Copy
Nytt fra Stavangerregionens Europakontor
View this email in your browser

Nytt fra Stavangerregionens Europakontor

april 2015


Kjære medlemmer,

Denne måneden har den fortvilte flyktningsituasjonen i Middelhavet nådd helt til topps på EUs dagsorden, og mulige løsninger på flyktningetragedien var eneste tema på toppmøtet nylig. Situasjonen i Hellas fortsetter å være uforutsigbar og uforløst, og man ser for seg at dette kan fortsette ut juni hvor greske lån til kreditorene forfaller. I Finland blir det regjeringsskifte etter at Senterpartiet vant valget 19. april. Det kommende valget i Storbritannia følges med argusøyne i EU og medlemslandene, ettersom utfallet vil avgjøre om det blir folkeavstemning om britisk EU-medlemskap eller ei.

For kontoret har besøk av Stavangerordfører Christine Sagen Helgø i forbindelse med Sjømatmessen, og lanseringen av Stavangeruker med Norwegian Seafood Delight på restauranttrikken i Brussel vært et høydepunkt. Sagen Helgø var vertskap for en flott mottakelse på Brussels trikkemuseum, og for en lunsj på trikken der fiskeriminister Aspaker var blant gjestene. Dette genererte mange flott presseoppslag, og diskusjoner med Brussel by om deres mat- og turismestrategier inspirerte ideer for deltakerne fra Stavangerregionen.  I anledning sjømatmessen har Stavangerregionens Europakontor også arrangert seminar om blå vekst i samarbeid med Storby Marin og Brusselkontorene til henholdsvis Vest-Norge og Nord-Norge.

Videre har vi avviklet et todagers studiebesøk for rådmannen i Stavanger med ledergruppe, deltatt i workshop om smart spesialisering i regi av ECIU (European Consortium of Innovative Universities), og i konferanse om klynger i smart spesialiseringsarbeid sammen med representanter fra Rogaland fylkeskommune. Vi har også påbegynt planleggingen av neste DG Energy-besøk og høstens Open Days, samt sluttført forberedelsene til et Smart Cities-seminar som arrangeres i samarbeid med den norske EU-delegasjonen i Brussel.

Sist men absolutt ikke minst, så er prosjektsøknaden OpenMinds om åpen innovasjon i SMB-er (H2020, Innovation support), der Stavangerregionens Europakontor har sørget for å involvere både IRIS og Høgskolen Stord/Haugesund som partnere, levert. Vi krysser fingrene!
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2015 Stavangerregionens Europakontor, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp