Copy
Novosti iz LAG-a Međimurski doli bregi
Pogledajte ovaj e-mail u pregledniku
S ciljem obavještavanja naših članova o svim aktualnostima vezano uz funkcioniranje samog LAG-a, aktivnostima naših članova kao i o aktualnim radionicama i natječajima na koje se možete prijaviti, izrađuje se E-bilten LAG-a Međimurski doli i bregi.
Sve primjedbe i ideje, kao i informacije o Vašim aktivnostima šaljite na lag.mdib@gmail.com.
Internet stranica LAG-a Međimurski doli i bregi

NOVOSTI IZ LAG-A

LAG je sudjelovao na sajmu MESAP Jesen 2016. godine koji se već tradicionalno održava 10. godinu zaredom. Na sajmu su se predstavljali izlagači iz područja poljoprivrede, ekologije i zdrave prehrane, obnovljivih izvora energije, te komunalne opreme i hortikulturnog uređenja. Više pročitajte ovdje.
U utorak 15. studenog 2016. u Zagrebu je održana radionica za sve predstavnike LAG-ova o izmjeni Pravilnika o provedbi podmjere 19.2, 19.3. i 19.4 unutar Mjere 19 Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014. – 2020. Više pročitajte ovdje.
Turistička zajednica Općine Nedelišće i LAG Međimurski doli i bregi bili su domaćini radionice ”Mogućnosti otvaranja i razvoja malih kampova u kontinentalnom dijelu RH”, održane 15. studenog 2016. u Pansionu ”Mamica” u Pušćinama.
Više pročitajte ovdje.
Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi sudjelovala je na 11. Međunarodnom voćarskom sajmu koji je održan 4. i 5. studenog u Donjem Kraljevcu.
Više pročitajte ovdje.
Na području LAG-a Međimurski doli i bregi je tradicionalno proslavljen običaj krštenja mošta u mlado vino i to na nekoliko lokacija u organizaciji naših članova.
Više pročitajte ovdje.
Dana 21. listopada 2016. godine održan je drugi sastanak Organizacijskog odbora 2. Hrvatskog ruralnog parlamenta u Termama Sveti Martin na Muri sa ciljem dogovora glavnih smjernica za 2. HRP koji će se održati na području LAG-a Međimurski doli i bregi u travnju 2017. godine.
Više pročitajte ovdje.

DOGAĐANJA NA PODRUČJU LAG-A

Poziv na snimanje emisije “Lijepom našom“, 30.11.2016. u Maloj Subotici
Agro uzlet grada Čakovca 2016., 02.12.2016. u Čakovcu
2. stručni seminar o proizvodnji povrća u Hrvatskoj, 30.11. - 02.12.2016. u Svetom Martinu na Muri
Connect forum, 07.12.2016. u Čakovcu
Krampuslauf 2016., 10.12.2016. u Svetom Martinu na Muri
Mesap Advent 2016., 10.12. - 11.12.2016. u Nedelišću
Advent u Štrigovi 2016., 27.11. - 26.12.2016. u Štrigovi

Program ruralnog razvoja 2014. - 2020.

Odobrenu inačicu programa preuzmite OVDJE, a objavljena je i NOVA INTERNET STRANICA s informacijama vezanim uz Program ruralnog razvoja 2014. -2020.Trenutno otvoreni natječaji
  • Natječaj za provedbu podmjere 7.2. “Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije” – provedba tipa operacije 7.2.2. “Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta” - rok je 23. prosinac 2016., a ovdje preuzmite NATJEČAJ
  • OBAVIJEST: Odgađa se objava natječaja za tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“. Više o tome OVDJE.

KORISNO

OBAVEZE UDRUGA SUKLADNO NOVOJ ZAKONSKOJ REGULATIVI
Sukladno Zakonu o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija (NN 121/14, na snazi od 01.01.2015.) i Pravilniku o sustavu financijskog upravljanja i kontrola te izradi i
izvršavanju financijskih planova neprofitnih organizacija (NN 119/15, 31.10.2015.), neprofitne organizacije su dužne izraditi Financijski plan organizacije za sljedeću godinu koji prihvaća najviše tijelo neprofitne
organizacije, odnosno tijelo koje je temeljem statuta za to ovlašteno.
Više o tome OVDJE.
VODIČ ZA UDRUGE
Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, partnerske
organizacije civilnoga društva u Programu regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske priredili su i objavili Vodič za osnivanje udruga koji na pregledan i jednostavan način daje upute za sve korake koje treba poduzeti pri osnivanju udruge i usklađivanju statuta s novim Zakonom o udrugama.

OTVORENI NATJEČAJI

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA SUFINANCIRANJE PROJEKATA ORGANIZACIJA CIVILNOGA DRUŠTVA UGOVORENIH U OKVIRU PROGRAMA EUROPSKE UNIJE ZA 2016. GODINU

Na ovaj Poziv mogu se prijaviti organizacije civilnoga društva s pravnim statusom udruge, koje su registrirane i djeluju u Republici Hrvatskoj, koje djeluju u svojstvu partnera na projektu financiranom u sklopu jednog od programa Europske unije i ostale organizacije civilnog društva (zaklade, sindikati, udruge poslodavaca, privatne ustanove) koje djeluju u svojstvu nositelja projekta i partnera, ugovorenoga s Europskom komisijom, nadležnom provedbenom agencijom ili drugim ugovornim tijelom. 
Rok za prijavu: 01.12.2016.
Pogledaj natječaj

EKO MEĐIMURJE d.d. raspisuje natječaj za donacije za 2016. godinu, u ukupnoj vrijednosti 50.000 kuna.

EKO MEĐIMURJE d.d. raspisuje natječaj za donacije za 2016. godinu, u ukupnoj vrijednosti 50.000 kuna. Projekti za koje se traži donacija, moraju za cilj imati poboljšanje kvalitete života djece u Međimurju.
Kriteriji za odabir su usredotočenost na djecu, važnost za lokalnu zajednicu i kvaliteta i originalnost prijavljenog projekta. Natječaj je otvoren do 11.12.2016. godine.
Rok za prijavu: 11.12.2016.
Pogledaj natječaj

"Pokreni nešto svoje"

Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima, društvenim poduzećima u nastajanju, inovativnim start-upovima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom ili poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na poslovanje, društvo i/ili okoliš. Za sufinanciranje projekata osiguran je iznos ukupne vrijednosti od 400.000,00 kuna, dok projekti koji se prijavljuju mogu biti maksimalne vrijednosti do 100.000 kuna
Rok za prijavu: 12.12.2016.
Pogledaj natječaj


“Okusi svoj zavičaj”

Trgovački lanac Lidl, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, pokrenuo je projekt ‘Okusi svoj zavičaj’ kojim domaćim proizvođačima voća i povrća želi omogućiti da svoje proizvode plasiraju na police Lidlovih trgovina u Hrvatskoj. Prijave su od 4. studenog do 15. prosinca 2016. godine.
Rok za prijavu: 15.12.2016.
Pogledaj natječaj

JAVNI POZIV ZA DODJELU SREDSTAVA FONDA ZA SUFINANCIRANJE PROVEDBE EU PROJEKATA NA REGIONALNOJ I LOKALNOJ RAZINI ZA 2016. GODINU

Sredstva Fonda su bespovratna i namjenska, a usmjeravaju se za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini korisnicima koji imaju sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova EU za programska razdoblja 2007.-2013. i 2014.-2020. Za korištenje bespovratnih sredstava mogu se kandidirati jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.
Rok za prijavu: 15.12.2016.
Pogledaj natječaj

Natječaj za provedbu podmjere 7.2. “Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije” – provedba tipa operacije 7.2.2. “Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta”

Predmet natječaja je dodjela sredstava sukladno članku 13. Pravilnika o provedbi Mjere M07 »Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima«, iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.Prihvatljivi korisnici: lokalne samouprave. Sredstva javne potpore iznose ukupno 173.000.000 HRK. Rok za podnošenje potvrde o podnošenju Zahtjeva za potporu iz točke 5. stavak 4. ovoga natječaja počinje teći od 4. studenoga 2016. do 23. prosinca 2016.
Rok za prijavu: 23.12.2016.
Pogledaj natječaj

NATJEČAJ "Inovacije novoosnovanih MSP"

Cilj ovog Poziva je razvoj potpomognutih novoosnovanih poduzeća i uspješan prijenos inovativnih ideja novoosnovanih poduzetnika u tržišno uspješne poslovne poduhvate i stvaranje novih inovativno orijentiranih poduzeća s potencijalom rasta i izvoza, s naglaskom na komercijalizaciju proizvoda i usluga. Druga svrha ovog Poziva je izravno podržavati inovativna novoosnovana poduzeća koja su u svojoj poslovnoj aktivnosti usmjerena na napredne i inovativne proizvode i usluge visoke dodane vrijednosti.
Rok za prijavu: 31.12.2016.
Pogledaj natječaj

PODRŠKA RAZVOJU MSP U TURIZMU POVEĆANJEM KVALITETE I DODATNE PONUDE HOTELA

Poziv je namijenjen MSP-ima kako bi se potaknule investicije u početna ulaganja povezana s izgradnjom novih, proširenjem kapaciteta i/ili povećanjem kvalitete postojećih hotela koji će po završetku investicije ispuniti minimalne uvjete i uvjete za kategoriju 3,4, ili 5 zvjezdica. 
Rok za prijavu: 31.12.2016., odnosno do iskorištenja sredstava
Pogledaj natječaj

JAVNI POZIV za prijavu gospodarskih manifestacija, znanstveno – stručnih skupova i ostalih aktivnosti promidžbe poduzetništva i obrta

Prihvatljivi korisnici su organizatori gospodarskih događanja i manifestacija, sajmova i drugih oblika promidžbe malog i srednjeg poduzetništva i obrta, organizatori događaja s ciljem promidžbe mikro, malog i srednjeg poduzetništva kroz nacionalno vidljive projektne aktivnosti promidžbe poduzetništva i obrta, organizatori gospodarskih i izložbi inovatora te sličnih oblika promocije, znanstveno – stručnih skupova, te lokalno – tradicijskih manifestacija, a sve vezano uz promidžbu poduzetništva, zadrugarstva i obrta, kao i promidžbu tradicijskih obrta i lokalnih proizvoda, sa sjedištem u Republici Hrvatskoj.
Rok za prijavu: 31.12.2016.
Pogledaj natječaj

NATJEČAJ „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“

Cilj ovog Poziva je dodjeljivanje državne potpore za aktivnosti istraživanja i razvoja poslovnog sektora s ciljem razvoja novih proizvoda, usluga, tehnologija i poboljšanja poslovnih procesa te povećanje njihove suradnje sa znanstveno istraživačkim institucijama.
Rok za prijavu: 31.12.2016.
Pogledaj natječaj

NATJEČAJ ZA MALA, SREDNJA I VELIKA PODUZEĆA "KOMPETENTNOST I RAZVOJ MSP"

Osnovni cilj ovog Poziva je ojačati regionalnu konkurentnost kroz razvoj malog i srednjeg poduzetništva. Sredstva su namijenjena poduzetnicima mikro, male i srednje veličine kako bi potaknuli stvaranje i proširenje kapaciteta za razvoj procesa, roba i usluga, posebice kroz izgradnju i/ili opremanje poslovnih jedinica, te za održavanje i povećanje zaposlenosti, prodaju na inozemnim tržištima i usvajanje novih rješenja i tehnologija. Prihvatljivi prijavitelji su mikro, malo i/ili srednje veliko poduzeće koje djeluje pojedinačno. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 300 tisuća kuna, dok ukupna državna potpora ne može prijeći prag od 30 milijuna kuna.
Rok za prijavu: 31.12.2016., odnosno do iskorištenja sredstava
Pogledaj natječaj

Razvoj poslovne infrastrukture (KK.03.1.2.01)

Predmet: ulaganja u izgradnju i/ili opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture. Prihvatljivi prijavitelji su: Jedinice lokalne/područne (regionalne) samouprave i Poduzetničke potporne institucije u javnom ili privatnom vlasništvu. Ukupna raspoloživa sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj predviđena za ovaj Poziv iznose 380.000.000,00 HRK. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti je 200.000,00 HRK dok je najveći iznos 20.000.000,00 HRK. 

Rok za prijavu 31.12.2016.

Pogledaj natječaj

Otvoreni su ESI zajmovi od strane HAMAG-BICRO

Otvoreni su ESI zajmovi od strane HAMAG-BICRO unutar kojeg su tri programa: Mikro investicijski zajmovi, Mikro zajmovi za obrta sredstva i Mali zajmovi. Cilj programa je kreditiranje mikro i malih subjekata malog gospodarstva uz povoljnije uvjete financiranja. Kamatne stope kreću se od 0,5%-3,5%

Rok za prijavu 31.12.2016.

Pogledaj natječaj

Energetska obnova višestambenih zgrada

Svrha Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova više-stambenih zgrada“ je provedba mjera energetske obnove i korištenje obnovljivih izvora energije u više-stambenim zgradama koje će rezultirati smanjenjem potrošnje energije za grijanje/hlađenje kroz integrirani pristup.U okviru ovog Poziva sredstva ukupne vrijednosti 152.000.000 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj će se dodijeliti projektima energetske obnove više-stambenih zgrada i podršku korisnicima za provedbu istih. 

Rok za prijavu 16.1.2017.

Pogledaj natječaj

Poziv na dostavu prijedloga– EACEA 40/2016 u okviru programa Erasmus+ „KA3 – Poslovna partnerstva u strukovnom obrazovanju, osposobljavanju i naukovanju na temelju rada”

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) Europske komisije objavila je Poziv na dostavu prijedloga u sklopu natječaja EACEA 40/2016 u okviru centraliziranih aktivnosti programa Erasmus+, Ključna aktivnost 3 (KA3) – Poslovna partnerstva u strukovnom obrazovanju, osposobljavanju i naukovanju na temelju rada; rok 17. siječnja 2017. do podneva (12.00 h po briselskom vremenu).

Rok za prijavu 17.01.2017.

Pogledaj natječaj

Otvorene prijave za INPULS 2016

Program INPULS pokrećemo sa ciljem: Pronalaženja i isticanja inovacija i najboljih praksi u gradovima, Povećanja vidljivosti i dokumentiranosti najboljih praksi, Poticanja primjene najbolje prakse u drugim gradovima, Širenja najboljih primjera kroz obrazovne programe, seminare, radionice, itd., Stalne promocije inovativnih gradova u javnosti i medijima. INPULS će prikupiti, ocijeniti, nagraditi i promovirati inovacije i najbolje prakse u sljedećim kategorijama: GRAD GOSPODARSTVA, GRAD SURADNJE, GRAD GRAĐANA, GRAD KREATIVE, GRAD SPORTA.U programu mogu sudjelovati gradovi članovi Udruge gradova u Republici Hrvatskoj.

Rok za prijavu 17.02.2017.

Pogledaj natječaj

Uniqa – Radost života

UNIQA osiguranje pokrenulo je internetsku stranicu za društveno odgovorno poslovanje Radost života, na kojoj registrirane nevladine udruge i sportski klubovi, kulturne, medijske i obrazovne ustanove, te savezi i društva mogu prijaviti svoje projekte. Radost života rezultat je želje da se između brojnih zamolbi za donacije i sponzorstva koje UNIQA osiguranju svakodnevno pristižu elektronskom i običnom poštom, odaberu najkvalitetniji i dodijele im se potrebna sredstva. Projekti se mogu prijaviti u tri kategorije:1. humanitarno djelovanje,2. kultura, znanost, obrazovanje i sport te 3. zaštita okoliša i održivost.

Rok za prijavu 01.09.2017.

Pogledaj natječaj

KONTAKTI


LAG Međimurski doli i bregi
Maršala Tita 60, 40305 Nedelišće
Kontakti:  
  • 098/9323599 Vedrana Radmanić, voditeljica LAG-a
  • 091/5349266 Sanja Krištofić, predsjednica LAG-a
E-mail: lag.mdib@gmail.com
Facebook page: LAG Međimurski doli i bregi
Web: www.lag-medjimurskidoliibregi.hr/
 
E- bilten LAG-a Međimurski doli i bregi broj 11/16 dovršen je 24.11.2016.
Copyright © *2014* *LAG Međimurski doli i bregi*, Sva prava pridržana.

Odjavi se sa liste    ažuriraj svoje podatke 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
LAG Međimurski doli i bregi · M. Tita 60 · Nedelišće 40305 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp