Copy
Rotocoat was al Qualisteelcoat gecertificeerd en is nu ook
NEN-EN 1090 gecertificeerd.
Bekijk deze mail in een browser

Rotocoat NEN-EN 1090 gecertificeerd voor poedercoaten en thermisch verzinken, als eerste in Nederland!

Geachte <<Geslacht>> <<Tussenvoegsel>> <<Achternaam>>,

Rotocoat was al Qualisteelcoat gecertificeerd en is nu ook NEN-EN 1090 gecertificeerd. Hiermee is Rotocoat het eerste oppervlaktebehandelingbedrijf in Nederland dat voor zowel thermisch verzinken als poedercoaten is gecertificeerd conform de eisen van de CE-markering die zijn vastgelegd in de NEN-EN 1090. Rotocoat is hiermee klaar voor de invoering van deze
CE-markering die vanaf 1 juli 2014 van toepassing is op alle onderdelen van dragende staalconstructies.

In voorbereiding op de invoering van de CE-markering hebben de meeste staalconstructiebedrijven het afgelopen jaar hun organisatie en werkwijze aangepast en hun Factory Production Control (FPC) systeem NEN-EN 1090 laten certificeren. Omdat oppervlaktebehandeling van staal een belangrijk onderdeel is van het FPC systeem, heeft Rotocoat als eerste in Nederland de bedrijfsprocessen bij al haar verzinkerijen NEN-EN 1090 gecertificeerd. Bij deze certificering heeft het IFO (Institut Für Oberflächentechnik GmbH) vastgesteld dat de kwaliteit van de mensen, de productiemiddelen, de locaties en het productiecontroleproces voldoen aan de richtlijnen van NEN-EN 1090.
 
Omdat Rotocoat ook Qualisteelcoat gecertificeerd is en hiermee ook voor het poedercoaten voldoet aan NEN-EN 1090, hoeven de klanten van Rotocoat het proces van thermisch verzinken en poedercoaten niet te beschrijven of te auditen. Het certificaat is te downloaden op de website en kan op verzoek worden toegezonden.
 
Hiermee is de oppervlaktebehandeling binnen de FPC volledig afgedekt en is Rotocoat ook na 1 juli 2014 dé partner voor oppervlaktebehandeling. Rotocoaten, lekker relaxed.

Meer weten over onze kwaliteit en certificering? Bezoek onze website!

Directie Rotocoat,

Marc Talens, Gerlof Koster en Klaas Bergsma

Copyright © 2014 Rotocoat, All rights reserved.

Schrijf mij uit van deze mailinglijst    Wijzig mijn inschrijvingsvoorkeuren

Email Marketing Powered by Mailchimp