Copy
Use this area to offer a short preview of your email's content.
View this email in your browser
Kennismakingsoptredens
uit crowdfunding
groot succes!


Oktober 2014Beste donateurs en belangstellenden,

Zo vlak na de zomer kunnen we u al veel goed nieuws brengen over QuatreMAINS aan bed. In de maanden september en oktober staat celloduo deuXcel in maar liefst 5 nieuwe ziekenhuizen! Naast het vertrouwde Wilhelmina KZhuis spelen we in het Emma, het Beatrix en het Amalia Kinderziekenhuis. Maar ook in het Amphia Ziekenhuis (Breda) en Vumc. Door de succesvolle crowdfunding in april-mei j.l. kunnen we dit eerste optreden gratis aanbieden zodat de ziekenhuizen kennis kunnen maken met QuatreMAINS aan bed.

De reacties

We worden overal enthousiast onthaald, iedereen ziet het bijzondere effect dat QuatreMAINS aan bed op de kinderen heeft. We horen kinderen zeggen: “Wow, kunnen jullie dat?”, “Toch niet zo saai”, “Vet!”. En zien vooral veel BIG smiles :-))
 Reactie van één van de pedagogisch medewerkers uit het Amphia Ziekenhuis: ”...dit moet je écht zien, horen, voelen… In één woord geweldig. Het heeft ons (het personeel op de kinderafdeling) én de patiëntjes en hun ouders/verzorgers enorm geraakt. DeuXcel heeft laten zien dat zij aansluiting vindt bij verschillende leeftijden én op verschillende locaties". Onlangs hebben we weer 2 nieuwe nummers toegevoegd aan ons repertoire: “Angry Birds-thema” en “Dandini, Dandini”, een Turks slaapliedje. Dat ze werken, hebben we al ondervonden!


De ziekenhuizen

Ondertussen zijn we druk bezig om ervoor te zorgen dat we structureel in de ziekenhuizen kunnen spelen. De eerste toezegging is binnen: Het Beatrix Kzhuis in Groningen heeft aangekondigd dat we daar 6x optredens kunnen gaan geven. Het zijn spannende trajecten met de ziekenhuizen, sommigen hebben geen financiële middelen, anderen wel. Natuurlijk zijn we bezig om bij meer ziekenhuizen te kunnen starten. Heeft u tips of connecties, laat het ons weten.

Steun aan QuatreMAINS aan bed

De aangeschreven cultuurfondsen kunnen QuatreMAINS aan bed helaas niet financieren: Ze geven allen aan het een mooi project te vinden, maar omdat we voor een besloten publiek spelen, past het niet binnen hun richtlijnen. We hebben nu onze koers verlegd en richten ons op zorgfondsen en bedrijven die zich met de zorg verbinden.
 
We krijgen veel steun van mensen die ons gezien en gehoord hebben. Ze willen graag iets voor ons project betekenen en zetten hun eigen netwerk in, waar mogelijk.
 Hiernaast zijn we in gesprek met Rotary- en Lionsclubs om te onderzoeken waar zij ons tot steun kunnen zijn.
 

De Cello Biënnale Amsterdam heeft ons een stand beschikbaar gesteld om tijdens het festival promotie te maken voor QuatreMAINS aan bed en donateurs te werven.
Bent u in de buurt van het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam tussen 18 en 25 oktober? Kies één van de prachtige (cello) concerten uit het aanbod en bezoek vooral onze stand. Wij vinden het zeker leuk u daar te ontmoeten!

www.cellobiennale.nl

Donateursconcert
Er wordt gewerkt aan het beloofde donateurs concert. Binnenkort ontvangen donateurs hiervoor de officiele uitnodiging.

Stichting Werkend Hout
 
Deze grote slag vraagt ook om professionalisering van Stichting Werkend Hout. Samen met strategisch beleidsadviseur Rob van Schaik (Axon Advies) geven we de Stichting een gedegen, transparant en professioneel gezicht. Een stichting waar men “Vriend” van wil worden. Met dit streven zijn we in het proces om een ANBI status te krijgen. Daarmee worden giften belastingtechnisch aftrekbaar.
Met veel plezier stellen wij ons bestuur van Stichting Werkend Hout aan u voor. Zij werken en denken op de achtergrond mee om QuatreMAINS aan bed succesvol te maken en te houden. Van links naar rechts ziet u:

Jet Spruit: "Ik vind het prachtig en inspirerend om van dichtbij te zien hoe twee professionele cellistes zich met hart en in ziel inzetten voor zieke kinderen en voor hun eigen bedrijf. Ik zie dat dat gepaard gaat met ongelooflijk hard werken. Ik ben blij dat ik als bestuurslid en toezichthouder een steentje aan het proces bij kan dragen."

Anda Broek: “Tijdens onze jaarlijkse huisconcerten zitten kinderen vooraan op de grond heel dicht bij de instrumenten. Ze zijn gefascineerd. DeuXcel biedt deze ervaring aan zieke kinderen. Dat is prachtig. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren".

Marike Geel: "Ik geloof in de helende werking van muziek. Dit in combinatie met mijn professie binnen de gezondheidszorg, hebben mij gemotiveerd zitting te nemen in het bestuur van deuXcel."

Ronald van Lent: “Bij mijn eigen kinderen merk ik regelmatig wat voor een geweldig effect warme & echte muziek kan hebben. En dan zijn zij nog gezond! Zieke kinderen hebben nog meer recht op verstrooiing en hartverwarming en daarom sta ik Marieke & Tjakina als penningmeester graag bij met administratieve hand- en spandiensten.”

Wilt u ons werk steunen, bezoek dan onze website voor meer informatie.

www.deuXcel.nl

Tip!
Voor kinderen vanaf 4 jaar met hun (groot)ouders: We spelen in oktober onze magische muziekvoorstelling PLOINK!

5 oktober conservatorium Zwolle 12.00 uur

11 oktober het Koorenhuis, Den Haag 11.00 uur

12 oktober muziekschool CKE, Eindhoven 11.00 uur

6 oktober Stadsgehoorzaal, Vlaardingen 11.00 uur en 13.00 uur
 

 

Copyright © 2014 deuXcel, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp