Copy
Novosti iz LAG-a Međimurski doli bregi
Pogledajte ovaj e-mail u pregledniku
S ciljem obavještavanja naših članova o svim aktualnostima vezano uz funkcioniranje samog LAG-a, aktivnostima naših članova kao i o aktualnim radionicama i natječajima na koje se možete prijaviti, izrađuje se E-bilten LAG-a Međimurski doli i bregi.
Sve primjedbe i ideje, kao i informacije o Vašim aktivnostima šaljite na lag.mdib@gmail.com.

NOVOSTI IZ LAG-A

Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi raspisala je 3. Fotografski natječaj „Moji doli i bregi“ koji je trajao od 15. srpnja do 15. rujna 2017. godine. Na natječaj je pristiglo 50 fotografija, a neovisni ocjenjivački žiri odabrao je 5 najboljih fotografija.
Više pročitajte ovdje.
Predstavnici LAG-a Međimurski doli i bregi na poziv Regionalne razvojne agencije Međimurja REDEA d.o.o. sudjelovali su na radionici pod nazivom „Izgradnja regionalne institucionalne suradnje“ koja je organizirana u sklopu projekta „AgriShort.
Više pročitajte ovdje.
U organizaciji Hrvatskog zavoda za prostorni razvoj, pod pokroviteljstvom Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, 19. i 20. rujna 2017. godine u Svetom Martinu na Muri održan je Stručni skup ”Urbano-ruralne veze”.
Više pročitajte ovdje.
Predstavnici LAG-a Međimurski doli i bregi sudjelovali su 15. rujna 2017. godine na radionici ”Tradicija i kulturna baština u ruralnim područjima”, održanoj u hotelu Picok u Đurđevcu u okviru partnerskog projekta ”AAA LEADER – tradition and cultural heritage in rural area”.
Više pročitajte ovdje.
Predsjednica LAG-a Međimurski doli i bregi Sanja Krištofić sudjelovala je 8. rujna 2017. na sjednici izborne Skupštine Hrvatske mreže za ruralni razvoj u Gornjim Crnogovcima kod Nove Gradiške, na Eko-etno seoskom imanju “Matin i Anin stan”.
Više pročitajte ovdje.
Predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi sudjelovale su 31.08. – 01.09.2017. na 3. stručnoj radionici LEADER mreže Hrvatske za LAG-ove koja je održana u Hotelu Terme Jezerčica u Donjoj Stubici. 
Više pročitajte ovdje.

DOGAĐANJA NA PODRUČJU LAG-A

MESAP Jesen 2017.,18.-19.11.2017. u Nedelišću
Dani zahvalnosti, 14.10.2017. u Nedelišću

Program ruralnog razvoja 2014. - 2020.

Odobrenu inačicu programa preuzmite OVDJE, a objavljena je i NOVA INTERNET STRANICA s informacijama vezanim uz Program ruralnog razvoja 2014. -2020.Počeo s radom “Portal ponuda” za korisnike Programa ruralnog razvoja
Više informacija o portalu ponuda pronađite ovdje.
Upute za korisnike možete preuzeti na sljedećoj poveznici.


Trenutno otvoreni natječaji
  •  Natječaj za provedbu podmjere 4.3. “Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju ili prilagodbu poljoprivrede i šumarstva”, tipa operacije 4.3.3. “Ulaganje u šumsku infrastrukturu”. Rok za podnošenje zahtjeva počinje teći od 16. kolovoza 2017. i traje do 22. prosinca 2017., a ovdje preuzmite NATJEČAJ.
  • Natječaj za provedbu podmjere 5.2. “Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima” – provedba tipa operacije 5.2.1. “Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala”. Korisnik podnosi prvi dio zahtjeva za potporu u roku od 2. listopada od 12:00 sati do 1. prosinca 2017. godine do 12:00 sati, a ovdje preuzmite NATJEČAJ.
  • Natječaj za provedbu tipa operacije 7.1.1. " Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave", rok je od 27.ožujka do 13. listopada 2017., a ovdje preuzmite NATJEČAJ.
Plan objave natječaja za 2017.

KORISNO

Objavljena nova verzija Priručnika za postupanje u primjeni Uredbe o financiranju udruga

Na temelju dvogodišnje evaluacije neposredne primjene Uredbe i prikupljanjem iskustava obveznika primjene Uredbe u postupanju po Priručniku, ustanovljena je potreba revizije i objave nove verzije Priručnika. Priručnik sa svim pratećim dokumentima možete naći ovdje.

OTVORENI NATJEČAJI

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava Upravljačko tijelo za Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. objavilo je  Godišnji plan objave poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. za 2017. godinu.
Indikativni godišnji plan objave poziva za 2017. godinu dostupan je na poveznici: http://www.esf.hr/godisnji-plan-objave-operacijaprojekata-esf/

Natječaj za operaciju 7.1.1. – Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je 27. ožujka 2017. drugi Natječaj za provedbu podmjere 7.1. “Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i sela u ruralnim područjima i njihovih temeljnih usluga te planova zaštite i upravljanja koji se odnose na lokalitete Natura 2000 i druga područja visoke prirodne vrijednosti” – provedba operacije 7.1.1.” Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj jedinica lokalne samouprave”. Korisnici ove operacije su sve općine te gradovi do 10.000 stanovnika, a potpora iznosi do 100% ukupnih prihvatljivih troškova, između 5.000 – 70.000 EUR-a.
Rok za prijavu do 13.10.2017.
Pogledaj natječaj

Javni natječaj za financiranje projekata neprofitnih organizacija iz donacija ACI d.d. u 2017. godini – drugo polugodište

Objavljen je Javni natječaj za financiranje projekata neprofitnih organizacija iz donacija ACI d.d. u 2017. godini – drugo polugodište. Udruge sukladno ovom Natječaju mogu prijaviti projekt za sljedeća prioritetna područja: Djeca i mladi, umjetnost i kulturna baština, zaštita okoliša, znanost i sport i humanitarno djelovanje. Ukupno planirana vrijednost Natječaja je 300.000,00 kuna. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 2.000,00 kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu je 30.000,00 kuna.
Rok za prijavu do 18.10.2017.
Pogledaj natječaj

Poziv za dodjelu potpora programima koji potiču razvoj publike u kulturi u Republici Hrvatskoj za 2017. godinu

Pravo podnošenja prijava na temelju ovoga Poziva imaju sve pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnosti u kulturi na području Republike Hrvatske. Predloženi programi mogu se odnositi na sva područja kulture i umjetnosti: izvedbene i vizualne umjetnosti, književnost (naročito programi poticanja čitanja), kulturnu baštinu i film te programe međunarodne kulturne suradnje. Posebna će se pozornost posvećivati interdisciplinarnim programima koji nastoje povezati kulturu i umjetnost s drugim područjima društvenoga djelovanja. 
Rok za prijavu do 20.10.2017.
Pogledaj natječaj

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva – Znanje bez granica

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva danas je raspisala Poziv za iskaz interesa u području suradnje na razmjeni znanja – “Znanje bez granica”. Poziv je namijenjen isključivo udrugama za iskazivanje interesa za suradnju s Nacionalnom zakladom u području razmjene znanja kroz sudjelovanje na međunarodnim skupovima (A) i dolaskom međunarodnih stručnjaka u RH (B). U okviru ovog Poziva moguće je ostvariti i sufinanciranje za predstavljanje Republike Hrvatske sudjelovanjem predstavnika udruga u međunarodnim programskim mrežnim organizacijama i/ili institucijama (C).
Rok za prijavu 10.11.2017.
 
Pogledaj natječaj

Natječaj za sufinanciranje zaštitnih sredstava za sprječavanje štete od divljači

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Natječaj za sufinanciranje zaštitnih sredstava za sprječavanje štete za koji je u ovoj godini osigurano ukupno 500 tisuća kuna. Prihvatljivi prijavitelji su pravne i fizičke osobe (obrtnici) koje imaju valjani ugovor o korištenju prava lova na temelju Zakona o lovstvu – lovoovlaštenici, a prihvatljivi troškovi odnose se isključivo na troškove vezane uz investicije kupnje električnih pastira za sprječavanje štete od divljači u lovištima. Prijavitelj ima pravo na podnošenje i odobravanje jedne prijave po lovištu. Natječaj je otvoren do raspodjele predviđenih sredstava, a najkasnije do 15. studenoga 2017. godine.
Rok za prijavu 15.11.2017.
 
Pogledaj natječaj

Program Kreativna Europa

Europska komisija objavila je dva poziva na podnošenje projektnih prijedloga u okviru programa Kreativna Europa, usmjerena na financiranje transnacionalnih projekata suradnje na području kulture i kulturne baštine, a koji su povezani s obilježavanjem 2018. – Europske godine kulturne baštine. Riječ je o pozivima Support for European Cooperation Projects 2018 i Support for cooperation projects related to the European Year of Cultural Heritage 2018. Prihvatljivi prijavitelji su pravne osobe u kulturnom i kreativnom sektoru. Rok za prijavu 22.11.2017. za poziv Support for cooperation projects related to the European Year of Cultural Heritage 2018 te 18.01.2018. za poziv Support for European cooperation projects 2018.
Rok za prijavu 22.11.2017.
 
Pogledaj natječaj

Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi

Međimurska županija raspisala je Javni poziv za dodjelu bespovratne potpore male vrijednosti u poljoprivredi na području Međimurske županije u 2017. godini za sljedeća ulaganja u poljoprivredi: Edukacija i stručno osposobljavanje poljoprivrednika (Mjera 1),  Podizanje i obnova trajnih nasada (Mjera 2),  Nabava i postavljanje sustava za zaštitu višegodišnjih nasada od tuče (Mjera 3), Sudjelovanje na sajmovima i izložbama (Mjera 4), Programi kvalitete, stvaranje robne marke i zaštita međimurskih poljoprivrednih proizvoda (Mjera 5). 
Rok za prijavu 30.11.2017.
 
Pogledaj natječaj

JAVNI POZIV za dodjelu potpora male vrijednosti za ekološku poljoprivredu i iskorjenjivanje artritisa encefalitisa koza

 Dodjela bespovratne potpore male vrijednosti u poljoprivredi na području Međimurske županije u 2017. godini za sljedeća ulaganja u poljoprivredi: MJERA 6. Ekološka poljoprivreda i MJERA 7. Iskorjenjivanja artritisa encefalitisa koza. Korisnici potpora iz proračuna Međimurske županije mogu biti poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva, udruge poljoprivrednih proizvođača, udruge koje se bave razvojem ruralnog područja i očuvanjem vrijednosti sela, poduzetnici i ustanove, koji u trenutku objave Javnog poziva imaju sjedište, odnosno prebivalište i čija se proizvodnja/djelatnost odvija na području Međimurske županije.
Rok za prijavu do 30.11. 2017.
Pogledaj natječaj

Poziv za sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva ugovorenih u okviru programa Europske unije za 2017. godinu.

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske je objavio Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva ugovorenih u okviru programa Europske unije za 2017. godinu. Postupak dodjele i isplate sredstava za sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva ugovorenih u okviru programa Europske unije za 2017. godinu odvija se prema Pravilima za sufinanciranje projekata organizacija civilnoga društva ugovorenih u okviru programa Europske unije za 2017. godinu, a detalji za prijavu nalaze se u Uputama za prijavitelje
Rok za prijavu 01.12.2017.
 
Pogledaj natječaj

Natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1. “Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnoga potencijala”

Svrha natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima, kao što je sanacija poljoprivrednog zemljišta, izgradnja, rekonstrukcija i opremanje gospodarskih objekata, popravak ili nabava poljoprivrednih strojeva, mehanizacije i opreme za poljoprivrednu proizvodnju, nabava osnovnog stada/matičnog jata domaćih životinja, krčenje uništenog nasada, kupnja i sadnja sadnica višegodišnjeg bilja te opći troškovi (do 10% ukupnih troškova). Natječaj je namijenjen obnovi poljoprivrednog potencijala, dakle nije mu cilj nadoknada izgubljenog prihoda zbog smanjenja ili izostanka prinosa. 
Rok za prijavu 01.12.2017.
 
Pogledaj natječaj

Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017. godinu

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije raspisalo je Javni poziv za dodjelu sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017. godinu. Za korištenje bespovratnih sredstava mogu se kandidirati jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave. Raspoloživi iznos sredstava koji se dodjeljuje u postupku javnog poziva je 150.000.000,00 kuna.
Rok za prijavu 15.12.2017.
 
Pogledaj natječaj

Natječaj za provedbu tipa operacije 4.3.3. “Ulaganje u šumsku infrastrukturu”

Svrha natječaja je dodjela potpore za ulaganja u izgradnju primarne  i sekundarne  šumske prometne infrastrukture i ulaganja u rekonstrukciju šumske prometne infrastrukture. Prihvatljivi korisnici, a koji udovoljavaju uvjetima i kriterijima propisanim Pravilnikom i ovim Natječajem su šumoposjednici, udruženja šumoposjednika/šumovlasnika, trgovačka društva i druge pravne osobe koje sukladno Zakonu o šumama gospodare šumama i šumskim zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske i jedinice lokalne samouprave.  
Rok za prijavu 22.12.2017.
 
Pogledaj natječaj

Certifikacijom proizvoda do tržišta

Cilj ovog Poziva je pridonijeti aktivnostima MSP-ova da dokazom kvalitete, sigurnosti i pouzdanosti svojih proizvoda osiguraju preduvjete za povećanje izvoza i ukupne konkurentnosti. Pružanjem potpore za uvođenje i primjenu europskih i međunarodno (globalno) priznatih norma doprinosi se da MSP-ovi iskoriste prednosti koje primjena normi ima na omogućavanje pristupa novim tržištima. Bespovratna sredstva dodjeljivati će se putem trajno otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijava s krajnjim rokom dostave projektnih prijava 31. prosinca 2018. godine, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti od 38.000.000,00 kuna.
Rok za prijavu 29.12.2017.
 
Pogledaj natječaj

Komercijalizacija inovacija u poduzetništvu

Cilj ovog Poziva je podržati projekte usmjerene ka novim proizvodima i uslugama s višom i visokom dodanom vrijednošću koje imaju pozitivan učinak na poslovne rezultate i rast poduzeća te s tržišnim potencijalom na međunarodnoj razini. Prihvatljivi prijavitelji su pravne i fizičke osobe koje su MSP-ovi (poduzeća s do 250 zaposlenih) i koji: imaju poslovnu jedinici u RH u trenutku plaćanja potpore, registrirani su za obavljanje gospodarske djelatnosti najmanje 1 godinu prije predaje projektne prijave, imaju barem jednog zaposlenog u mjesecu koji prethodi predaji projektne prijave. Minimalni intenzitet potpore iznosi 760.000,00 HRK, a maksimalni 7,6 milijuna HRK po projektu.
Rok za prijavu 31.12.2017.
Pogledaj natječaj

Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima po Programu potpora male vrijednosti poduzetnicima za troškove prijave projektnih prijedloga

Međimurska županija 05. prosinca 2016. objavila je javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora po „Programu potpora male vrijednosti poduzetnicima za troškove prijave projektnih prijedloga.Temeljem spomenutom Programa dodjeljivati će se potpore male vrijednosti sa ciljem olakšavanja pristupa sredstvima bespovratnih potpora za mikro, male i srednje poduzetnike koji na području Međimurske županije provode projekte ulaganja u unapređenje poslovanja, i to na način da će se sufinancirati troškovi izrade prijavne dokumentacije projektnih prijedloga koji se kandidiraju za dodjelu bespovratnih sredstava.
Rok za prijavu 31.12.2017.
 
Pogledaj natječaj

UNIQA osiguranje pokrenulo internetsku stranicu za prijavu projekata

UNIQA osiguranje pokrenulo internetsku stranicu za društveno odgovorno poslovanje – Radost života – radostzivota.uniqa.hr, na kojoj registrirane nevladine udruge i sportski klubovi, kulturne, medijske i obrazovne ustanove, te savezi i društva mogu prijaviti svoje projekte. Radost života rezultat je želje da se između brojnih zamolbi za donacije i sponzorstva koje UNIQA osiguranju svakodnevno pristižu elektronskom i običnom poštom, odaberu najkvalitetniji i dodijele im se potrebna sredstva. Projekti se mogu prijaviti u tri kategorije: humanitarno djelovanje; kultura, znanost, obrazovanje i sport te zaštita okoliša i održivost.
Rok za prijavu 31.12.2017.
Pogledaj natječaj

“Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2017. – 2018.)”

Poziv je usmjeren na ublažavanje najtežih oblika dječjeg siromaštva, u vidu podjele hrane djeci u školama. Poziv je dodana vrijednost postojećim nacionalnim programima, a kojom će pomoć biti dostupna većem broju djece. Ukupna indikativna vrijednost je 25.000.000,00 HRK. Ciljne skupine su djeca koja žive u siromašvu ili su u riziku od siromaštva, djeca koja su polaznici obveznog školskog programa i definirana su kao najpotrebitija prema kriterijima partnerskih organizacija (JLPS, odnosno osnovnih škola u svojstvu obaveznih partnera). Prihvatljivi prijavitelji u okviru ovog Poziva su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, odnosno osnivači javnih osnovnih škola. 
Rok za prijavu 31.03.2018.
Pogledaj natječaj

Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) za projekte koji će povećati mogućnosti za zapošljavanje, umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina i poboljšati kvalitetu rada stručnjaka koji rade s marginaliziranim skupinama, koji će se sufinancirati iz Europskog socijalnog fonda, u skladu sa Operativnim programom Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.
Rok za prijavu 31.12.2019.
Pogledaj natječaj

„Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“

Cilj ovog Poziva je dodjeljivanje državne potpore za aktivnosti istraživanja i razvoja poslovnog sektora s ciljem razvoja novih proizvoda, usluga, tehnologija i poboljšanja poslovnih procesa te povećanje njihove suradnje sa znanstveno istraživačkim institucijama.
Rok za prijavu 31.12.2019.
Pogledaj natječaj

Otvoreni su ESI zajmovi od strane HAMAG-BICRO

Otvoreni su ESI zajmovi od strane HAMAG-BICRO unutar kojeg su tri programa: Mikro investicijski zajmovi, Mikro zajmovi za obrta sredstva i Mali zajmovi. Cilj programa je kreditiranje mikro i malih subjekata malog gospodarstva uz povoljnije uvjete financiranja. Kamatne stope kreću se od 0,5%-3,5%. Programi su otvoreni do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 31.12.2020. godine.
Rok za prijavu 31.12.2020.
Pogledaj natječaj

Internacionalizacija poslovanja MSP-ova

Pozivom „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova“ želi se povećati sposobnost hrvatskog gospodarstva za sudjelovanje na globalnim tržištima te pridonijeti povećanju udjela malih i srednjih poduzeća (MSP-ova) u ukupnom izvozu roba i usluga poboljšanjem uvjeta za njihov rad u međunarodnom okruženju. Maksimalan intenzitet potpore koja se može dodijeliti poduzeću prema veličini iznosi: Srednjem poduzeću 65% prihvatljivih troškova, Mikro poduzeću i malom poduzeću 85% prihvatljivih troškova, Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom poduzetniku po ovom Pozivu iznosi 100.000,00 HRK, dok je najviši iznos 1.000.000,00 HRK. 
Rok za prijavu 31.12.2020.
Pogledaj natječaj


“Zaželi – program zapošljavanja žena”

Projekt će provoditi jedinice lokalne uprave i samouprave i udruge u trajanju do 30 mjeseci. Projekti će se provoditi u teško dostupnim područjima (ruralna područja i otoci) te u onim područjima u kojima je stopa nezaposlenosti i stopa dugotrajne nezaposlenosti viša od hrvatskog prosjeka. Obavezni partneri na projektu su regionalni i područni uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centri za socijalnu skrb, a kao ostali partneri na projektu mogu sudjelovati udruge, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave pravne osobe vjerskih zajednica kao i ustanove.
Rok za prijavu 31.12.2020.
Pogledaj natječaj

KONTAKTI


LAG Međimurski doli i bregi
Maršala Tita 60, 40305 Nedelišće
Kontakti:  
  • 098/9323599 Vedrana Radmanić, voditeljica LAG-a
  • 091/5349266 Sanja Krištofić, predsjednica LAG-a
E-mail: lag.mdib@gmail.com
Facebook page: LAG Međimurski doli i bregi
Web: www.lag-medjimurskidoliibregi.hr/
 
E- bilten LAG-a Međimurski doli i bregi broj 08/17 dovršen je 03.10.2017.
Copyright © *2014* *LAG Međimurski doli i bregi*, Sva prava pridržana.

Odjavi se sa liste    ažuriraj svoje podatke 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
LAG Međimurski doli i bregi · M. Tita 60 · Nedelišće 40305 · Croatia

Email Marketing Powered by Mailchimp