Copy
Vlaanderen Departement omgeving.vlaanderen.be Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
Green Deal Natuurlijke Tuinen
Nieuwsbrief
Green Deal Natuurlijke tuinen

Maart 2021

Tuiniers en tuinprofessionals zijn belangrijk voor het behoud van bestuivers


Tuinen zijn met voorsprong de belangrijkste voedselbron voor bestuivende insecten in steden en dorpen. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Bristol die verscheen in Journal Of Ecology. De studie toont het belang van natuurlijk ingerichte en onderhouden tuinen in verstedelijkte gebied aan. Lees het volledige artikel.

Tuin in de kijker


Green Deal-deelnemer De Zwarte Gracht paste de principes van een natuurlijke tuin toe in een ommuurde stadstuin. Bekijk het voorbeeld.

Kies duurzame alternatieven voor potgrond met turf


Met de lente halen we bloemen in huis en op het terras, en met de bloemen ook potgrond. Maar de meeste potgrond bevat turf, en dat is dan weer een kleine ramp voor het klimaat en de natuur. Als waardevolle natuurgebieden gebruikt worden voor het opgraven van turf, lopen die onherstelbare schade op. Vooral bij het droogleggen van veengebieden voor het winnen van turf komen veel broeikasgassen vrij. Kom meer te weten over duurzame alternatieven voor in potten en volle grond en lees het opiniestuk.

Geef bomen in onze steden toekomstkansen


Groenjournalist en Green Deal-deelnemer Marc Verachtert interviewde emeritus professor Groenbeheer, Natuurbeheer en Ecologie Martin Hermy. Hermy geeft tien inzichten naar aanleiding van het boek ‘De juiste boom voor elke tuin’. Lees het interview.

Kalender

Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid


Vlaamse overheid
Vragen of opmerkingen? Laat iets weten aan PBM.omgeving@vlaanderen.be.

Departement Omgeving
Koning Albert II-laan 20 bus 8, 1000 Brussel

Uitschrijven
DISCLAIMER                      PRIVACY