Copy

Wonder boven Wonder

Familieopstellingen & Rituelen

Wij wensen je wonderlijke kerstdagen en een wonderbaarlijk nieuw jaar met liefde en licht!

Op naar 2018...

Jeetje...... alweer bijna een jaar voorbij. 2017 was een jaar waarin we weer prachtige dingen mochten doen, want wat hebben we mooi werk en wat is er nog veel te doen op dit vlak. Wonderbaarlijke ontmoetingen, wonderlijke samenkomsten van systemen, tja, de wonderen zijn de wereld nog niet uit!  
Mooie vrouwentrainingen gevolgd, Systemisch Vrouwenwerk op de kaart gezet, een heerlijk Zomerweek Opstellingen & Rituelen in Frankrijk mogen doen.
Onze 2e Leerweg 'De Kunst van het Opstellen' loopt en wat zijn deze deelnemers 
enthousiast.

Deze feedback willen we je niet onthouden:
"Op zoek naar verdieping in familieopstellingen, waar begin je dan. Internet, ervaringen, voelen en beslissen. Mijn collega had ervaring met workshops bij “Wonder boven Wonder” en vertelde mij erover. Ik woon in Amsterdam en daar is natuurlijk ook heel veel te beleven en toch kozen wij voor deze leerweg bij Wonder boven Wonder.
Die twee meiden....wat een energie en samenspel tijdens de lesdagen. De chemie geeft mij zoveel meer dan ik verwachtte. Wonderen ontstaan, ontluiken en worden ervaren. Systemen zichtbaar. Leren kijken, voelen en vragen. Elke beweging of woord is informatie. Een wonder dat wij bij deze leerweg mogen zijn, een wonderlijk cadeau aan mijzelf. De afstand meer dan waard en elke les vol met tools."
Pépé Sikking


Deze leerweg (zesdaagse) gaat 31 januari weer van start

Wat is Nieuw in 2018..

Met de Prénatale Opstellingen gaan we ons richten op het thema van 'De Alleengeboren Tweeling' met als titel 'Alleen op de Wereld'
De Astrologische Opstellingen 'Het Wonder der Planeten' wordt een tweedaagse,

Er komt een dag over het medicijnwiel 'Het Wiel Rond' waarin je ook je eigen levenswiel gaat schilderen en in het najaar start een 4 daagse training rondom Het Medicijnwiel, deze training bestaat uit een Herfstdag, een Winterdag, een Lentedag en een Zomerdag, elk seizoen een lesdag, een heel jaar rond. 


En ja... we gaan weer naar L'Huy Préau in Frankrijk, deze keer wordt het een 'Zomerweek Systemisch Vrouwenwerk', sorry mannen, deze keer zijn we alleen met vrouwen.

'Een Schone Lei' (voormoederlijn) vindt vandaag (17 december) weer plaats, er stonden een aantal vrouwen op de wachtlijst die op zondag 27 mei van harte welkom zijn om aan te sluiten.  
De Doorgaande Groep 'Systemisch Vrouwenwerk' heeft nog plek voor enkele vrouwen. De Doorgaande Groep Bergkristal in Haaren is een gemengde groep, ook hier zijn nog plekken vrij. 

De Kunst van het Opstellen


De 6-daagse Leerweg 'De Kunst van het Opstellen' brengt veel in beweging bij de deelnemers, het is absoluut meer dan alleen de basisprincipes van het Systemisch werken eigen maken. Er ontstaat een enorme verdieping als het gaat om de oefeningen die in groepen en in tweetallen worden gedaan, de meerwaarde voor je praktijk, je werk en je dagelijks leven wordt goed gevoeld.
Je groeit er gewoon van!!!

Nog een reactie van een deelnemer:
"Een super leerzame en inspirerende cursus! Leren door te doen, onder de kundige begeleiding van Miriam en Henriette, die elkaar geweldig aanvullen op een heel organische en vloeiende manier. Een uitwisseling van mogelijkheden, tips en adviezen, steeds door zelf ervaren, door het aangereikte te oefenen met elkaar in alle verschillende rollen. Warm aanbevolen voor eenieder die systemisch werken gebruikt in coaching of therapie!"
Carine van Bost


De Leerweg voor het nieuwe jaar staat op de agenda. Je kunt je dus aanmelden voor 2018, dit zijn allemaal woensdagen.
Startdatum: 31 januari (mogelijk 1 maand later)
Mail ons maar: info@wonderbovenwonder.com
We werken in de heerlijke groepsruimte van De Verbindende Factor, onze vaste thuishaven. 

Alleen op de Wereld

Prénatale Opstellingen rondom het thema 'Alleen geboren tweeling'

Herken je dit?
Je voelt je vaak alleen, juist in groepen. Je voelt een soort van schuld dat het nooit goed genoeg is wat je doet. Dat je anders dan anderen bent en mogelijk hooggevoelig. Je saboteert jezelf en ervaart altijd een soort onrust? Je hebt moeite met afwijzing of met boosheid. Afscheid nemen is lastig voor jou. Altijd op zoek zijn naar die ander naast jou. Misschien koop je alles in tweetallen of misschien wel in drietallen.....dit kunnen tekenen zijn van het ‘alleen geboren tweeling syndroom’.
 
In de baarmoeder begint 1 op de 10 mensen met z’n tweeën of meer. Nog voor de hartjes kloppen ben je elkaar al gewaar en wordt de intense nabijheid gevoeld. Sommigen weten dat ze een ‘alleen geboren tweeling’ zijn, maar velen ook niet. Lichamelijke en psychische klachten kunnen zich aandienen doordat er in de baarmoeder een enorm verliestrauma is geleden. Zo vroeg al... nog voor je geboren bent. 
 
Door het doen van een Prénatale Opstelling kun je bij dit onbewuste stuk in je leven komen. Was je werkelijk alleen in de baarmoeder, of is de ander alleen maar even meegekomen om je net dat zetje te geven om voor dit leven te kiezen. Mocht het zo zijn dat je samen begonnen bent, dan heb je op deze wijze de kans om echt bewust afscheid te nemen tijdens een mooi ritueel. Met deze nieuwe imprint kun je werkelijk gaan staan in het leven en je volle potentieel gaan inzetten.

Datum:            zondag 4 februari
Locatie:           De Verbindende Factor
Deelnemers:   4-5 vraagstellers en 12 representanten
Investering:     140 euro als vraagsteller en 40 euro als representant
Aanmelden:     info@wonderbovenwonder.com

Het Wiel Rond

Workshop rondom de windrichtingen van het Medicijnwiel
In deze workshop op woensdag 11 april 'Het Wiel Rond' maken we kennis met het wiel, de vier windrichtingen, de betekenis, de verbinding met de natuur en hoe het wiel ons houvast, steun en kracht kan bieden.
Rondgaan langs het wiel, de alsmaar doorgaande beweging, geeft structuur en houvast. Net zoals de seizoenen elkaar opvolgen, de zon die opkomt en weer ondergaat, de maan die groeit en afneemt en de dagen die komen en gaan, zo kan het wiel ons helpen patronen te doorzien.

Dit is een algemene kennismakingsdag waarin je naast het onderzoek ook kunstzinnig aan de slag gaat en je eigen wiel gaat schilderen. Het wit van het Noorden, het geel van het Oosten, het rood van het Zuiden en het zwart van het Westen. In het midden, de Aarde is groen en eromheen is het Universum in diep blauw.
Besluit je na afloop van deze mooie dag meer te willen en deel te willen nemen aan onze 4 daagse training 'Het Wiel Rond', dan ontvang je van ons 50 euro korting op de totale cursusprijs. 
 
Vierdaagse 'Het Wiel Rond'

In deze training, in ieder seizoen een dag, gaan we dieper in op iedere windrichting. We werken met rituelen en opstellingen en leren zo over de kwaliteiten en krachten van iedere windrichting en van de seizoenen.
De cyclische beweging van het wiel brengt ons dieper naar binnen waardoor we meer zicht krijgen op onze binnenwereld.
Op het wiel maken we ook de verbinding tussen mens en natuur. Als je weet waar je staat op het wiel, kun je ook zien wat de volgende stap zou kunnen zijn of op welke plek je kracht of een antwoord op je vraag kan vragen.
We komen ieder seizoen één keer bij elkaar om de richting op het wiel te doorgronden en te koppelen aan het systemisch werken.
 
We starten in het najaar, de plek waar we loslaten wat ons niet meer dient zodat we bij onze kern, onze essentie kunnen komen. Dit nemen we mee naar de winter. Hier in de kou, stilte en rust rijpt het zaadje, de potentie. Om in het voorjaar weer te ontluiken en in de zomer tot volle bloei te komen.
 
Herfstdag:     10 oktober 2018
Winterdag:    16 januari 2019
Lentedag:       3 april 2019
Zomerdag:     26 juni 2019
 

Astrologische Opstellingen 
een tweedaagse workshop

Het Wonder der Planeten

Op 15 en 16 juni gaan we weer opstellen met de planeten, het is magisch om zo het universum te betrekken in dit werk. Je gaat op onderzoek uit door te voelen welke planeten voor jou betekenis hebben. We werken met de planeetstanden in jouw horoscoop. Jouw plattegrond van wat je in dit leven wil komen doen.
Deze dagen worden we ondersteund door Saskia van der Hoek (een kei van een astrologe). Of het nu Saturnus, Pluto, Mercurius, Uranus, Zon, Maan.....of zelfs de Zwarte maan, de Noord- Zuidknoop is, ze komen allemaal langs.

Het is een 2-daagse voor maximaal 12 deelnemers. Tijdens deze 2-daagse krijgt een ieder de kans om zijn of haar persoonlijke thema op te stellen of je eigen thema te ervaren als representant in de opstelling van de ander. 

Mocht je van ver komen, in Nuenen zijn leuke B&B's
 
Aanmelden: info@wonderbovenwonder.com

Agenda...


Doorgaande groepen 1x per maand:
Systemisch Vrouwenwerk op vrijdagochtend er is nog plek voor 3 vrouwen
Data:19 jan, 9 febr, 23 maart, 20 april en 25 mei


Het Bergkristal op dinsdagavond: er is nog plaats voor 2 deelnemers
Data: 9 jan, 6 febr, 6 maart, 3 april, 8 mei en 5 juni

Seminar voor vraagstellers en representanten:
Vrijdagavond: 19 jan, 6 april en 8 juni (avond)
Zaterdag: 3 maart en 12 mei (hele dag)

De Kunst van het Opstellen
Leerweg Systemisch werken in de Praktijk
Lesdag 1 op 31 januari 2018 (mogelijk een maand later).


Alleen op de Wereld
Prénatale Opstellingen
Zondag 4 februari 2018


Het Wiel Rond
Opstellingen & Rituelen rondom Het Medicijnwiel
Woensdag 11 april 2018


Een Schone Lei
De Voormoederlijn

Zondag 27 mei 2018

Het Wonder der Planeten
Astrologische Opstellingen
15 en 16 juni 2018 (tweedaagse)Voor meer info en data: Agenda
Facebook
Website
 Wonder boven Wonder