Heey Valuassers,

Mijn naam is Lino Heuvelmans, ik woon in Hout-Blerick en ben 19 jaar oud. Ik zit nu ongeveer 1,5 jaar bij MV Valuas, en ga er altijd nog met plezier naar toe! Ook drum ik bij Drumband De Echo in Hout-Blerick.

Ik volg de opleiding Manager Transport en Logistiek op het Gilde, en zit nu in het tweede jaar. Ik heb het nu ook erg druk met school, maar met de vrije tijd die ik heb, probeer ik de leukste dingen te gaan doen met vrienden!

Mijn hobby's zijn: op de scooter touren. Misschien dat jullie me al een keer hebben zien rondscheuren op de rode scooter! Muziek maken, dit doe ik al 13 jaar lang, en met alle plezier! Mijn voornaamste hobby is op zaterdagavond naar "De Keet" te gaan en dan gezellig aan auto's sleutelen, en na afloop de bbq en pilsjes ;).

Mij kun je wakker maken voor: Een pizza!!

Waar ik niet tegen kan, zijn mensen die achter mijn rug om heel stom over me praten, en zodra je erbij staat dat ze heel lief en aardig zijn.
Mijn levensmotto is dan ook: stay real!


Groetjes Lino
Bevrijdingsconcert Oorlogsmuseum Overloon

KuCuLoere Festival Venlo-Zuid

Optocht Akkermansgilde

Wist je dat

 • in het vorig Rondje Valuas een fout stond?
 • we die even willen rectificeren?
 • Stella Duce namelijk niet 60, maar 70 jaar bestaat?
 • we bij het bevrijdingsconcert gespot zijn door een royalreporter (van o.a. 6 inside en Koffietijd)?
 • hij ons voor zijn Instagram Story heeft gefilmd in het oorlogsmuseum?
 • we de gelegenheid hadden om de bommenwerper van heel dichtbij te bekijken?
 • het best lastig kan zijn als de pauken en dikke trom door zowel de brassband als de percussiongroep gebruikt moeten worden?
 • dat voor hilariteit zorgt tijdens het concert?
 • er heel wat gouden walnoten zijn verspreid in de gemeente?
 • je komende zaterdag (29 juni) maar eens in Ut Tref moet komen kijken waarom?
 • het heerlijk weer was tijdens het KuCuLoere Festival?
 • de historische optocht van het Akkermansgilde door de binnenstad erg leuk was?
 • er veel mensen langs de kant stonden?
 • ze ook erg enthousiast waren?
 • wij alleen wisten dat de Venlose Huzaren voor ons liepen?
 • zij op hun beurt alleen wisten dat wij achter hen liepen?
 • dat niet echt handig is als je je plaats in de opstelling aan het zoeken bent?
 • tijdens de ledenvergadering Richard officieel aan het bestuur is toegevoegd als sectieleider percussiongroep?
 • hij met gejuich werd ontvangen?
 • ook Twan nog een ronde mee kan?
 • de slagwerkers voorlopig wel weer genoeg te tingelen hebben?
 • er veel besproken is en de vergadering dan ook een beeeeeeeetje uitliep?
 • er na een nieuwe xylofoon nu ook een nieuw klokkenspel is aangeschaft?
 • we nog iemand zoeken die deze wil sjouwen?
 • hij namelijk twee keer zo groot, maar zeker ook twee keer zo zwaar is als de vorige?
 • je niet moet vergeten om voor 1 juli het kamp te betalen?
 • in het eerste Rondje Valuas na de zomervakantie een nieuwe rubriek zal staan?
 • wij hopen jullie allemaal dit weekend nog een keer te zien?
 • we namelijk vrijdag een wijkzitconcert hebben op het terras van Ut Tref?
 • deze het wijkstruinconcert vervangt in verband met de verwachte hitte?
 • Ut Tref heerlijk koele drankjes serveert?
 • zaterdag dan eindelijk de play-in Go Nuts With Brass plaatsvindt?
 • bij het afsluitende concert ook Brassband Merum aanschuift?
 • we flink gaan knallen?
 • we wel alvast iedereen een fijne zomervakantie wensen?

Laatste Tweets @MVValuas


MV Valuas

76 followers
658 tweets
following 98 people
follow


 

Vrinde van Valuas


Mevr. Mario Alberts
Dhr. Peter Houben
Mevr. Beurskens
VG de Kwas
Dhr. Marco Beurskens
Dhr. Ger Peters
Dhr. Michel Comuth
Dhr. Theo Peters
Dhr. Luc Steegh
Dhr. Hay Geritz
Mevr. Mara Spaaij
Dhr. Jimmy Ingenpasz
Mevr. Jill Peeters
Familie Minderman
Dhr. Bart Baeten

 


Dhr. Jan Peeters
Mevr. Tiny Driessen
Mevr. Teeuwen
Dhr. Fried Driessen
Dhr. Jan Tebben
Mevr. Marie José van Gent
Dhr. Peter Tiggelers
Dhr. Sjaak Vercoulen
Mevr. Nelly Christis
Stan Pisa Sanitair- en Tegelhuis
Mevr. Carla Munten-Teeuwen
Familie Ingenpasz
Familie Spaaij
Dhr. Henny van der Vorst
Dhr. Mario Franssen
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Flickr
Flickr
Website
Website
Shop met je hart

Contactadressen

Activiteitencommissie
Brassband
Concertcommissie
Dirigent brassband
Facilitair beheer
Instructeur percussiongroep
Opleidingencoördinator
Penningmeester
Percussiongroep
PR-commissie
Redactie Rondje Valuas
Secretaris
Sponsorcommissie
Uniformbeheer
Voorzitter
Websitebeheer
Copyright © 2019 Muziekvereniging Valuas, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp