Copy
Novosti iz LAG-a Međimurski doli bregi
Pogledajte ovaj e-mail u pregledniku
S ciljem obavještavanja naših članova o svim aktualnostima vezano uz funkcioniranje samog LAG-a, aktivnostima naših članova kao i o aktualnim radionicama i natječajima na koje se možete prijaviti, izrađuje se E-bilten LAG-a Međimurski doli i bregi.
Sve primjedbe i ideje, kao i informacije o Vašim aktivnostima šaljite na lag.mdib@gmail.com.

VAŽNO!!!
Sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka (GDPR), kako bismo i dalje mogli ostati u kontaktu, trebamo Vašu potvrdu da želite i dalje primati novosti i informacije iz područja djelovanja LAG-a Međimurski doli i bregi na Vašu e-mail adresu.
Ako još niste, molimo da nam date svoju PRIVOLU ovdje.

NOVOSTI IZ LAG-A

Novih 2,5 milijuna kuna za međimurske poljoprivrednike s područja LAG-a Međimurski doli i bregi


 Više o tome pročitajte ovdje.

U Vodicama i Tisnu održan je treći Hrvatski ruralni parlament od 20. do 23. svibnja 2019.godine na kojem je sudjelovao LAG-a Međimurski doli i bregi.


 Više o tome pročitajte ovdje.

Predstavnici i članovi LAG-a Međimurski doli i bregi 17. – 18. svibnja 2019. godine sudjelovali zajedno dvodnevnoj pilotnoj turi u sklopu koje su posjetili prekogranične module koji su realizirani uz projekta Ecool-Tour. 


 Više o tome pročitajte ovdje.

U srijedu 15. svibnja 2019. godine u Hotelu Park u Čakovcu u sklopu projekta „Odluči danas za bolje sutra!“ održana je konferencija pod nazivom „Utjecaj klimatskih promjena na                        poljoprivredu“.

Više o pročitajte ovdje.
U izletištu i restoranu „Međimurski dvori“  09.05.2019. godine u 17:00 sati održana je edukacija na temu   “Menadžment volontera”. Edukacija je organizirana u sklopu projekta   “ODLUČI DANAS ZA BOLJE SUTRA!”

Više o tome pročitajte ovdje.
U hotelu Castellum 08.05.2019. održana je radionica za ponuđače, turističke zajednice i turističke agencije u sklopu projekta Ecool-Tour. Tema radionice bila je ” Edukacija ponuđača turističkih proizvoda i usluga za korištenje Web stranice Ecool-Tour”. 
Više o tome pročitajte ovdje.

5. FOTOGRAFSKI NATJEČAJ LAG-a MEĐIMURSKI DOLI I BREGI “MOJI DOLI I BREGI”


 Više o tome pročitajte ovdje.
 
U LifeClass Termama Sveti Martin od 16. do 18. travnja 2019. godine održana je radionica‘’Priprema za praćenje i vrednovanje provedbe lokalnih razvojnih strategija i rada lokalnih akcijskih grupa RH’’ za LAG-ove čiji su organizatori bili LEADER mreža Hrvatske i LAG Međimurski doli i bregi.  

Više o tome pročitajte ovdje.
  

U prostorijama Veleučilišta VERN 12. travnja 2019. u Zagrebu održan je 5. kvartalni sastanak partnerskog konzorcija projekta POP-UP Ruralni društveno-inovativni hubovi


Više o tome pročitajte ovdje.

Predstavnici LAG-a Međimurski doli i bregi su od 25. do 29. ožujka 2019. godine u Portugalu sudjelovali na aktivnosti mobilnosti organiziranoj u sklopu Erasmus+ projekta Rural SKILLS. 


Više o tome pročitajte ovdje

LAG Međimurski doli i bregi    zajedno s ZEO Nobilis-om provodi projekt ODLUČI DANAS ZA BOLJE SUTRA!, iz područja Informiranja o EU.


Više o tome pročitajte ovdje

DOGAĐANJA NA PODRUČJU LAG-A

21. MEĐUNARODNI SAJAM PODUZETNIŠTVA « MESAP 2019 »
DAN OPĆINE PODTUREN
DJEČJI BICIKLISTIČKI KAMP
GULAŠFEST
2. UTRKA OPĆINE MALA SUBOTICA
LJETO UZ MURU

Program ruralnog razvoja 2014. - 2020.

Odobrenu inačicu programa preuzmite OVDJE, a objavljena je i NOVA INTERNET STRANICA s informacijama vezanim uz Program ruralnog razvoja 2014. -2020.Od 1. rujna kreću najpovoljniji krediti za poljoprivrednike – raspisan Program mikro i malih zajmova
Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Agencijom za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju (APPRRR) te Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), pokrenulo je financijske instrumente – Mikro i Male zajmove za ruralni razvoj – u sklopu Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020., koji se sufinanciraju iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Više pročitajte ovdje.

Trenutno otvoreni natječaji
 
  • Natječaj za tip operacije 3.1.1. „Popora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete“. Svrha natječaja je dodjela potpore za pokriće troškova u prvim godinama sudjelovanja poljoprivrednika u sustavima kvalitete dok ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 35.000.000,00 kn.Zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 20. kolovoza 2018. godine od 12:00 sati do 30. rujna 2020. godine do 12:00 sati ili do iskorištenja raspoloživih sredstava. Ovdje preuzmite NATJEČAJ.
  • Natječaj za Mjeru Ulaganja u vinarije i marketing vina. Ciljevi mjere Ulaganja u vinarije i marketing vina su povećanje proizvodnje kvalitetnih vina i povećanje konkurentnosti proizvođača kroz modernizaciju proizvodnje vina, te kroz nova ulaganja u infrastrukturu vinarija i prerađivačkih kapaciteta, a sve u cilju smanjenja troškova proizvodnje uzimajući u obzir zahtjeve iz područja sigurnosti hrane i visokih ekoloških standarda u procesu proizvodnje. Ovdje preuzmite NATJEČAJ.
  • Natječaj za provedbu podmjere 17.1 “Osiguranje usjeva, životinja i biljaka”.  Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je danas drugi natječaj za provedbu podmjere 17.1. Osiguranje usjeva, životinja i biljaka iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.U odnosu na prvi natječaj za provedbu iste podmjere, iz travnja prošle godine, ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom je natječaju povećan i iznosi 75.000.000,00 kuna. Ovdje preuzmite NATJEČAJ.
  • Poziv na dostavu projektnih prijedloga „’Pridruži se – Aktivni u mirovini’ – Jačanje sposobnosti organizacija civilnoga društva za unaprjeđenje mogućnosti aktivnog sudjelovanja i socijalne uključenosti umirovljenika“. Poziv namijenjen je organizacijama civilnoga društva za njihovo jačanje u području aktivnog starenja i povećavanja kvalitete života umirovljenika, odnosno jačanju kapaciteta organizacija civilnoga društva za provođenje programa aktivnog starenja na lokalnoj razini. Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 100.000.000,00 HRK, a udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova. Poziv će biti otvoren do 31. prosinca 2019. godine ili do iscrpljenja raspoložive financijske omotnice. Ovdje preuzmite NATJEČAJ.
Plan objave natječaja za 2019.

OTVORENI NATJEČAJI

Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) za projekte koji će povećati mogućnosti za zapošljavanje, umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina i poboljšati kvalitetu rada stručnjaka koji rade s marginaliziranim skupinama, koji će se sufinancirati iz Europskog socijalnog fonda, u skladu sa Operativnim programom Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.
Rok za prijavu 31.12.2019.
Pogledaj natječaj

Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora po „Programu potpora male vrijednosti poduzetnicima za troškove prijave projektnih prijedloga.“

Međimurska županija objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora po „Programu potpora male vrijednosti poduzetnicima za troškove prijave projektnih prijedloga". Temeljem spomenutog Programa dodjeljivat će se potpore male vrijednosti s ciljem olakšavanja pristupa sredstvima bespovratnih potpora za mikro, male i srednje poduzetnike koji na području Međimurske županije provode projekte ulaganja u unapređenje poslovanja, i to na način da će se sufinancirati troškovi izrade prijavne dokumentacije projektnih prijedloga koji se kandidiraju za dodjelu bespovratnih sredstava.

Rok za prijavu 31.12.2019.
Pogledaj natječaj

Otvoreni su ESI zajmovi od strane HAMAG-BICRO

Otvoreni su ESI zajmovi od strane HAMAG-BICRO unutar kojeg su tri programa: Mikro investicijski zajmovi, Mikro zajmovi za obrta sredstva i Mali zajmovi. Cilj programa je kreditiranje mikro i malih subjekata malog gospodarstva uz povoljnije uvjete financiranja. Kamatne stope kreću se od 0,5%-3,5%. Programi su otvoreni do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31.12.2020. godine.
Rok za prijavu 31.12.2020.
Pogledaj natječaj


“Zaželi – program zapošljavanja žena” - OBUSTAVNJEN DO RUJNA 2019.

Projekt će provoditi jedinice lokalne uprave i samouprave i udruge u trajanju do 30 mjeseci. Projekti će se provoditi u teško dostupnim područjima (ruralna područja i otoci) te u onim područjima u kojima je stopa nezaposlenosti i stopa dugotrajne nezaposlenosti viša od hrvatskog prosjeka. Obavezni partneri na projektu su regionalni i područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centri za socijalnu skrb, a kao ostali partneri na projektu mogu sudjelovati udruge, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave pravne osobe vjerskih zajednica kao i ustanove.
Rok za prijavu 31.12.2020.
Pogledaj natječaj

KONTAKTI


LAG Međimurski doli i bregi
Maršala Tita 60, 40305 Nedelišće
Kontakti:  
  • 091/534 9266 Sanja Krištofić, predsjednica LAG-a
  • 098/176 3206 Ivan Sever, stručni suradnik LAG-a
  • 098/978 4850 Manuela Božić Bistrović, stručna suradnica LAG-a
  • 099/742 5001 Ines Majnić, stručna suradnica LAG-a
E-mail: lag.mdib@gmail.com
Facebook page: LAG Međimurski doli i bregi
Web: www.lag-medjimurskidoliibregi.hr/
 
E- bilten LAG-a Međimurski doli i bregi broj 02/19 dovršen je 20.11.2018.
Copyright © *2014* *LAG Međimurski doli i bregi*, Sva prava pridržana.

Odjavi se sa liste    ažuriraj svoje podatke 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
LAG Međimurski doli i bregi · M. Tita 60 · Nedelišće 40305 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp