Copy
Herfst op de tuin, start nieuwe jaartraining en permacultuur boek.
View this email in your browser

In deze nieuwsbrief:

De herfst staat voor de deur en na de regen van de afgelopen periode staat de tuin er mooi bij. De eerste herfst gewassen kunnen geoogst worden, de wintergewassen beginnen mooi uit te groeien en de oogst voor de wintervoorraad is in volle gang.

Nu de ergste drukte op de tuinderij weer afneemt, hebben we bovendien weer tijd om vooruit te kijken - lees in deze nieuwsbrief meer over onze activiteiten de komende periode .
 

Permacultuur Jaartraining 2019


In februari gaat er weer een permacultuur jaartraining  van start: in 9 weekenden leer je de ecologische principes en ontwerpprincipes waar Permacultuur op gebaseerd is.

Je leert over de theorie achter en de uitvoering van de praktische toepassing van Permacultuur in en om huis, tuin en in de land- en tuinbouw. Voor wie serieus aan de slag wil in eigen tuin, volkstuin, buurtmoestuin of tuinderij/boerderij. In deze cursus wordt extra aandacht besteed aan ecologie en ethiek, aangezien deze twee zaken in onze ogen de kern vormen waar Permacultuur zich op baseert.

Zie onze website voor meer informatie, precieze date en aanmelden. 
 

DIY Bodemvruchtbaarheid


Veel bedrijven verkopen hulpstoffen om de bodem vruchtbaarder te maken, bijvoorbeeld mycorrhiza, bodemmineralen, EM en andere bacteriënmengsels. Deze hulpstoffen hebben op sommige bodems veel effect en op andere weinig.

Het kan echter ook anders: Compost en compostextract zijn met een beetje vakkennis gratis en eenvoudig zelf te maken. Als je dan ook nog kennis hebt van het herkennen van het bodemleven onder de microscoop, heb je al het gereedschap in handen om de bodemvruchtbaarheid controleerbaar op peil te brengen.

Lees het volledige artikel op onze website.
 

27 en 28 oktober: Bodemleven onder de Microscoop

Wat is het bodemvoedselweb en hoe werkt het samen met de planten? Wat is de functie van bacteriën, schimmels, protozoa, nematoden en microgeleedpotigen? Hoe zien deze uit onder de microscoop? Wat kan je praktisch met deze informatie doen?

Op zaterdagmiddag is er een informatieve bijeenkomst gepland waarin Birgit Albertsmeier vertelt over deze onderwerpen en is er ruimte voor discussie. Op zondag neem je zelf plaats achter de microscoop, prepareren we een monster en oefenen een analyse. Op deze dag is er volop ruimte voor praktische vragen.

Meer informatie vind je op onze website.
 

10 november - Permacultuur studiedag & Boekpresentatie

Het afgelopen jaar is Linder druk geweest met werken aan het boek over permacultuur dat samen met Velt wordt uitgebracht. Inmiddels is het dan zo ver - op 10 november wordt het boek gepresenteerd op de Permacultuur Studiedag.

Op de studiedag belichten verschillende experts hun visie en praktijk van permacultuur. En natuurlijk is het boek dan ook te koop.

Lees meer over het boek en de studiedag op de website van Velt.


Groentepakketten


Ook wekelijks een pakket van de Voedselketen ontvangen? Je ontvangt elke week een divers pakket met lekker groenten van het seizoen. 

Geef je op via ons online aanmeldingsformulier, of ga voor meer informatie naar de website.

Fotoverslag open dag


Op zondag 19 augustus organiseerden we een open dag op de tuinderij. Met rondleidingen en verse groenten. Een leuke, inspirerende dag met veel nieuwe en oude ontmoetingen.

Bekijk het fotoverslag op onze website.
Copyright © 2018 De Voedselketen, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp