Copy
April 2015
View this email in your browser

Nieuwsbrief QuatreMAINS aan bed

Beste donateurs en belangstellenden,

In onze eerste nieuwsbrief van 2015 brengen we u graag op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen van QuatreMAINS aan bed door celloduo deuXcel.
 
Up-date
Het najaar van 2014 was intensief. Naast het muziek maken moesten de subsidieaanvragen op tijd de deur uit.
En het is gelukt. Er zijn toekenningen gedaan door Janivo Stichting, Triodos Foundation, Stichting Madurodam Steunfonds, VSBfonds en het Prins Bernhard Fonds.
Onze ambitie om QuatreMAINS aan bed naar vele kinderen in vele ziekenhuizen te brengen vraagt nogal wat organisatie. Deze subsidies helpen ons daarbij.
Ook zijn er weer nieuwe donateurs bij gekomen. Onze stand op de Cello Biënnale Amsterdam heeft 40 nieuwe donateurs opgeleverd. Geweldig bedankt!
BravaKlassiek, een cultuurkanaal op het internet met 24 uur per dag zendtijd voor klassieke muziek, was ook een bezoeker en inmiddels zijn zij onze mediapartner geworden voor de komende drie jaar! Zij zullen ons helpen meer bekendheid te geven aan QuatreMAINS aan bed.
En we hebben weer nieuwe nummers erbij, een Joods lied “Bashana Haba'a” en Starwars.
 
Medewerker
Onze beleidsmatige versterking Nelleke Maan heeft de sollicitatie procedure begeleid en uit maar liefst 150 sollicitatiebrieven hebben we een geschikte medewerker gevonden! Haar naam is Mara Jong Kon Chin. Zij zal ons tot aan de zomer ondersteunen in de productie en back office. We hopen natuurlijk langer, zodat wij ons nog meer kunnen richten op het musiceren en de ontwikkeling van QuatreMAINS aan bed.


Ziekenhuizen
We gaan ervan uit dat we dit jaar minstens 25 optredens in ziekenhuizen hebben. Op dit moment staan er al 22 op de rol, in zes ziekenhuizen: Het Wilhelmina Kinderziekenhuis, het Amalia Kinderziekenhuis, het Amphia ziekenhuis, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUmc), het Sophia Kinderziekenhuis en het Beatrix Kinderziekenhuis in Groningen.
In Groningen komen we dit jaar tien keer. Bovendien speelden wij bij het laatste optreden in het Beatrix Kinderziekenhuis tijdens een speciaal bezoek van prinses Beatrix.

Donateurs
Begin februari hebben we ons eerste donateursconcert gegeven. Een mooie middag met muziek van QuatreMAINS aan bed, met premières van nieuwe stukken geschreven voor deuXcel en muziek met gastmusici. Tussendoor vertelden wij over de ontwikkelingen van QuatreMAINS aan bed en vertelden we anekdotes uit het ziekenhuis.
Na afloop bood onze voorzitter heerlijke hapjes en drankjes aan.
Bent u nog geen donateur en wilt u dat wel worden? Bij een jaarlijkse donatie vanaf €50 kunt u ons volgende donateursconcert bijwonen. Voor meer informatie klik hier.Wilt u de Stichting Werkend Hout nog meer zekerheid geven voor de toekomst? Overweeg dan een periodieke gift met extra belastingvoordeel. U kunt die voor 100% aftrekken bij uw belastingaangifte. En onder de nu nog tot 2017 lopende Geefwet kunt u uw gift zelfs voor 125% aftrekken. Dit fiscale voordeel geldt alleen als u minimaal 5 jaar achtereen op basis van een onderhandse schenkingsovereenkomst of notariële akte een schenking aan stichting Werkend Hout doet (vanaf €100,- p.j.). Voor meer informatie bel of schrijf ons of klik op deze link naar de Belasting site.


 
Agenda
1 mei Wilhelmina KZ
13 mei Lumc
14 mei Beatrix KZ
28 mei Sophia KZ
11 juni Beatrix KZ
19 juni Wilhelmina KZ
 
15 mei PLOINK!
tijdens het Cellofestival Dordrecht 15.00 uur

30 mei Suite&Sofa Festival Zierikzee

Nieuwe reacties:

Pedagogische zorg Beatrix Kinderziekenhuis: ”YES, komen die meiden weer!”

Pedagogisch medewerker IC-afdeling: ”Het is zo goed dat deze kinderen andere geluiden horen. Ze horen vanaf hun geboorte alleen maar piepjes van de apparatuur.”
In het Wilhelmina Kinderziekenhuis spelen we voor een 7-jarige jongen in isolatie.
We worden van hem gescheiden door een deur met een raam, op veertig centimeter van elkaar. Aan de ene kant zit hij op de schoot van zijn vader aan de andere kant wij met z’n tweeën op één cello. Het lijkt wel een peepshow. We spelen Buurman & Buurman. Nog vóór ons stukje is afgelopen, springt hij van zijn vaders schoot en rent naar de televisie om Buurman & Buurman te gaan kijken. Vader lacht ons blij toe.
Wat zouden wij graag een collage maken van de gezichten die we tegenover ons hebben als we net beginnen met spelen: Monden wagenwijd open, guitige ogen, een jongen van vijftien jaar die bijna zijn rolstoel uitwipt van plezier. Binnenkort spreken we er met een fotograaf over.
 
Eind 2014 hebben we van de Belastingdienst de ANBI-status gekregen. Daarmee zijn we nu voor de Belastingdienst officieel een “goede doelen stichting” en kunnen donateurs hun donatie van de belasting aftrekken.

 
QuatreMAINS aan bed wordt mede mogelijk gemaakt door:
 
Copyright © 2015 deuXcel, All rights reserved.
U ontvangt deze e-mail, omdat u in ons mailbestand staat.

Our mailing address is:
deuXcel
=
Amsterdam, 1056
Netherlands

Add us to your address book


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp