Copy
November 2016
Bekijk in je browser

Nieuwsbrief MUZIEK AAN BED


Beste donateurs en belangstellenden,

MUZIEK AAN BED groeit!
Ook dankzij uw donaties hebben we het aantal optredens in ziekenhuizen kunnen uitbreiden en daarmee dus meer mensen weten te bereiken:

Periode Optredens Aantal mensen bereikt
juli 2014 - juli 2015        22               1650
juli 2015 - juli 2016        31               2325

In mei 2016 lanceerden we onze mini documentaire die alleen via Facebook al meer dan 24.000 mensen bereikt heeft en daar 151 keer is gedeeld!

Op het moment dat deze nieuwsbrief in uw mailbox binnenkomt hebben we 684 Facebook likes. Zou het ons, met uw hulp, lukken om de 1000 likes te halen voor het einde van het jaar?! Like en deel ons! Ga naar onze Facebookpagina, deel onze mini documentaire en maak kans op een toegangskaart voor 2 personen voor ons donateursconcert op 12 februari 2017.

MUZIEK AAN BED druk bezocht tijdens het Meander RaarMaarWaar Festival!


DONATEURSCONCERT


Op 12 februari 2017 geeft MUZIEK AAN BED het jaarlijks donateursconcert in Amsterdam. We kunnen niet wachten om al iets van de invulling daarvan met u te delen. Want niemand minder dan Dominic Seldis zal voor u gaan spelen en we zijn enorm blij dat hij MUZIEK AAN BED steunt. Dominic kent u wellicht als 1e contrabassist van het Koninklijk Concertgebouworkest maar vast ook als jurylid van het programma Maestro. Kijk dit programma hier terug. 

Wilt u Dominic ook live en van dichtbij horen? Genieten van het unieke quatre-mains spel op cello? Vrolijke en ontroerende verhalen horen uit de ziekenhuizen? Wanneer u dit jaar € 50,- of meer doneert of gedoneerd heeft, wordt u uitgenodigd op het donateursconcert en kunt u dit bijzondere concert meemaken!
Lees hier meer over het donateursconcert en meld u aan

Feestelijk donateursconcert 2016!


GEEF MUZIEK AAN BED CADEAU!


Steeds meer mensen vragen of ze MUZIEK AAN BED cadeau kunnen geven aan een dierbare. Regelmatig horen we “Wat had ik jullie graag nog bij m’n vader laten spelen, toen hij in zijn ziekbed lag.” 
Dat willen we vanaf nu mogelijk maken! 
MUZIEK AAN BED heeft ervaring met vele soorten kwetsbare situaties aan bedden, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Het optreden wordt op maat gemaakt en in overleg met u.

 Voorbeelden van een optreden als cadeau:

  • een optreden in de instelling waar uw dierbare verzorgd wordt, mogelijk uit te breiden met een ronde over de afdeling; 
  • een optreden aan huis;
  • een optreden aangeboden door een hele klas kinderen aan een klasgenootje dat langdurig in het ziekenhuis ligt.

Voor verder overleg en prijzen kunt u contact opnemen met tjakina@muziekaanbed.nl


Leuke Lisa wilde na het optreden graag poseren achter de cello!

MUZIEK AAN BED & DE WETENSCHAP


Omdat we er nu al een aantal jaren getuige van zijn hoeveel effect onze muziek heeft op zieke kinderen zochten we naar wetenschappelijke bewijzen.
Het eerste contact met de wetenschap was met Artur Jaschke, promovendus aan de VU bij de bekende professor Scherder. Jaschke sprak op ons donateursconcert van 14 februari 2016 over de werking van muziek op het brein.
Onlangs hebben we een bezoek gebracht aan de onderzoeksgroep Muziek als Medicijn van professor Jeekel (Erasmus Universiteit Rotterdam).  Ook professor Jeekel treedt de laatste tijd veel in de publiciteit. 

Lees hier verder...!

In de huiskamer M4 van het Beatrix Kinderziekenhuis met Julian op de foto!


Interview in Kunstzone
Deze maand staat er een mooi interview in het blad Kunstzone. Lees het hele interview: CELLODUET AAN BED - Inzet van muziek bij ziekte en herstel.
Heeft u onze mini documentaire al gezien? NEE?! Kijk dan hem dan snel hier!
Ons repertoire is in de tweede helft van het jaar verrijkt met twee nieuwe arrangementen. Hallo, zei de muis: Een lied op tekst van Annie M.G. Schmidt uit Ja zuster, nee zuster. Het lied maakt veel vrolijkheid los bij kinderen en volwassenen. Beluister hier de originele versie van het lied.

En vanaf nu hebben we ons eigen MUZIEK AAN BED-kerstrepertoire. In december gaan we met een vleugje White Christmas, Jingle Bells en Rudolph onze rondes maken langs de bedden.
DE STEM VAN EEN CELLO
Waaraan het geluid van een cello doet denken

de cellist Widlund vertelde me dat er in dit instrument iets huist - een stem 
een al heel oude stem waarnaar je zoekt als je speelt en die je herkent als je haar vindt

misschien is het dat waarom ik moet denken aan de oudste geluiden die ik ken, zoals 
neuriën, zingen, kreunen, huilen

en ook aan de kleuren van een woud in de herfst alsof je het heimwee hoort van de cello 
naar zijn herkomst 

Uit: Een man in de tuin.
Rutger Kopland
© Amsterdam, 2004
Hartverwarmende reacties
HARTVERWARMENDE REACTIES

In de kleinere ziekenhuizen bezoeken we, naast de kinderafdelingen, ook volwassenenafdelingen. Een reactie die we graag met u willen delen:
“...Wij kijken met een “warm gevoel” terug naar jullie eerste bezoek aan de afdeling Oncologie. De patiënten waren erg enthousiast, ze hebben genoten van de manier waarop jullie de muziek en jezelf presenteerden. Alleen maar positieve berichten gehoord. Ook het personeel was onder de indruk. Van een drukke, hectische afdeling werd het een afdeling waar een serene rust van uitstraalde.“ 
Verpleegkundig teamleider LUMC

Kijk hier voor meer reacties...!

Foto: Studio Kastermans

2 december
Wilhelmina Kinderziekenhuis
8 december
Beatrix Kinderziekenhuis
12 december
Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis
15 december
LUmc
22 december
Wilhelmina Kinderziekenhuis
19 januari 2017
Beatrix Kinderziekenhuis
12 februari 2017
Donateursconcert
Bent u al donateur? NEE?! Kijk dan eens hier voor de mogelijkheden en help ons zo meer kinderen te bezoeken!
 
Periodieke gift of maandelijkse bijdrage
Wilt u de Stichting MUZIEK AAN BED nog meer zekerheid geven voor de toekomst? Overweeg dan een maandelijkse bijdrage over te maken op rekeningnummer NL24TRIO 0390501042 t.n.v. Stichting MUZIEK AAN BED.
Voor meer informatie kijk op onze pagina Speciale Schenkingen.
De volgende nieuwsbrief zal in februari 2017 verschijnen.
Copyright © 2016 MUZIEK AAN BED, All rights reserved.