Copy
Nytt fra Stavangerregionens Europakontor
View this email in your browser

Nytt fra Stavangerregionens Europakontor

januar 2016


Kjære medlemmer,

Støvet begynner å legge seg etter terroranslaget i Paris og den historiske klima-avtalen inngått i samme by.  Oppmerksomheten rettes i stadig større grad tilbake til flyktningsituasjonen, både i Europa og i Norge. Stikkord er hendelsene i Köln og Stockholm, og for vår egen del håndteringen av situasjonen på Storskog. Flere land stenger grensene og Schengen henger i en tynn tråd, der Hellas trues med utkastelse.

Polens nasjonalkonservative regjering er under press fra Europakommisjonen etter å ha skiftet ut høyesterettsdommere og laget medielover som begrenser journalistisk frihet. Og Cameron er på frierferd til europeiske hovedsteder for å sanke støtte for sitt syn på EU-reform. På et bakteppe av sedvanlig turbulens lanseres snart en større energipakke som blant annet inneholder en ny markedsstrategi for gass samt en ny LNG-strategi. Nederlenderne har EU-formannskapet det kommende halvåret.

På kontoret startet året med at Europakommisjonen avlyste det planlagte DG Energy-besøket på to ukers varsel, grunnet arbeidsmengde. Vi arbeider med å finne ut om dette er et skifte i syn på hensiktsmessigheten i studiebesøkene. For øvrig har vi brukt tid på planlegging av aktiviteter i 2016, deriblant opplegg for folkevalgte som ønsker introduksjon/oppfriskning av EØS-kunnskap, dette i samarbeid med de norske regionskontorene og KS. SrE har sammen med Sørlandets Europakontor og Vest-Norgekontoret søkt om UD-midler til konferanse om europeiske virkemidler i den pågående omstillingsprosessen. Vi er i full gang med formidling av partnersøk og prosjektrådgivning.

I nyhetsbrevet finner du listet mange større arrangement som EUs Fornybaruke og Open Days, årskonferanser i innovasjonspartnerskap for helse og innovasjon, samt nettverk som CPMR, Polis, EUROCITIES og European Sea Ports Association. Vi anbefaler at du får dette inn i kalenderen! Alt spennende og lærerikt foregår selvsagt ikke utenlands – du oppfordres herved til å sette av tid både til Impact Week (22-26. februar) og deretter Nordic Edge Smart Cities Expo som går av stabelen 6-7. oktober i år.

Første uken i februar besøker direktøren Haugalandet og deltar dessuten i møter i programkomiteen for Nordic Edge sammen med kollega fra Eindhoven. Neste hjemmebesøk finner sted i forbindelse med Arbeidsgruppemøte 24. februar, og sammenfaller med Impact Week.
Sist men ikke minst – vi er svært glade for at Liverpool og Manchester, byer med gode relasjoner til Stavangerregionen, er flyttet inn i kontorfellesskapet!

Godt nytt år! 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2016 Stavangerregionens Europakontor, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp