Copy
Winter, cursussen en artikelen.
View this email in your browser

In deze nieuwsbrief:

Email
Website
Facebook
Instagram
LinkedIn
De dagen worden alweer korter, maar de zomer is nog in volle gang. Na de extreme hitte is er nu gelukkig regen en zijn we hard aan het planten en zaaien voor de najaar en wintergewassen. De tuin is de hitte redelijk doorgekomen hoewel met name de jonge aanplant een flinke tik gekregen heeft. Benieuwd hoe we met de droogte om gaan op de tuinderij? In 2018 werd Alex hierover geïnterviewd door de Brabantse Milieu Federatie - een onderwerp dat in 2019 alleen maar meer relevant is geworden.

Maar niet alleen op de tuinderij wordt hard gewerkt, komend najaar organiseren we weer verschillende activiteiten zoals meewerkdagen, workshops en een open dag. Op www.devoedselketen.nl/agenda vindt je een overzicht van al onze activiteiten.
 

25 augustus open dag

Kom kennismaken met ons, de tuinders, met het bedrijf. Kijk hoe je als klant lid kan worden, hoe het werkt en wat je kan verwachten. Bekijk de tuin en stel vragen over onze manier van werken en idealen onder het genot van een hapje en drankje.

Met:

  • Rondleiding om 13.00 en 15.00
  • Proeverij: lekkere hapjes van de groenten van het seizoen
  • Marktkraam: natuurlijk zijn onze groenten ook te koop zodat je met een goed gevulde tas met verse groenten en fruit weer naar huis kan.

Masterclass Bodemleven onder de Microscoop

Op 31 augustus en 1 september wordt de Masterclass Bodemleven onder de Microscoop weer georganiseerd.

Wat is het bodemvoedselweb en hoe werkt het samen met de planten? Wat is de functie van bacteriën, schimmels, protozoa, nematoden en microgeleedpotigen? Hoe zien deze uit onder de microscoop? Wat kan je praktisch met deze informatie doen?

In deze tweedaagse masterclass krijg je antwoord op deze vragen en leer je het in de praktijk toe te passen.

Meer informatie en aanmelden kan via onze website. De theorie en praktijk zijn afzonderlijk te volgen.
 

Permacultuur Jaartraining 2020

Februari 2020 gaat er weer een permacutuur jaartraining van start: in 9 weekenden leer je de ecologische principes en ontwerpprincipes waar permacultuur op gebaseerd is. Je krijgt veel te weten over de theorie achter en de uitvoering van de praktische toepassing van permacultuur in en om huis, tuin en in de land- en tuinbouw.

Voor iedereen die serieus aan de slag wil in eigen tuin, volkstuin, buurtmoestuin of tuinderij/boerderij. In deze cursus wordt extra aandacht besteed aan ecologie en ethiek, aangezien deze twee zaken in onze ogen de kern vormen waar permacultuur zich op baseert.

Zie onze website voor meer informatie en aanmelden.

Workshops ethiek, pedagogiek en internationaal perspectief

Dit najaar zal Saskia van der Linden – docent Ethiek in de Jaartraining – een aantal workshops organiseren rond de thema’s permacultuur en ethiek, kennisdeling & pedagogiek en permacultuur in internationaal perspectief.
 

Meewerkdagen

Dit najaar organiseren we weer een keer per maand een meewerkdag: op vrijdag 13 september, 11 oktober, 8 november en 13 december kan je komen mee helpen op de tuin. We zijn er van 11 tot 16, met lunch en rondleiding over de tuinderij van 13 tot 14.

Voor meer informatie en opgeven zie onze agenda.

Copyright © 2019 De Voedselketen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp