Copy
Vlaanderen Departement omgeving.vlaanderen.be Mail onleesbaar?
Bekijk de online versie
Green Deal Natuurlijke Tuinen
Nieuwsbrief
Green Deal Natuurlijke tuinen

september 2022

10 aandachtspunten voor een klimaatbestendige tuin

 

Voor de zomervakantie vonden twee lerend-netwerkmomenten plaats waarop deelnemers en initiatiefnemers aan de Green Deal Natuurlijke tuinen elkaar na een lange coronaperiode eindelijk in levende lijve konden treffen.

In Oudenaarde werden we hartelijk ontvangen door Vande Moortel, en in Zutendaal zorgde Ebema voor een warm onthaal. Het thema was de klimaatrobuuste tuin. Hoe ga je als tuinprofessional om met droogte en vernatting in de tuin? Hoe kan je klimaatbewuster beplanten? Na enkele inspirerende toelichtingen van tuinprofessionals was er ruimte voor discussie tijdens korte workshops. We noteerden er 10 aandachtspunten, waaraan we met de Green Deal verder zullen werken. Lees de samenvatting van de workshops.

Tuin in de kijker


Hovenier Wannes Ureel van Hovekes zorgde met de aanleg van deze stadstuin voor een kleurrijk en onderhoudsvriendelijk resultaat. Bekijk het volledige voorbeeld.

Plantenlijsten voor een tuin vol leven


De zomer is voorbij en daarmee is ook het plantseizoen aangebroken. Maar hoe kies je de beste planten voor een natuurlijke tuin? Op Ecopedia vind je een aantal lijsten die je helpen om vertrekkende van de tuinbiotoop een goede keuze te maken. De basis van de lijsten zijn inheemse soorten aangevuld met uitheemse soorten. De toegevoegde uitheemse soorten staan in publicaties die aangeven dat deze soorten vrij veel nut hebben voor onze natuur. Neem een kijkje en ga aan de slag.

Wijken in Gent dagen elkaar uit om zoveel mogelijk koertjes en tuinen te ontharden


In oktober vindt in Gent het eerste kampioenschap "Koerknallen" plaats. Verschillende Gentse wijken zullen elkaar uitdagen om zoveel mogelijk koertjes en tuintjes te ontharden. Wie het meeste onthardt, wint de wedstrijd en krijgt een optreden van een Gentse artiest naar keuze cadeau. Lees het volledige artikel.

Agenda

Organiseer je een event of opleiding voor natuurlijke-tuinprofessionals? Laat het weten!
Dit is een officiële nieuwsbrief van de Vlaamse overheid


Vlaamse overheid
Vragen of opmerkingen? Laat iets weten aan PBM.omgeving@vlaanderen.be.

Departement Omgeving
Koning Albert II-laan 20 bus 8, 1000 Brussel

Uitschrijven
DISCLAIMER                      PRIVACY