Copy
Novosti iz LAG-a Međimurski doli bregi
Pogledajte ovaj e-mail u pregledniku
S ciljem obavještavanja naših članova o svim aktualnostima vezano uz funkcioniranje samog LAG-a, aktivnostima naših članova kao i o aktualnim radionicama i natječajima na koje se možete prijaviti, izrađuje se E-bilten LAG-a Međimurski doli i bregi.
Sve primjedbe i ideje, kao i informacije o Vašim aktivnostima šaljite na lag.mdib@gmail.com.

VAŽNO!!!
Sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka (GDPR), kako bismo i dalje mogli ostati u kontaktu, trebamo Vašu potvrdu da želite i dalje primati novosti i informacije iz područja djelovanja LAG-a Međimurski doli i bregi na Vašu e-mail adresu.
Ako još niste, molimo da nam date svoju PRIVOLU ovdje.

NOVOSTI IZ LAG-A

U konferencijskoj dvorani MESAP-a u Nedelišću 19. studenog 2018. godine LAG Međimurski doli i bregi održao je prvi sastanak s nositeljima projekata koji su dobili Odluku o odabiru projekata na Natječaju za provedbu T.O. 1.1.3. ”Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”. Više o tome pročitajte ovdje.
Sajam MESAP Jesen održan je 17. i 18. studenog 2018. godine u Nedelišću, a po 12. puta zaredom su se predstavili gospodarstvenici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva i udruge s ponudom iz područja poljoprivrede, ekologije i zdrave prehrane, obnovljivih izvora energije i pčelarstva. Više o tome pročitajte ovdje.
U učioni Veleučilišta VERN’ održan je Mini okrugli panel o inkubatorima, hubovima, labovima i coworking prostorima, a raspravljalo se o njihovoj ulozi u razvoju (mikro)poduzetništva. Na panelu su sudjelovale i Ana Raguž iz Impact HUB-a Zagreb i Sandra Vlašić iz Terrahub-a.  Više o tome pročitajte ovdje.
U organizaciji LEADER Mreže Hrvatske i LAG-a Sava, u Jastrebarskom je od 13. do 16. studenog 2018. godine održana radionica pod nazivom “Integrirani lokalni razvoj provedbom LEADER/CLLD-a – uvod u vrednovanje LAG-ova/LRS i jačanje međusobne suradnje LAG-ova“. Više o tome pročitajte ovdje.
Od 5. do 9. studenoga 2018., LAG Međimurski doli i bregi bio domaćin partnerima u projektu Rural SKILLS, financiranog sredstvima programa Erasmus+. Međimurje su posjetili predstavnici lokalnih akcijskih grupa iz Italije, Španjolske, Portugala, Belgije i Latvije. Više o tome pročitajte ovdje.
U prostorijama Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima 26. listopada 2018. održan je 3. kvartalni sastanak partnerskog konzorcija projekta POP-UP Ruralni društveno-inovativni hubovi, koji je s provođenjem počeo 19. ožujka 2018. Više o tome pročitajte ovdje.
LAG objavljuje, dana 26.10.2018., drugi LAG Natječaj za provedbu podmjere 19.2. „Provedba operacija unutar CLLD strategije“, za tip operacije 2.1.2. „Poboljšanje opće društvene infrastrukture i proširenje lokalnih temeljnih usluga“ – sukladna Mjeri 7.4.1 PRR, temeljem Lokalne razvojne strategije LAG-a Međimurski doli i bregi 2014. – 2020. Više o tome pročitajte ovdje.
U Padovi u Italiji je 23. listopada 2018. godine održan početni sastanak partnera na projektu Smart Farming Innovation Brokers. Riječ je o projektu financiranom sredstvima Erasmus+ programa, Ključna aktivnost KA2 Strateška partnerstva. Jedan od partnera u ovom projektu je i Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi. Više o pročitajte ovdje.
Samo dan nakon uspješno organiziranog međunarodnog sajma „Z domačeg vrta“, LAG Međimurski doli i bregi je u subotu, 20. listopada, otvorio i uređen Voćnjak starih sorti jabuka u Brezovcu, u Općini Sveti Martin na Muri. Više o tome pročitajte ovdje.
Međunarodni sajam „Z domačega vrta“, koji je u petak, 19. listopada, organizirao LAG Međimurski doli i bregi, u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec, u prekrasnom ambijentu Kraljevog vrta u Čakovcu, oduševio je brojne posjetitelje. Više o tome pročitajte ovdje.
Tradicionalna jesenska manifestacija Dani zahvalnosti u Nedelišću održana je petnaesti put u subotu, 13. listopada 2018. godine u dvorani MESAP-a. Organizator ove manifestacije je član LAG-a, Turistička zajednica Općine Nedelišće. LAG je svoje djelovanje predstavio putem promotivnog info pulta, a na manifestaciji su sudjelovali i mnogi članovi LAG-a. Više o tome pročitajte ovdje.
U organizaciji LEADER Mreže Hrvatske, Mreže za ruralni razvoj i LAG-a Marinianis, na području Slatine je od 03. do 06. listopada 2018. godine održana radionica pod nazivom ”Zajedno do uspješnog lokalnog razvoja – analiza provedbe Mjere 19 unutar Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske”.  Više o tome pročitajte ovdje.

U Zagrebu je 20. rujna 2018. godine u zgradi Ministarstva gospodarstva održan sastanak članova Mreže za ruralni razvoj. Predsjednica LAG-a Međimurski doli i bregi Sanja Krištofić izabrana je za predstavnika LAG-ova u Mreži za ruralni razvoj. Više o tome pročitajte ovdje.

U Ilirskoj Bistrici u Sloveniji je 19. rujna 2018. godine održan sastanak slovenskih i hrvatskih LAG-ova s ciljem izrade projektnog prijedloga suradnje LAG-ova kroz podmjeru 19.3. Programa ruralnog razvoja. Više o tome pročitajte ovdje.

DOGAĐANJA NA PODRUČJU LAG-A

Krampuslauf 2018 - 08.12.2018

Program ruralnog razvoja 2014. - 2020.

Odobrenu inačicu programa preuzmite OVDJE, a objavljena je i NOVA INTERNET STRANICA s informacijama vezanim uz Program ruralnog razvoja 2014. -2020.Od 1. rujna kreću najpovoljniji krediti za poljoprivrednike – raspisan Program mikro i malih zajmova
Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) te Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), pokrenulo je financijske instrumente – Mikro i Male zajmove za ruralni razvoj – u sklopu Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020., koji se sufinanciraju iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Više pročitajte ovdje.

1. izmjene Natječaja TOP 4.1.3
Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je danas, 24. kolovoza 2018. godine, izmjene Natječaja za provedbu Podmjere 4.1. »Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva« – za  provedbu tipa operacije 4.1.3. »Korištenje obnovljivih izvora energije«. Više pročitajte ovdje.

Trenutno otvoreni natječaji
 
  • Natječaj za tip operacije 3.1.1. „Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete“. Svrha natječaja je dodjela potpore za pokriće troškova u prvim godinama sudjelovanja poljoprivrednika u sustavima kvalitete dok ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 35.000.000,00 kn.Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 20. kolovoza 2018. godine od 12:00 sati do 30. rujna 2020. godine do 12:00 sati ili do iskorištenja raspoloživih sredstava. Ovdje preuzmite NATJEČAJ.
  • Natječaj za tip operacije 6.3.1. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom Natječaju iznosi 279.000.000,00 HRK. Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 30. kolovoza 2018. godine od 12:00 sati do 13. prosinca 2018. godine do 12:00 sati. Ovdje preuzmite NATJEČAJ.
  • Natječaj za provedbu mjere 17 Upravljanje rizicima, podmjere 17.1. Osiguranje usjeva, životinja i biljaka  iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom Natječaju iznosi 70.000.000,00 kuna. Zahtjev za isplatu potpore može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 16. travnja 2018. godine od 12:00 sati do 31. prosinca 2018. godine do 12:00 sati za 2018 godinu. Ovdje preuzmite NATJEČAJ. 
  • Natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1. “Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala”. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom Natječaju iznosi 35.000.000,00 kuna uz mogućnost povećanja u slučaju da je iznos sredstava prihvatljivih zahtjeva veći od navedenih raspoloživih sredstava javne potpore. Prvi dio zahtjeva za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 6. studenoga 2018. godine od 16:00 sati do 31. prosinca 2018. godine do 12:00 sati. Ovdje preuzmite NATJEČAJ
  • Natječaj za provedbu podmjere 3.2. „Potpora za aktivnosti informiranja i promoviranja koje provode skupine proizvođača na unutarnjem tržištu“provedba tipa operacije 3.2.1 „Potpora za aktivnosti informiranja i promoviranja“. Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 10.700.000,00 kuna. Zahtjev za potporu se sastoji od dva dijela i korisnik ga podnosi u dvije faze. Prvi dio Zahtjeva za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 05. prosinca 2018. godine od 12:00 sati do 31. siječnja 2019. godine do 12:00 sati. Ovdje preuzmite NATJEČAJ
Plan objave natječaja za 2018.

OTVORENI NATJEČAJI

Program LIFE za 2018. godinu

Otvoren je natječaj za prijavu projektnih prijedloga na Program LIFE u 2018. godini. Ove godine kroz Program LIFE ulaže se gotovo 400 milijuna eura u očuvanje prirode, zaštitu okoliša i klimatske aktivnosti. Novost ovogodišnjeg natječaja je prijava projekata na potprogram Okoliš u dvije faze, dok prijava projekata na potprogram Klimatske aktivnosti ostaje ista kao i do sada – predaje se puna projektna prijava. LIFE projektne prijedloge mogu prijaviti sve pravne osobe registrirane na području Europske unije: javna tijela, privatne komercijalne organizacije i neprofitne organizacije. Odabrani projekti sufinanciraju se u iznosu do 55 % prihvatljivih troškova, osim projekata iz Prirode i bioraznolikosti koji se sufinanciraju najviše do 60 %, dok projekti usmjereni na konkretne aktivnosti očuvanja prioritetnih vrsta i tipova staništa propisanih EU Direktivama o staništima i pticama mogu ostvariti najviše do 75 % sufinanciranja.
Rok za prijavu 14.03.2019.
Pogledaj natječaj

Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) za projekte koji će povećati mogućnosti za zapošljavanje, umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina i poboljšati kvalitetu rada stručnjaka koji rade s marginaliziranim skupinama, koji će se sufinancirati iz Europskog socijalnog fonda, u skladu sa Operativnim programom Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.
Rok za prijavu 31.12.2019.
Pogledaj natječaj

Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora po „Programu potpora male vrijednosti poduzetnicima za troškove prijave projektnih prijedloga.“

Međimurska županija objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora po „Programu potpora male vrijednosti poduzetnicima za troškove prijave projektnih prijedloga". Temeljem spomenutog Programa dodjeljivat će se potpore male vrijednosti s ciljem olakšavanja pristupa sredstvima bespovratnih potpora za mikro, male i srednje poduzetnike koji na području Međimurske županije provode projekte ulaganja u unapređenje poslovanja, i to na način da će se sufinancirati troškovi izrade prijavne dokumentacije projektnih prijedloga koji se kandidiraju za dodjelu bespovratnih sredstava.

Rok za prijavu 31.12.2019.
Pogledaj natječaj

Otvoreni su ESI zajmovi od strane HAMAG-BICRO

Otvoreni su ESI zajmovi od strane HAMAG-BICRO unutar kojeg su tri programa: Mikro investicijski zajmovi, Mikro zajmovi za obrta sredstva i Mali zajmovi. Cilj programa je kreditiranje mikro i malih subjekata malog gospodarstva uz povoljnije uvjete financiranja. Kamatne stope kreću se od 0,5%-3,5%. Programi su otvoreni do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31.12.2020. godine.
Rok za prijavu 31.12.2020.
Pogledaj natječaj


“Zaželi – program zapošljavanja žena”

Projekt će provoditi jedinice lokalne uprave i samouprave i udruge u trajanju do 30 mjeseci. Projekti će se provoditi u teško dostupnim područjima (ruralna područja i otoci) te u onim područjima u kojima je stopa nezaposlenosti i stopa dugotrajne nezaposlenosti viša od hrvatskog prosjeka. Obavezni partneri na projektu su regionalni i područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centri za socijalnu skrb, a kao ostali partneri na projektu mogu sudjelovati udruge, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave pravne osobe vjerskih zajednica kao i ustanove.
Rok za prijavu 31.12.2020.
Pogledaj natječaj

Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“

Projekt će provoditi jedinice lokalne uprave i samouprave i udruge u trajanju do 30 mjeseci. Projekti će se provoditi u teško dostupnim područjima (ruralna područja i otoci) te u onim područjima u kojima je stopa nezaposlenosti i stopa dugotrajne nezaposlenosti viša od hrvatskog prosjeka. Obavezni partneri na projektu su regionalni i područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centri za socijalnu skrb, a kao ostali partneri na projektu mogu sudjelovati udruge, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave pravne osobe vjerskih zajednica kao i ustanove.
Rok za prijavu 31.12.2020.
Pogledaj natječaj

KONTAKTI


LAG Međimurski doli i bregi
Maršala Tita 60, 40305 Nedelišće
Kontakti:  
  • 091/5349266 Sanja Krištofić, predsjednica LAG-a
  • 098/9323599 Vedrana Radmanić, voditeljica LAG-a
  • 098/1763206 Ivan Sever, stručni suradnik LAG-a
  • 098/540928 Ana Škvorc, stručna suradnica LAG-a
E-mail: lag.mdib@gmail.com
Facebook page: LAG Međimurski doli i bregi
Web: www.lag-medjimurskidoliibregi.hr/
 
E- bilten LAG-a Međimurski doli i bregi broj 07/18 dovršen je 20.11.2018.
Copyright © *2014* *LAG Međimurski doli i bregi*, Sva prava pridržana.

Odjavi se sa liste    ažuriraj svoje podatke 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
LAG Međimurski doli i bregi · M. Tita 60 · Nedelišće 40305 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp