Copy

Digitale nieuwsbrief Rondje Valuas

Muziekvereniging Valuas
Brassband * Percussiongroep

View this email in your browser
Header Rondje Valuas

Rondje Valuas - februari 2018

Beste muzikanten, vrienden, familie, leden en ereleden,De dreej dolle daag van lol en plezier zijn weer voorbij en wij hebben ons als vereniging goed gepresenteerd aan Venlo. Vanuit onze vereniging zijn zelfs enkele hoëgheden gevraagd als gangmakers van dae schoëne Vastelaovend. Uit onze visvijver van de percussie hebben twee verenigingen een lid gevangen namelijk Jaydie beej VG de Kwas en beej de 3-kes werd Owen dit jaar uitgeroepen als de mini nar van Groët Venlo.
De brassband werd zelfs verrast door het bezeuk van de prins van de stad Venlo Herm I samen met Roel en Wim. Herm I heeft ons als vereniging persoonlijk bedankt voor de muzikale opluistering tijdens de Venlose optocht. Tijdens de optocht van VVG de Jocus hebben wij als muziekgezelschap voor de Raodswaage gelopen.
 
Maar voordat wij ons gestort hebben in de Vastelaovend hebben wij uiteraard niet stil gezeten. Het jaar hebben wij traditioneel afgesloten door de kerstavond muzikaal op te luisteren in OLV kerk. Nog geen twee weken later samen met enkele andere verenigingen die in Ut Tref verblijven een toast uitgebracht op 2018. Tussendoor valt onze Ruben als solist vanuit de percussiegroep weer eens in de prijzen tijdens een festival en gaat gewoon door naar de volgende ronde. Vanuit de stichting hebben wij een deel van de inkomsten gekregen voor onze presentatie tijdens de actie vanuit Jan Linders in 2017.
 
Als vereniging staan er weer enkele optredens gepland: in april in Mondo Verde in Landgraaf en in juni in de binnenstad. Dit betekent dat de beide secties weer serieus aan de bak moeten om goed voor de dag te komen tijdens deze optredens. Het concert in juni, in de binnenstad, heeft o.a. te maken met het feit dat Venlo 675 jaar stadsrechten heeft. Met alle HaFaBra-voorzitters van Groët Venlo zijn wij bezig om ons gezamenlijk muzikaal te presenteren aan de stad Venlo. Als voorzitter van MV Valuas ben ik verantwoordelijk voor de planning van alle verenigingen van groot Venlo. Als elke vereniging mee doet betekent dat, dat er zo’n 14 korpsen zich zullen presenteren in het weekeinde van 23 en 24 juni. Dit is een unieke gebeurtenis waarbij niet alleen MV Valuas zich zal laten horen en zien, maar ook de andere verenigingen van Groot Venlo. Hierover zal ik later dit jaar meer kunnen vertellen omdat wij met de voorzitters bezig zijn met de planning en de invulling.

Als bestuur zijn wij volop bezig met een plan voor de ledenwerving voor MV Valuas. Dit zullen wij dan ook met jullie delen tijdens de algemene ledenvergadering op 20 april 2018.
 
Ik wens jullie veel succes bij de repetities en de voorbereiding voor de komende concerten.
 
Van jullie voorzitter,
Twan Beurskens

Inhoud Rondje Valuas

Agenda

15 apr: Concert Mondo Verde
20 apr: Ledenvergadering
16 mei: Kledingactie tussen 19:00 en 20:00 uur, Wittendijkweg 16, Venlo
2 jun: Veurdeurdeilersconcert (o.v.b.)
8 jun: Vierdaagse
24 jun: Stadhuisconcert
1 jul: Seizoensafsluiting
9 t/m 12 aug: Werken ZPF
okt/nov: Kledingactie
3 nov: Speculaaskraam op het Winkelplein in Venlo-Zuid
5 t/m 7 nov: Speculaasactie Venlo-Zuid
23 nov: Caeciliafeest & afsluiting jubileumjaar
16 dec: Winterconcert met Gemengde Zangvereniging Arcen

* Wijzigingen zijn te herkennen aan het kleurtje!

Deadline


Lever je kopij voor het volgende Rondje Valuas uiterlijk woensdag 18 april in bij de Redactie.
Verjaardagen

Maart:
19. Kelly Beurskens (20)
        Brassband en muziekcommissie
21. Bert Maas (75)
        Erelid
22. Li-Zhi Kuijpers (16)
        Brassband

April:
3.   Jolanda Kuijpers (51)
        Uniformbeheer en jubel- en treurcommissie
5.   Luc Steegh (28)
        Secretaris

Muziektip!

De koperblazers van het philharmonisch orkest uit Qatar doen ons wel even voor hoe we Salamanca moeten spelen.

Onze sponsoren


Onderstaande sponsoren hebben Muziekvereniging Valuas financieel een hart onder de riem gestoken. Dat u of uw bedrijf op talloze manieren kunnen profiteren, behoeft geen betoog.

Hoofdsponsor

T-Trex BV Venlo

Deltakade 3, Venlo
Logo T-Trex Transport BV

Maxi sponsoren

ITSN
Columbusweg 8a, Venlo
www.itsn.nl

Seacon Logistics
Celsiusweg 60, Venlo
www.seaconlogistics.com

Admie

Pontanusstraat 3, Venlo
www.admie.nl
 

Woddema Renovatie en Onderhoud

Langstraat 129, Venlo
www.woddema.nl
 

Container Trucking Venlo

Trade Port Venlo
venlo.ctv-transport.com
 

Hovens Collin Verpakkingen

Huiskensstraat 57, Venlo
www.hovenscollin.com
 

Laicom

+316 33722424 / info@laicom.nl
www.laicom.nl

Ineke's Stoffekraom

Straelseweg 63a, Venlo
www.inekesstoffekraom.nl
 

Bloemenboetieks Jan Bijl

Emmastraat 59, Venlo
Centrumpassage, Tegelen
www.bloemenboetieksjanbijl.nl
 

Pearl Music

Craenakker 28-30, Belfeld
www.pearleurope.com
 

Tebben Kaashandel

Molenbossen 622, Venlo
www.tebbenkaas.nl
 

Bannerwereld

Akkerwinde 13, Venlo
www.bannerwereld.nl

Voor informatie kunt u contact opnemen met Jan Tebben via: sponsor@mvvaluas.nl.

Gertie heeft jullie hulp nodig!

Help!

Ik ben op zoek naar een (betaalbare) hobby/werkruimte, omdat mijn huis te klein is voor mijn hobby's en ik graag aan het werk wil. Met o.a. schilderen, klei- en houtbewerking (klein).

Ik zoek dus een zelfstandig toegankelijke ruimte met mogelijk een keukentje en wc.

Graag reageren naar: gertievdvorst@ziggo.nl 

De Pen

Mario Alberts, activiteitencommissie

Naam: Mario Alberts
 
Laeftied: Nog lang gen fieftig
😊. Dit jaor vier ik mien 4x11 jäörig jubileum.
 
Functie: Ik kin gen noët speule, daorum stel ik mich veur de bar beschikbaar, aangezeen ik waal de tapkraan kin bespeule. Vaerder probeer ik mich veur (geld genererende) aktiviteite in te zette.
 
Werkzaam beej: Transmission Weert (transport), customer service, planning en kwaliteit sinds december 2016. Daoveur heb ik ruum 20 jaor in de gezondheidszörg gewerk.
 
Hobby’s: Vastelaovend viere met vrinde en V.G. de Kwas, op vriedaagaovend kwats verkoupe beej MV Valuas.
 
Lekkerste aete: Zoormoosaoveschôtel, Italiaans en alles waat vis is.
 
Belangriek: Ierlikheid en respec, weej zien allemaol utzelfde.
 
Gruuëts op: mien vrinde, umdet ik altied op eur kin bouwe.
 
Vekansie: As d’r maar zon, zand en de zië te vinde is. Vaerder heb ik d’r gen probleme mei um regelmaotig ein weekendje weg te gaon en te geneete van ut laeve.
 
Favoriete tillevisieprogramma’s: (bijna) alle sport, documentaires, Expeditie Robinson en Wie is de Mol?
 
Laeze: reclamefolders en waorgebeurde verhaole (m.n. WO II).
 
As geej mich kwiet ziet: Te vinde op ein terras, in de kroeg, of ik bin aan miene winterslaop bezig.
 
Laevesmotto: Idem as de veurzitter, Carpe Diem, oftewaal Plök d’n daag! De laefs maar eine kiër.
 
 
De pen gaef ik door aan Willy Woddema, ald speulend lid en is sinds kort weer aktief beej os aktiviteitekemissie.
Districtskampioenschappen Venlo/Weert/Venray - Els Verwijst

Vastelaovend 2018 - Diversen
MV Valuas met Vastelaovend

Districtskampioenschappen

Op zondag 28 januari was het weer tijd voor het solistenconcours in het district Weert/Venlo/Venray. Dit jaar deed alleen Ruben als solist mee aan het concours. Ruben is de afgelopen jaren al zo vaak gepromoveerd dat hij ondertussen in de 2e divisie uitkomt (daar is dus nog maar één divisie boven). Hij heeft met het stuk "Badger Strut" op kleine trom een superscore van 88 punten behaald en mag daarmee uiteraard door naar de Limburgse Kampioenschappen op 18 maart in Heerlen! Proficiat Ruben, top gedaan!!

Vastelaovend 2018

Jeugtrio De Kwas
Prinses Jaydie I en adjudante Anouk en Eva beej de Jeug van de Kwas

Oet: De Kwa(t)s, fibberwari 2018

Ik wil mich effe aan óg veurstelle. Ik bin Jaydie Rutten en bin 14 jaor ald. Ik woeën same met mien vader Eric, mien moder Audrey, mien groeëte zus Kylie en ós hundje Boots op de Smaragd 33 in Venlo-Zuid. Mien vader waas aafgeloupe jaor Prins beej V.G. De Vogelhut, wao mien zus ouk Tanzmarieke is. 't Waas dan ouk 'n extra groeëte verrassing veur ós wie John begin augustus aan de deur stónd um te vraoge of weej 't ganse trajec nog ens euver nie woele doon. Maar deze kier neet met mien vader veurop maar ikzelf as prinses.

Neteurlik woel ik det, hiel gaer zelfs. In de Vastelaovestied is 't beej ós thoes altied 'n gekkehoes. Al van kleins aaf aan help ik idder jaor met 't bouwe van ózze Vastelaoveswage. De Vastelaovend heb ik dan ouk met de paplepel ingegaote gekrege. En taegeswoordig is 't nog steeds 'n drökke boel met Vastelaovend. As d'n eine dao mót zien, mót de ander weer örges anders zien. Waat 'n werk veur ós mam um idderein in de juuste ploete te kriege en euveral nao toe te bringe.
Verder vind ik 't erg leuk um meziek te make. Dit doon ik ó.a. beej MV Valuas wao ik percussie speul. Maar 't allerleefste doon ik zinge. Ik heb dan ouk de ier gehad um al 'n paar kier beej De Kwas op 't Mini-Pallesaotebal te meuge zinge, en waat is det gezellig. Ouk heb ik waal dökker gezónge met adjudant Rik Janssen van aafgeloupe jaor.
Ik heb 't dök erg drök met optraejes en zanglesse. Zoeë gaon ik beejveurbeeld iddere zaoterdaag met de trein nao 't Conservatorium in Mestreech. Ouk volg ik op 't Valuascollege extra mezieklesse, waat Topklas Meziek wuurt geneump. Deez lesse waere gecómbineerd met mien normale 3 Atheneum lesse. Via de topklas heb ik Anouk Heijnen liere kinne. Det deej topklas Kuns en zoeë kwame weej beej mekaar in de klas.

Toen John vroog wae ik as adjudante woel, waas Anouk ein van de ierste die in mich op kwaam. Net als Eva van Wylick, mien twieëde adjudante. Ik waas dan ouk hiel blie wie zeej allebei jao hadde gezag. Eva en ik kinne ós al van hiel bruger, wie weej same op KDV De Petteflet zote. Later kwame weej mekaar weer taege beej Scouting Manresa wao weej 't alweer 4 jaor hiel gezellig hebbe same. Eva en Anouk kóste mekaar van te veure neet, maar ik kin met allebei altied hiel hard lache, dus ik wis zeker det det waal good zoel kómme.
Weej hebbe 't noow al super gezellig met z'n dreje en ik weit zeker det det met de Vastelaovend allein nog maar mier geit waere. Ik heb d'r super vuuel zin in en kiek d'r erg nao oet um met alle jeug van Venlo-Zuid same de Vastelaovend te gaon viere. Weej make d'r 'ne geweldigen tied van.

Vastelaovend same!
Mini-Nar Owen
Mini-Nar Owen beej Gvvg De 3-kes

Van: web.de3kes.nl

Tiédes De 3-kes Narre-Zitting zondaag 7 jannewarie hebbe we ôzze nieje Mini-Nar veurgesteld aan ’t publiek. Ziér objectief en iérlik haet Clowntje Polka weer de taak op zich genaome um oét alle aanwezige kinder ein gooje en entoesiaste mini-nar te kieze. In 2018 is det Owen I. In ’t dageliks laeve is hae zoon van Mark (Prins van de Kwas 2016!) en Nadia Gommans en broor van Mila.

Op de buun goof Owen aan det hae ’n klein bietje zenuwachtig waas, maar ’t kei leuk vindt um alle mini-Groët-Venlonaere veur te meuge gaon. Weej winse um hiel vuul plezeer in zien nieje en biezondere funksie.

Venloos hukske


De brassband in beeld gebracht door één van de nieuwe leden van de percussiongroep. Achtergelaten in de Valuaszaal, maar wij (de redactie) vonden dat deze tekeningen wel een plekje in het Rondje Valuas verdienden!

Wist je dat

 • MV Valuas ondertussen niet alleen 20 jaar bestaat, maar in die tijd ook 20 prinsen, prinsessen, adjudanten, bruudjes, broedegomme en mini-narren heeft afgeleverd in de gemeente Venlo?
 • we dit jaar prinses Jaydie en Mini-Nar Owen aan het lijstje konden toevoegen?
 • Jaydie werd uitgeroepen tot prinses bij VG De Kwas?
 • ze daar ook een eigen liedje voor heeft geschreven?
 • Prins Herm van Vastelaovend Gezelschap Jocus ons met een bezoekje vereerde op de repetitie van de brassband?
 • hij ons 'een hart onder de riem kwam steken' voor de optocht?
 • hij namelijk wist hoe hard de Joeksjagers na 100 meter lopen klaagden dat ze moe waren?
 • we 2,5 uur in de stad moesten wachten voor we aan de beurt waren?
 • er in de tussentijd dus maar vast flink frikandellenbroodjes werden gegeten?
 • ook het schaatsen nog even kon worden gekeken?
 • er helaas best wel wat zieken en geblesseerden waren op de vastelaovesmaondaag?
 • een aantal geblesseerden gelukkig wel meeliep maar een alternatief instrument heeft gebruikt?
 • Omroep Venlo helaas niet zoveel over ons wist te vertellen?
 • we ze wel een mooie tekst hadden toegestuurd met alle hoogtepunten van het afgelopen jaar?
 • er toch best wel een aantal belangrijke gebeurtenissen waren?
 • we in navolging van D'n Heiten Haspel dan maar zelf onze tekst openbaar maken?
 • je deze hieronder kunt lezen?
 • onze tekst niet vier pagina's lang was?
 • we weer lekker geld verdiend hebben met het werken in de Maaspoort?
 • iedereen zich massaal aanmeldde voor het werken tijdens het Vastelaoveskonzert van Fortissimo?
 • er zelfs mensen afgebeld moesten worden?
 • we helaas alleen niet genoeg mensen bij elkaar kregen voor het werken tijdens het Matinee Musicale?
 • alle jassen, sjaals, hoeden, paraplu's en rollaters weer netjes bij de eigenaren terecht zijn gekomen?
 • de gloppers (glazen ophalers) het zwaar hadden tijdens de afterparty?
 • de cheque van het Jan Linders Fonds voor Gemeenschapshuis Ut Tref binnen is?
 • de actie € 1667,- heeft opgeleverd?
 • Yinte zich creatief uitleefde op onze Kerstwens van dit jaar?
 • ze openstaat voor, uiteraard betaalde, handlettering opdrachten?
 • het erg warm was op Kerstavond in de kerk?
 • de verwarming problemen had en niet uit kon?
 • de brassband tussen Kerst en Nieuwjaar een alternatieve repetitie hield?
 • deze in het teken van de jongens tegen de meisjes stond?
 • voortaan iedereen weet hoe hij of zij 'Eye of the Tiger' moet uitbeelden?
 • Jan ons daar een mooie demonstratie van gaf?
 • we alleen nu al weer de naam vergeten zijn van het dier dat op een wezel lijkt?
 • de meisjes er aan het eind toch met de overwinning vandoor gingen? DÛH, uiteraard!
 • de nieuwjaarsborrel weer gezellig was?
 • we die ook dit jaar samen met de andere gebruikers van Ut Tref vierden?
 • de muziek verzorgd werd door The Automatic DBP?
 • dat oude bekenden zijn van ons?
 • ze namelijk al eens vaker op onze nieuwjaarsborrels te bewonderen waren?
 • Gertie en Jan in de kerstvakantie onze sponsoren weer een bedankje hebben gebracht in de vorm van een flesje prosecco?
 • wij hen daarmee wilden bedanken voor hun financiële steun in het afgelopen jaar?
 • we in het kader van Week 3 ook dit jaar weer open repetities hebben gehouden?
 • we een enthousiaste slagwerker erbij hebben gekregen?
 • deze zich ook maar meteen uitleefde met zijn andere hobby?
 • we namelijk achtergelaten kunst vonden op de kast in de Valuaszaal?
 • je het resultaat bij het Venloos hukske kunt zien?
 • nieuwe leden tegenwoordig misschien wel beter in Hout-Blerick kunnen worden geworven?
 • acht van onze leden (waarvan vijf spelende leden) namelijk in dezelfde straat in Hout-Blerick woonachtig zijn?
 • bij de brassband een nieuwe traditie is geboren?
 • degene met de hoogste repetitiedeelname van het jaar een cadeautje krijgt van de dirigent?
 • dat in 2017 Linda was?
 • ze geen enkele repetitie gemist heeft?
 • dat toeval was omdat de ene dag dat ze afwezig was de repetitie toch al niet doorging?
 • een aantal personen verbaasd was dat ze wel/niet in de top 10 stonden?
 • we af moeten kicken van de traktaties van jarigen?
 • we namelijk in maart en april maar vijf jarigen hebben binnen de vereniging?
 • dat er heeeeeel wat minder zijn dan het afgelopen half jaar waarin we juist heel veel jarigen hebben?
 • je verjaardag dan natuurlijk wel extra opvalt als je in maart of april jarig bent?
 • de concertreiscommissie al een aantal keer bijeen is geweest om te vergaderen over de concertreis in 2020?
 • ze tijdens de ledenvergadering een eerste plan zullen presenteren?
 • je dat dus echt niet wilt missen????
 • achter de schermen ook al heel hard wordt gewerkt aan het winterconcert?
 • de eerste vergaderingen met Gemengde Zangvereniging Arcen er al op zitten?
 • de leden allemaal toffe namen hebben bedacht voor dit concert?
 • de PR-commissie en de concertcommissie nu bezig zijn om de beste eruit te zoeken?
 • ze dat best moeilijk vinden?
 • het koor ook hun leden om inbreng ging vragen?
 • de keuze dus waarschijnlijk nog moeilijker wordt?
 • het 'brainstormwhiteboard' nu weer eens nuttig gebruikt is?
 • ook andere commissies het bord natuurlijk mogen gebruiken?
 • deze lijst met wist-je-datjes toch wel weer lang geworden is?
 • het eigenlijk niet zo moeilijk is om er nog een paar bij te verzinnen?
 • je gewoon een beetje door moet blijven typen?
 • iedereen dat ook best zelf mag proberen thuis?
 • jullie ze dan uiteraard ook naar ons mogen sturen?
 • we nu alweer zes wist-je-datjes verder zijn?
 • dit toch echt bijna de laatste is van dit Rondje Valuas?
 • we over twee maanden weer bij jullie terug zijn met een lading nieuwe wist-je-datjes?

Stukje MV Valuas Vastelaovesuitzending


In november was het 20 jaar geleden dat MV Valuas werd opgericht. Dat betekent dat we momenteel midden in ons jubileumjaar zitten. Op 24 november hebben we dit jubileum ingeluid met een jubileumconcert in Domani. Naast MV Valuas werkten ook Kwante Hippe, Leta Bell en Jaydie Rutten (tevens slagwerkster bij de percussiongroep en de huidige jeugdprinses bij VG De Kwas) aan het concert mee. De ‘opstaekers’ op de vastelaovespakken in de optocht zijn gemaakt ter ere van het jubileum.
2017 was sowieso al een succesjaar voor de vereniging. Een drietal jeugdleden van de percussiongroep behaalde maar liefst twee kampioenstitels op het NK voor solisten en ensembles en de brassband werd door NPO Radio 4 genomineerd voor de titel ‘leukste HaFaBra-orkest van Nederland’. Uiteindelijk gingen ze er niet met de hoofdprijs vandoor, maar ze mogen zich nu wel de op één na leukste brassband van Nederland noemen!
Verder een leuk weetje: in de 20 jaar van haar bestaan heeft MV Valuas ook maar liefst 20 prinsen, prinsessen, adjudanten, bruudjes, broedegomme en Mini-Narren afgeleverd in de gemeente Venlo (en dan hebben we het nog niet over alle raodsleeje, vorsten en ceremoniemeesters).

Laatste Tweets @MVValuas


MV Valuas

75 followers
655 tweets
following 98 people
follow


 

Vrinde van Valuas


Mevr. Mario Alberts
Dhr. Peter Houben
Mevr. Beurskens
VG de Kwas
Dhr. Marco Beurskens
Dhr. Ger Peters
Dhr. Michel Comuth
Dhr. Theo Peters
Dhr. Luc Steegh
Dhr. Hay Geritz
Mevr. Mara Spaaij
Dhr. Jimmy Ingenpasz
Mevr. Jill Peeters

 


Dhr. Jan Peeters
Mevr. Tiny Driessen
Mevr. Teeuwen
Dhr. Fried Driessen
Dhr. Jan Tebben
Mevr. Marie José van Gent
Dhr. Peter Tiggelers
Dhr. Sjaak Vercoulen
Mevr. Nelly Christis
Stan Pisa Sanitair- en Tegelhuis
Mevr. Carla Munten-Teeuwen
Familie Ingenpasz
Familie Spaaij
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Instagram
Instagram
YouTube
YouTube
Flickr
Flickr
Website
Website
Shop met je hart

Contactadressen

Activiteitencommissie
Brassband
Concertcommissie
Dirigent brassband
Facilitair beheer
Instructeur percussiongroep
Opleidingencoördinator
Penningmeester
Percussiongroep
PR-commissie
Redactie Rondje Valuas
Secretaris
Sponsorcommissie
Uniformbeheer
Voorzitter
Websitebeheer
Copyright © 2018 Muziekvereniging Valuas, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp