Copy
Vlaanderen Departement omgeving.vlaanderen.be Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
Green Deal Natuurlijke Tuinen
Nieuwsbrief
Green Deal Natuurlijke tuinen

Juli 2021

Brochure 'Groen, vol water'


Gezond groen zorgt voor waterinfiltratie in de bodem en een aangenamer klimaat. Daarom is een goed hemelwaterplan bij groenvoorziening belangrijk. De Vlaamse Vereniging voor Openbaar Groen (VVOG) verzamelde samen met het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS) praktische tips en goede praktijkvoorbeelden voor efficiënt waterbeheer in een nieuwe inspiratiegids.

Tuin in de kijker


Green Deal-deelnemer Tuinontwerpstudio Paul Janssen creëerde een groene stapsteen in het dorpscentrum van Kasterlee. Onder meer een brede bloeiboog en structurele gelaagdheid zorgen voor meer ecologische en belevingswaarde. Bekijk het inspirerende voorbeeld.

Plantentuin Meise opent nieuw onthaalgebouw en nieuwe tuinen


Minister Zuhal Demir (Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme) en Minister Hilde Crevits, (Economie, Innovatie, Werk, Sociale economie en Landbouw) openden deze week de volledig vernieuwde Plantentuin. De vernieuwingen kaderen in de verdere uitvoering van het masterplan voor de Plantentuin en de realisatie van het hefboomproject Plantentuin 2.0 van Toerisme Vlaanderen. Lees het volledige artikel.

Klimaatgezond tuinadvies


Green Deal-deelnemer Provincie Oost-Vlaanderen stimuleert natuurlijke tuinen. Op de webpagina 'Klimaatgezond tuinadvies' vind je ontwerp- en beheertips voor lokale besturen, scholen en burgers. In 16 gemeenten kan je beroep doen op een professionele tuincoach. Bezoek de webpagina.

Integrale Beplantingsmethode Ruyten (IBR)


Maarten Grasveld gaf op 23/06 een toelichting over deze duurzame methode voor het planten van bomen en struiken op basis van de groeivoorspelling. Kom meer te weten over de voordelen zoals verhoogde biodiversiteit, goede beeldkwaliteit en belevingswaarde. Bekijk hier de opname van het webinar.

Kalender

Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid


Vlaamse overheid
Vragen of opmerkingen? Laat iets weten aan PBM.omgeving@vlaanderen.be.

Departement Omgeving
Koning Albert II-laan 20 bus 8, 1000 Brussel

Uitschrijven
DISCLAIMER                      PRIVACY