Copy
Nytt fra Stavangerregionens Europakontor
View this email in your browser

Nytt fra Stavangerregionens Europakontor

mars 2017


Kjære medlemmer,

Endelig var det hull på ballongen. Etter å ha holdt EU27 – og oss andre -  på pinebenken i det lengste, aktiverte den britiske regjeringen artikkel 50 om utmelding av EU den 29. mars, i form av et seks sider langt brev. Bare fire dager tidligere var EU27 i Roma for å markere 60 år med EU-samarbeid og diskutere veien videre. I slutten av april vedtar EU27 mandatet for skilsmisseforhandlingene, så er det hele i gang.  Som kjent er EU engstelige for mulig smitteeffekt, så forhandlinger er ventet å bli tøffe. Norge og norske aktører har tette relasjoner til Storbritannia bilateralt og som EØS-medlem, og vi er mange som følger spent med fra sidelinjen.

Det har vært en travel måned på Stavangerregionens Europakontor. Vi har avviklet det første smartbyseminaret i en serie på fire i samarbeid med Greater Stavanger og møtt statsråd Bakke-Jensen hjemme i Stavangerregionen. Vi har hatt Nordic Edge Expo-sekretariatet og to grupper fra Universitetet i Stavanger på studiebesøk her i Brussel. Vi har tatt imot representanter fra Greater Manchester og deltatt i møter i helsenettverket Coral og i ERRINs smartbyarbeidsgruppe.

Videre har vi planlagt av høstens Open Days-seminar og lynkurs i EU/EØS samt vært på informasjonsseminar om EØS-midlene. Direktøren har innledet om det grønne skiftet i Europapolitisk forum samt deltatt i styremøte i ERRIN-nettverket. Sist men ikke minst, har vi foretatt de siste forberedelsene til styremøte og studiebesøk i Brussel 24.-25. april i forbindelse med sjømatmessen Seafood Global Expo.

Neste hjemmebesøk finner sted i uke 19, i forbindelse med generalforsamling i SrE 11. mai.
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2017 Stavangerregionens Europakontor, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp