Copy
Kunt u deze mail niet lezen? Klik hier

Bevallen Zonder Zorgen Nieuwsbrief juni 2015


Kaya Baarstoel  
Optimale steun bij de baring

Unieke voorbereiding op de komst van jullie kindje
Epi-no; voor een betere bevalling en sneller herstel

Hoera, we zijn beland op de eerste dag van juni; ook wel de rozenmaand van het jaar genoemd. De geur van rozen hangt in de lucht; beroert, leidt naar de diepte en maakt gelukkig. Daar hoef je verder helemaal niets voor te doen. Komt zo aanwaaien. Dus genieten maar deze maand van dat 'love is in the air’ gevoel.  

Dag stress 

Stress is voor niemand goed. En al helemaal niet voor baby's. Daarom is het belangrijk om die net geborenen daartegen te beschermen en ze vooral rustig, gelukkig en emotioneel gezond groot te brengen. Laat je inspireren door dit artikel en gun je baby zijn dagelijkse portie 'feel good' chemicaliën in de vorm van hormonen, zoals oxytocine die zo klein als hij of zij is, al alleen kan aanmaken. 

Vraagtekens ?????????????

De technologie staat niet stil. Kunstmatige baarmoeders zijn nog in ontwikkeling, maar de vooruitgang die de afgelopen decennia is geboekt in de neonatale intensive care liegt er niet om. Een premature foetus van nog geen 24 weken kan vandaag de dag buiten de moederlijke baarmoeder overleven. Dat is winst! Toch roept dit ook de nodige vraagtekens op. Want stel dat de hele ontwikkeling van eicel tot embryo tot foetus tot voldragen kindje buiten de moeder zou plaatsvinden? Dan wordt liefde bedrijven, het liefdevol dragen en schenken van het leven aan je kind straks verleden tijd.
Lees Verder...

Kom brainstormen

‘Bevallen is veilig’ en ‘veilig bevallen’ zijn slogans die heel veel betekenis kunnen hebben, maar die door overdadig gebruik gemakkelijk tot holle frasen verworden.  Ook in deze onlangs verschenen publicatie van het Radboud UMC  kun je lezen dat bevallen veilig is. Omdat we hoog opgeleide verloskundigen hebben, een goed functionerende risicoselectie kennen en een optimale infrastructuur hebben. Maar zijn dit de argumenten die de moeder in kwestie of het gezin met een kinderwens nou echt wil horen? Waarom niet de focus leggen op het zo prettig mogelijk ondergaan van het op de wereld brengen van een kindje? En hoe ze daarin gesteund willen zijn? Deel je als zorgprofessional deze mening en zou je met ons willen brainstormen over het met hart en ziel optimaliseren van de geboortezorg? Mail ons en wij houden je op de hoogte en sturen je desgewenst een uitnodiging tot deelname. 

Copyright © 2015 Bevallen Zonder Zorgen, All rights reserved.
U ontvangt deze brief omdat u zich heeft aangemeld om de nieuwsbrieven van Bevallen Zonder Zorgen te ontvangen.

Voor vragen en/of opmerkingen neemt u gerust contact op met Bevallen Zonder Zorgen via info@bevallenzonderzorgen.nl of tel. 06-2442 9995. 

afmelden nieuwsbrief    update en wijzigen gegevens