Copy
Vlaanderen Departement omgeving.vlaanderen.be Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
Green Deal Natuurlijke Tuinen
Nieuwsbrief
Green Deal Natuurlijke tuinen

Januari 2021

Duurzaam ontwerpen met planten en groenvormen


Green deal-initiatiefnemer Kenniscentrum Tuin+ organiseert een opleiding voor professionals die zich willen verdiepen in het natuurlijk, beheergericht ontwerp van tuinen, parken en andere publieke ruimten. Je leert ontwerpen met planten en groenvormen vanuit inzicht in de lokale omgeving, het klimaat en de klimaatverandering, de biodiversiteit, netwerken en kringlopen, de menselijke schaal en beleving. De opleiding start op 20 april en omvat vijf lesdagen. Bekijk de website voor meer info en inschrijving.

Thematische oproep voor professionals: Klimaatadaptatie op private percelen


Green Deal-deelnemer Stad Antwerpen lanceert deze oproep voor professionals die hun expertise willen inzetten om private percelen in Antwerpen klimaatbestendiger te maken. Ben je een architect die zijn plannen meer toekomstbestendig wil maken? Of een tuinaannemer met aandacht voor ontharding en infiltratie? Wil jouw opleidingsinstituut misschien een nieuwe opleiding inrichten rond klimaatrobuuste tuinen? Bekijk dan zeker alle info over deze oproep.

Een stadstuin vol leven


Green Deal-deelnemer Provincie Vlaams-Brabant heeft samen met Green Deal-initiatiefnemer Kenniscentrum Tuin+ drie interessante filmpjes gemaakt met tips voor professionals en particulieren om de tuin te ontharden. Bekijk het derde filmpje en ga zelf aan de slag!

Zakboek voor vogeltuinen


Green Deal-deelnemer Marc Verachtert brengt een nieuw tuinboek uit: Zakboek voor vogeltuinen. Het boek focust op het creëren van een gezellige omgeving voor vogels (en mensen) met een mooie verscheidenheid aan bomen, struiken en bloeiende planten. Die planten zorgen voor zowel nestgelegenheid als voor een aantrekkelijk voedselaanbod voor zowel zaad- als insectenetende vogels, stand- en trekvogels. Combineer deze tips met het ontwerp en de aanleg in functie van de natuurlijke omgeving en zorg voor meer leven en biodiversiteit in de tuin. Lees alle info over dit zakboek.

Kalender

Organiseer je een event of opleiding voor natuurlijke tuinprofessionals? Laat het weten!
Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid


Vlaamse overheid
Vragen of opmerkingen? Laat iets weten aan PBM.omgeving@vlaanderen.be.

Departement Omgeving
Koning Albert II-laan 20 bus 8, 1000 Brussel

Uitschrijven
DISCLAIMER                      PRIVACY