Copy
Use this area to offer a short preview of your email's content.
View this email in your browser

Nieuwsbrief celloduo deuXcel

maart 2014


Landelijk project in kinderziekenhuizen
Het grote succes van QuatreMAINS in het Wilhelmina Kinderziekenhuis heeft ons, Marieke van der Heyden en
Tjakina Oosting, een grote muzikale droom gebracht:

QuatreMAINS aan bed in alle kinderziekenhuizen in Nederland!

In deze act spelen we samen op één cello en geven een kort, theatraal privé optreden aan het bed van een kind. Live muziek op een unieke manier gespeeld aan een ziekenhuisbed. Als u onze act nog niet gezien heeft, verwijzen we u graag naar onze trailer. De beelden zeggen voldoende.

Impressie deuXcel in het WKZ

Om onze droom waar te kunnen maken gaan we een groot traject in. We beginnen in april met crowdfunding VoordeKunst om het project te starten.


Met deze crowdfunding kunnen wij alle kinderziekenhuizen een eerste bezoek brengen met QuatreMAINS aan bed. Daarnaast kunnen we een PR medewerker aantrekken die er voor zorgt dat (plaatselijke) media bekendheid geeft aan onze act. Zo kunnen we QuatreMAINS aan bed landelijk zichtbaar maken. Want wij willen dat het niet bij een eenmalig bezoek blijft. Onze ambitie is om in de toekomst 1 x per twee maanden in alle kinderziekenhuizen te spelen. Deze kennismaking en zichtbaarheid spelen een belangrijke rol bij de volgende, grote stap na de crowdfunding: het werven en benaderen van fondsen, subsidiegevers en sponsoren om een blijvend traject te realiseren.

Meer nieuws
PLOINK! wordt nog steeds verkocht. Naast dat deuXcel in het aanbod van H’art, Haarlem zit, wordt er sinds dit jaar ook samengewerkt met de Cultuurbrigade, Heemskerk en de Blauwe Schuit, Hoorn. De workshop wordt nog volop gevraagd. Een nieuwe workshop ‘Muziekmachine’ voor kinderen van groep 5 t/m 8 wordt ontwikkeld. Het thema is 'samenwerken' in muziek en componeren.
Er zijn inmiddels twee compositie’s geschreven voor deuXcel door Maurits Overdulve en Wiek Hijmans. De opdracht luidde: een stuk voor 2 celli, loopstation en stem. 'Vlieg' en 'How are you' hebben hun eerste uitvoering in december 2013 gehad. Barbara Okma is het nieuwe stuk 'Draadloos' aan het afronden. Met deze stukken gaan we een 20 minuten concert samenstellen, dat overal gegeven kan worden. Ook als als cadeau voor de giften bij crowdfunding.
Binnenkort treden twee nieuwe bestuursleden toe tot de Stichting Werkend Hout. Deze stichting maakt het mogelijk dat deuXcel al haar projecten en ambitie’s kan waarmaken! De stichting werkt momenteel aan het verkrijgen van de ANBI-status. 

Hoogtepunten uit 4 jaar deuXcel
De kindervoorstelling PLOINK! is ruim 35 keer gespeeld op festivals, scholen en theaters. deuXcel speelde PLOINK! op o.a. Cello Biënnale Amsterdam, Cellofestival Zutphen, Int. Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. Trailer PLOINK!
De workshop is 36 keer afgenomen door scholen. Trailer workshop
QuatreMAINS is 44 keer gespeeld in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, andere zorginstellingen en festivals.

Naar de website van deuXcel
Share
Forward to Friend
Copyright © 2014 deuXcel, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp