Copy
September 2015
View this email in your browser

Nieuwsbrief QuatreMAINS aan bed

Beste donateurs en belangstellenden,

We brengen u graag weer op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen van QuatreMAINS aan bed.
 
Up-date
QuatreMAINS aan bed bestaat 5 jaar! We zitten in dit jubileumjaar in een stroomversnelling. Fondsen en ziekenhuizen volgen het enthousiasme van donateurs, kinderen, ouders en ziekenhuispersoneel. QuatreMAINS aan bed is bezig een beweging te worden, die steeds meer kinderen bereikt met muziek aan bed in ziekenhuizen. We willen donateurs en fondsen heel hartelijk danken voor hun bijdrage hierin.
Maar we willen nog verder groeien: meer ziekenhuizen bezoeken, meerdere cellisten inzetten om muziek te brengen naar alle kinderen, en in de toekomst misschien ook ouderen, die niet uit hun bed kunnen komen.
We zijn hard aan het werk deze ambities te verwezenlijken. De toegekende subsidies helpen ons op weg, maar nog steeds is elke bijdrage hard nodig nog meer muziek te brengen naar ziekenhuizen.Ziekenhuizen

Wist u dat wij dit jaar al 18 keer in zes verschillende ziekenhuizen hebben gespeeld? Het Wilhelmina Kinderziekenhuis, het Amalia Kinderziekenhuis, het Amphia ziekenhuis, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUmc), het Sophia Kinderziekenhuis en het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen.
We waren te gast bij Sophia TV in het Erasmus MC en ook werden we gefilmd voor Kinder TV tijdens een huiskamerconcert in het LUmc. Luister en kijk hier een deel van dit concert. Door de distributiekanalen van de ziekenhuizen in te zetten bereikt onze muziek nog meer mensen!


Donateurs en donateursconcert

Bent u nog geen donateur en wilt u dat wel worden? Bij een jaarlijkse donatie vanaf €50 kunt u ons volgende donateursconcert begin 2016 bijwonen! Voor meer informatie klik hier.


Interview Tjakina bij Podium - Radio 4

Luister hier (en ga naar 1.24.45) naar het interview met Tjakina over QuatreMAINS aan bed bij Podium op Radio 4 in het kader van de Hart & Ziel week.


Optreden onthulling Olli in Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis


Wij traden op tijdens de feestelijke onthulling van olifant Olli in het Sophia Kinderziekenhuis. Met onze host Danielle maakten we daarna nog een ronde langs de bedden om voor de kinderen te spelen die er niet bij konden zijn.


Nieuwe muziek

We kunnen weer twee nieuwe arrangementen toevoegen aan ons repertoire: Symfonie No. 40 van Mozart en uit de Disney film Frozen het liedje Let it Go.

 


Invloed van muziek bij pijn, stress en angst

Wij ervaren bij onze optredens in de ziekenhuizen de effecten van muziek. Er wordt ook steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan die onze ervaring bevestigt: muziek helpt tegen pijn, stress en angst en werkt bovendien als een goede afleiding. Lees meer.

Forward
Agenda
3 okt LUmc
8 okt Beatrix KZ
18 okt PLOINK! Schokland kerk
20 okt Amalia KZ
6 nov Wilhelmina KZ
11 nov VUmc
19 nov Beatrix KZ
4 dec Wilhelmina KZ
10 dec Beatrix KZ
13 dec LUmc

Nieuwe reacties:
Mooi moment in het Beatrix Kinderziekenhuis Groningen waar een meisje van 4 jaar op de IC-afdeling ligt vlak na een zware operatie. Haar vader durft zijn dochter niet aan te raken bang om haar pijn te doen. En dan tijdens het spelen van QuatreMAINS aan bed richt hij zijn dochtertje op in haar bed zodat zij de muziek kan horen en zien.

Tijdens ons eerste bezoek in het LUmc, waar ze al veel over ons gehoord hadden, mochten we in het Ronald McDonald huis spelen. Daarna gingen we natuurlijk nog de kamers rond: Verbaasde gezichten en blije kinderen, ouders en personeel!
 
Periodieke gift of maandelijkse bijdrage

Wilt u de Stichting Werkend Hout nog meer zekerheid geven voor de toekomst? Overweeg dan een periodieke gift met extra belastingvoordeel (100% aftrek bij uw belastingaangifte). Onder de tot 2017 lopende Geefwet kunt u uw gift zelfs voor 125% aftrekken. Voor meer informatie bel of schrijf ons of klik op deze link naar de Belasting site.
Wilt u ons structureel steunen? Overweeg dan een maandelijks bedrag over te maken op rekeningnummer NL24 TRIO 0390 5010 42 t.n.v. Stichting Werkend Hout.
QuatreMAINS aan bed wordt mede mogelijk gemaakt door:
Mediapartner van QuatreMAINS aan bed:
Copyright © 2015 MUZIEK AAN BED, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail, omdat u aangegeven heeft interesse te hebben in QuatreMAINS aan bed.

Our mailing address is:
info@deuxcel.nl www.deuxcel.nl of www.muziekaanbed.nl

unsubscribe from this list    update subscription preferences