Copy
Nytt fra Stavangerregionens Europakontor
View this email in your browser

Nytt fra Stavangerregionens Europakontor

november 2014


Kjære partnere,

1. november tok Juncker og hans team formelt over lederskapet for et EU i oppoverbakke, der blant annet veksten uteblir eller stagnerer, også i de store landene. Den nye presidenten har også vært i hardt vær på grunn av Luxembourgs skattepolitikk, men har kunnet glede seg over lyspunkter som gassavtalen mellom Ukraina og Russland, og at Romania har valgt sin første minoritetspresident. Det «alle» venter på, er at Juncker-kommisjonen skal presentere sitt arbeidsprogram for 2015, samt innholdet i den lovede investeringspakken på 300 milliarder euro.

Denne måneden har vi på kontoret vært i dialog med mange av regionens aktører i forbindelse med prosjektarbeid og studiebesøk. Kontoret har deltatt i flere energiseminarer og assistert Gjesdal kommune, Sandnes kommune og IRIS i forbindelse med ERRINs prosjektverksted på henholdsvis helse og energi. Kontoret har også deltatt i studiebesøk i Antwerpen og Zeebrugge havner sammen med blant andre Sola kommune og Brannvesenet Sør-Rogaland IKS. Kontoret har også vært medarrangør for seminar i Stavanger om SMB-instrumentet i Horisont 2020.

Videre har vi laget program og fulgt EUs ambassadør til Norge på hennes første offisielle besøkt til Stavangerregionen. Vi har arbeidet videre med utforskingen av profileringsmuligheter i forbindelse med Stavanger-uker på Brussels restaurant-trikk neste vår, og planleggingen av værens styremøte i smartbyen Barcelona, er i gang. Direktøren også deltatt i EUROCITIES’ generalforsamling, samt i Smart City Expo i Barcelona sammen med Stavangerkonsortiet i Triangulum.

Direktøren har rapportert om kontorets smartarbeid til Kommunalutvalget i Stavanger kommune i forbindelse med arbeidsgruppemøte (Ipark 25. november). Neste besøk i Stavangerregionen er 2-4. desember, i forbindelse med styremøte 3. desember.  
Copyright © 2014 Stavangerregionens Europakontor, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp