Copy
Novosti iz LAG-a Međimurski doli bregi
Pogledajte ovaj e-mail u pregledniku
S ciljem obavještavanja naših članova o svim aktualnostima vezano uz funkcioniranje samog LAG-a, aktivnostima naših članova kao i o aktualnim radionicama i natječajima na koje se možete prijaviti, izrađuje se E-bilten LAG-a Međimurski doli i bregi.
Sve primjedbe i ideje, kao i informacije o Vašim aktivnostima šaljite na lag.mdib@gmail.com.
 
Internet stranica LAG-a Međimurski doli i bregi

NOVOSTI IZ LAG-A

LAG Međimurski doli i bregi održao je 4. sjednicu Skupštine Udruge 20. veljače 2015. godine u prostorijama Općine Sveti Juraj na Bregu. 
Saznajte više!
Javna ustanova za zaštitu prirode – Međimurska priroda ugostila je predstavnike općina i članove LAG-a Međimurski doli i bregi na radnom sastanku u Centru za posjetitelje u Križovcu u ponedjeljak, 09. veljače. 
Saznajte više!

DOGAĐANJA NA PODRUČJU LAG-A

10. ZNANSTVENO – STRUČNO SAVJETOVANJE HRVATSKIH VOĆARA S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM koje će se održati u Svetom Martinu na Muri od 26. do 28. veljače 2015. na temu „Udruživanje kao uvjet daljnjeg razvoja hrvatskog voćarstva“. 
www.FINOTEKA.com slavi 7. rođendan!
7 godina uspješne provedbe projekta: 
- više od 45 Općina i Gradova uključilo se u projekt tijekom posljednjih nekoliko mjeseci
- više od 2000 domaćih proizvođača hrane sa svih područja Republike Hrvatske
- više od 6000 domaćih proizvoda
- u suradnji s mnogim hrvatskim medijima
- u suradnji s najpoznatijim turističko ugostiteljskim subjektima
- provedba projekta prilagođena svakom Gradu ili Općini zasebno, ovisno o lokalnim specifičnostima, strategiji razvoja itd.
- zasebni modeli provedbe projekta na hrvatskim otocima, u turističkim središtima, na kontinentu ili na području Grada Zagreba.
Predavanje Damira Sabola: PhotoMath - razvoj mobilnih aplikacija u Društvenom centru Općine Strahoninec 14. ožujka 2015. u 16h.

Program ruralnog razvoja 2014. - 2020.

Iako Program ruralnog razvoja RH još nije službeno usvojen od strane Europske Komisije, Ministarstvo poljoprivrede prihvatilo je preporuku da krene s provedbom nekih mjera. 

OBJAVLJENI NATJEČAJI ZA SLIJEDEĆE MJERE/PODMJERE:
- M04 "ULAGANJA U FIZIČKU IMOVINU" podmjera 4.1. "Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva"
OPERACIJE:
4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava
4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš
- M04 "ULAGANJA U FIZIČKU IMOVINU" podmjera 4.2. "Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda"
OPERACIJE:
4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima
4.2.2. Korištenje obnovljivih izvora energije
PRAVILNICI I NATJEČAJNA DOKUMENTACIJA MJERE 4

MJERE U NAJAVI:
- M07 "TEMELJNE USLUGE I OBNOVA SELA U RURALNIM PODRUČJIMA" podmjere 7.1. "Izrada planova za razvoj jedinica lokalne samouprave i naselja u ruralnim područjima"
Nacrt Pravilnika o provedbi Mjere 7 
- M06 „RAZVOJ POLJOPRIVREDNOG GOSPODARSTVA I POSLOVANJA“ podmjera 6.3. "Potpora malim poljoprivrednim gospodarstvima"
Nacrt Pravilnika o provedbi Mjere 6 
- M19 "LEADER" podmjera 19.1. Pripremna pomoć iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.
Nacrt Pravilnika o provedbi Mjere 19. LEADER (LAG-ovi)

Ovdje pratite novosti vezane uz Program ruralnog razvoja 2014. -2020.

KORISNO

IPARD REZIME – UGOVORENO 94% DOSTUPNIH SREDSTAVA, A DO SAD ISPLAĆENO 35%
Ugovaranje projekata kroz pretpristupni program Europske unije IPARD, kojega je Hrvatska koristila u programskom razdoblju 2007.-2013. završilo je 31.12.2014. godine. Ukupno je ugovoreno 800 projekata u poljoprivredi, ribarstvu  i ruralnom razvoju za 94% sredstava EU koji su nam bili na raspolaganju, a od toga je isplaćeno 34,90% raspoloživih EU sredstava za 332 završena projekta.
Više detalja o iskorištenosti po mjerama i popis ugovorenih i isplaćenih korisnika po županijama pogledajte ovdje.
PUBLIKACIJA O MOGUĆNOSTIMA FINANCIRANJA PROJEKATA ZA MLADE
Europski forum mladih je objavio publikaciju o mogućnostima financiranja projekata za mlade. Ovaj vodič se fokusira na najvažnije programe Europske unije u kojima je uočen prostor za sudjelovanje organizacija mladih i za mlade. Više o tome pročitajte ovdje.
HBOR UVEO NOVI PROGRAM KREDITIRANJA POLJOPRIVREDNIH EU PROJEKATA
S ciljem poticanja korištenja dostupnih sredstava EU fondova Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) uvela je novi Program kreditiranja EU projekata ruralnog razvoja, ribarstva i vinske omotnice. Zahtjev za odobrenje kreditnih sredstava po ovom programu mogu podnijeti svi subjekti koji zadovoljavaju uvjete natječaja u okviru kojeg podnose zahtjev, navodi se u priopćenju. Više o tome pročitajte ovdje.
DONESEN PRAVILNIK O NEPROFITNOM RAČUNOVODSTVU I RAČUNSKOM PLANU
Temeljem članka 9. Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija (NN 121/14) Ministarstvo financija donijelo je Pravilnik o neprofitnom računovodstvu i računskom planu (NN1/15). Pravilnikom se definira raspored, sadržaj i primjena računa u računskom planu, način vođenja jednostavnog knjigovodstva i primjena novčanog računovodstvenog načela, minimalni sadržaj poslovnih knjiga jednostavnog knjigovodstva te stope amortizacije.
Pravilnik o neprofitnom računovodstvu i računskom planu dostupan je ovdje.
FZOEU OBJAVIO GODIŠNJI PROGRAM RASPISIVANJA JAVNIH POZIVA I NATJEČAJA U 2015. GODINI
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je na svojim stranicama godišnji program raspisivanja javnih poziva i natječaja u 2015. godini. U sektoru energetske učinkovitosti najavljena su 24 natječaja do kraja godine, u sektoru zaštite okoliša najavljeno je 11 natječaja te je najavljen 1 zajednički natječaj sektora zaštite okoliša i sektora energetske učinkovitosti. Ukupno je najavljeno 36 natječaja pri čemu će prvi natječaji biti otvoreni do kraja siječnja.
Više o tome pročitajte na portalu o EU fondovima.
OBJAVLJEN JE PRAVILNIK O REGISTRU UDRUGA
U Narodnim novinama objavljen je Pravilnik o registru udruga. Ovim Pravilnikom propisuje se oblik i sadržaj registra udruga i registra stranih udruga,zahtjeva za upis u registar udruga i registar stranih udruga, zahtjeva za upis promjena u registar udruga i registar stranih udruga, sadržaj izvatka iz registra udruga i registra stranih udruga,razvrstavanje udruga, način podnošenja zahtjeva za upis u registar
udruga i registar stranih udruga, te način upisa i vođenja registra udruga i registra stranih udruga, zbirki isprava, prestanak postojanja udruga sa svojstvom pravne osobe i prestanak djelovanja stranih udruga u Republici Hrvatskoj.
Pravilnik možete pročitati ovdje.
POSTUPAK ZA PRELAZAK UDRUGA S DVOJNOGA NA JEDNOSTAVNO KNJIGOVODSTVO
Zbog čestih upita povezanih s temom prelaska na jednostavno knjigovodstvo udruga, kolegice i kolege iz Programa e-misija donijeli su kratak presjek najvažnijih informacija, a također napominju da se još uvijek očekuju obrasci za podnošenje godišnjih izvješća u jednostavnom knjigovodstvu te priručnik za pomoć u vođenju jednostavnog knjigovodstva udruga. Više o postupku za prelazak s dvojnog na jednostavnog knjigovodstva možete vidjeti ovdje.
HZZ OBJAVIO MJERE ZA POTICANJE ZAPOŠLJAVANJA U 2015.
Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio je Mjere za poticanje zapošljavanja u 2015. godini. Predmet Javnog poziva je korištenje sredstava za poticanje zapošljavanja putem mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, primjena do 31. prosinca 2015. godine.
Mjere koje će se provoditi možete pogledati ovdje.
Udruga OPG-a Hrvatske "Život"
Cilj osnivanja Udruge je da OPG-ima vrati i ojača prirodnu ključnu ulogu u proizvodnji hrane i očuvanju višefunkcionalnog ruralnog prostora. Udruga se zalaže da to bude polazište pojoprivredne politike, od formuliranja zakona i propisa te definiranja tržišnih okvira, preko raznih mjera potpore seoskom poduzetništvu do aktivne pomoći i savjeta u slobodnom udruživanju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava kao razvojnog i tržišnog čimbenika.
Ako želite postati članom udruge možete ovdje ispuniti zahtjev za učlanjenje.
INFORMACIJA POLJOPRIVREDNICIMA O DODJELI NOVIH PRAVA NA PLAĆANJA U 2015. I PRIJENOSU PRAVA KOD KUPNJE ILI ZAKUPA CIJELOG ILI DIJELA GOSPODARSTVA
Poljoprivrednicima će se u 2015. godine dodjeljivati nova prava na izravna plaćanja temeljem utvrđene poljoprivredne površine u 2015. godini. Prava na izravna plaćanja dodijeljena poljoprivrednicima za 2013. i 2014. godinu prestala su važiti na dan 31. prosinca 2014. godine. 
Upute poljoprivrednicima vezane uz:
 • dodjelu novih prava na izravna plaćanja,
 • prijenosa prava u slučaju kupnje ili zakupa cijelog ili dijela gospodarstva ili u ostalim slučajevima prijenosa gospodarstva, i
 • zakup državnog poljoprivrednog zemljišta 
POZIV ZA ISKAZIVANJE INTERESA ZA UČENJEM ENGLESKOG I NJEMAČKOG JEZIKA U NEDELIŠĆU
Na području Nedelišća planira se provoditi tečaj stranih jezika u suradnji s Centrom stranih jezika i glazbe Studio Žerjav. Ako ste zainteresirani molimo vas ispunite anketu.
PODUZETNIČKI IMPULS 2015.
Vlada je usvojila Program poticanja poduzetništva i obrta - Poduzetnički impuls 2015. vrijedan 4,37 milijardi kuna. Ovogodišnji program namijenjen razvoju i povećanju konkurentnosti hrvatskih malih i srednjih poduzetnika najvredniji je i dvostruko veći od svih dosadašnjih Poduzetničkih impulsa zajedno u razdoblju 2012-2014. Poduzetnički impuls 2015 provodi se u tri osnovna programa:
- Mikro i malo poduzetništvo i obrt (119.000.000 kn)
- Sredstva iz fondova EU (3.884.000.000 kn)
- Lakši pristup financiranju (370.000.000 kn).
POZIV NA JAVNO PREDSTAVLJANJE PODUZETNIČKOG IMPLUSA 2015.
Regionalna razvojna agencija Međimurje REDEA zajedno s Međimurskom županijom te Ministarstvom poduzetništva i obrta organizira javno predstavljanje PODUZETNIČKOG IMPULSA 2015. za Međimursku županiju. Predstavljanje će se održati 06. ožujka od 10:30 do 12:30h u zgradi Scheier. Detaljnije informacije o Poduzetničkom impulsu 2015. možete pronaći ovdje.
Prijaviti se možete do utorka, 3. ožujka 2015. do 12 sati putem ove poveznice ili porukom na adresu elektroničke pošte redea@redea.hr.

OTVORENI NATJEČAJI

OBJAVLJEN JE GODIŠNJI PLAN NATJEČAJA, JAVNIH POZIVA I DRUGIH PROGRAMA FINANCIRANJA ZA 2015.

Godišnji plan izrađen je temeljem analiza u kojima su davatelji bespovratnih sredstava identificirali potrebe u svojim resorima. Godišnji plan natječaja sadrži popis ukupno 83 programa za dodjelu bespovratnih sredstava projektima i programima organizacija civilnoga društva koje će u 2015., u sklopu svojih nadležnosti, raspisati 18 državnih tijela. Iznosom od preko 711 milijuna kuna iz Državnog proračuna,dijela prihoda od igara na sreću i fondova EU planira se financirati i sufinancirati više od 5000 programa i projekata organizacija civilnoga društva u područjima prevencije nasilja među djecom i mladima, borbe protiv ovisnosti, socijalnih usluga, volonterstva, obrazovanja, sporta, kulture, zaštite okoliša i prirode, poljoprivrede, turizma, zaštite potrošača te drugim područjima od interesa za opće dobro.
Godišnji plan natječaja

EUROPA ZA GRAĐANE - BRATIMLJENJE GRADOVA / UMREŽAVANJE GRADOVA

 
Cjelina 2. Demokratsko angažiranje i građansko sudjelovanje
Mjera Rokovi za podnošenje Razdoblje prihvatljivosti: Projekti moraju započeti između
1. Bratimljenje gradova
  1. ožujka 1. svibnja* u godini kada je rok i 31. ožujka u godini nakon isteka roka
  1. rujna 1. siječanj i 1. rujna u godini nakon isteka roka
2. Umrežavanje gradova
  1. ožujka 1. srpnja i 30. prosinca u godini kada je rok
  1. rujna 1. siječnja i 1. svibnja u godini nakon isteka roka
3. Projekti civilnog društva
  1. ožujka 1. kolovoza u godini kada je rok i 31. siječnja u godini nakon isteka roka
Pogledaj natječaj

JAVNI POZIV srednjim strukovnim školama za PROMOCIJU I JAČANJE KOMPETENCIJA STRUKOVNIH ZANIMANJA ZA TURIZAM  2015.

Sredstva su namijenjena za nove turističke proizvode za jačanje ukupne konkurentnosti destinacije u kojoj se škola nalazi, projekte nastale u suradnji s drugim obrazovnim sektorima u svrhu razvoja turizma (IT - elektronika i računalstvo, kreativni, poljoprivreda i prehrana, zdravstvo i socijalna skrb, grafički, umjetnost i dr.), jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala u suradnji s privatnim sektorom, nove oblike promocije i unapređenje procesa upravljanja destinacijom.
Rok za prijavu: 02.03.2015.
Pogledaj natječaj

KULTURA NOVA -  Priprema međunarodnih suradničkih projekata / Putovanje u inozemstvo radi selekcije programa

Podrška putem ovog javnog poziva na predlaganje projekata u Programskom području 2 ostvaruje se u sljedeće dvije kategorije:

b) priprema međunarodnih suradničkih projekata do 15.000 kn
c) putovanje u inozemstvo radi selekcije programa do 15.000 kn

Indikativni proračun za ovaj javni poziv iznosi 150.000 kn.
Rok za prijavu: 03.03.2015.
Pogledaj natječaj

POBOLJŠANJE PRISTUPA OTVORENOM TRŽIŠTU RADA OSOBAMA U NEPOVOLJNOM POLOŽAJU

Kroz program dodjele bespovratnih sredstava „Poboljšanje pristupa otvorenom tržištu rada skupinama u nepovoljnom položaju“ financirat će se projekti koji će pridonositi lakšem ulasku na tržište rada i povećanju zapošljivosti skupina koje se nalaze u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Kako je naznačeno u Operativnom programu „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007. – 2013., operacija „Poboljšanje pristupa otvorenom tržištu rada skupinama u nepovoljnom položaju“ pridonijet će snažnijoj integraciji na tržište rada skupina koje su suočene s posebnim teškoćama u pristupu zapošljavanju kroz jačanje motivacije za sudjelovanje u programima obrazovanja i zapošljavanja te kroz programe osobnog razvoja i zapošljavanja prilagođenih potrebama pojedinaca.
Rok za prijavu: 06.03.2015.
Pogledaj natječaj

JAVNI POZIV ZA RASPOREĐIVANJE I KORIŠTENJE SREDSTAVA KAPITALNIH POMOĆI GRADOVIMA I OPĆINAMA ZA POTICANJE RAZVOJA KOMUNALNOG GOSPODARSTAVA ZA 2015. GODINU

Pod poticanjem razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda smatraju se sve aktivnosti koje će potaknuti ili pridonijeti boljem obavljanju određenih komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga (u kvalitativnom i kvantitativnom smislu), a koje će pridonijeti većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave i to naročito:
 • izrada projektne i druge tehničke dokumentacije za izvođenje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i izvođenje većih zahvata na investicijskom održavanju komunalne infrastrukture;
 • izvođenje radova i ugradnja uređaja komunalne infrastrukture, izvođenje radova na investicijskom održavanju komunalne infrastrukture te uređenje javnih površina, nerazvrstanih cesta, javne rasvjete i drugih javnih prostora u naseljima;
 • nabavka opreme kojom će se znatno poboljšati kvaliteta isporuke komunalne usluge, komunalnog standarda odnosno obavljanje određene komunalne djelatnosti te nabavka druge komunalne opreme za javne površine naselja.
Rok za prijavu: 13.03.2015.
Pogledaj natječaj

NACIONALNA ZAKLADA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA - DEMOKRATIZACIJA I LJUDSKA PRAVA

Natječaj „Demokratizacija i ljudska prava“ otvoren je za prijave udruga i zaklada koje nisu osnovane od strane javnih institucija i registrirane su u Republici Hrvatskoj.
Prijave se mogu prijaviti u dvije kategorije: pojedinačne prijave i prijave  u partnerstvu od najmanje 3 organizacije.
Financijska podrška za pojedinačne prijave kreće se od 150.000,00 do 262.500,00 kuna po projektu.
Financijska podrška za prijave u partnerstvu kreće se od 262.500,00 do 600.000,00 kuna po projektu.
Provedba projekta može trajati od 12 do 18 mjeseci.
Rok za prijavu: 20.03.2015.
Pogledaj natječaj

NACIONALNA ZAKLADA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA - PODRŠKA INOVATIVNIM INICIJATIVAMA ZA DJECU I MLADE U LOKALNIM ZAJEDNICAMA

Natječaj „Podrška inovativnim inicijativama za djecu i mlade u lokalnim zajednicama“ otvoren je za prijave projekata udruga i zaklada koje nisu osnovane od strane javnih institucija i registrirane su u Republici Hrvatskoj.
Financijska podrška za projekte u ovom natječaju kreću se od 75.000,00 do 150.000,00 kuna po projektu.
Provedba projekata u ovom natječaju može trajati od 6 do 12 mjeseci.
Rok za prijavu: 20.03.2015.
Pogledaj natječaj

AGENCIJA ZA PLAĆANJE U POLJOPRIVREDI, RIBARSTVU I RURALNOM RAZVOJU objavila je tri natječaja iz Programa ruralnog razvoja RH i to:

 • Za provedbu podmjere 4.2. „Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda“ – provedba operacije 4.2.1. „Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima“
 • Za provedbu podmjere. 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ – provedba operacije 4.1.1. „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava“
 • Za provedbu podmjere. 4.1. „Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva“ – provedba operacije 4.1.2. „Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš“
Rok za prijavu: 10.04.2015.
Pogledaj natječaj
 

POZIV ZA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJAVA "PRIMJENA INFORMACIJSKE I KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE ZA POBOLJŠANJE POSLOVNIH PROCESA"

Natječaj će se financirati projekti iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program za regionalnu konkurentnost 2007-2013. Potpore ovog javnog poziva namijenjene su malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima na području informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Minimalna potpora iznosi 20.000,00 €, a maksimalna 100.000,000 €, dok će sufinanciranje projekta biti između 70% i 85% (ovisno o stupnju razvijenosti JLS).
Rok za prijavu:29.04.2015.
Pogledaj natječaj

OTVOREN NATJEČAJ „EUROPSKE NAGRADE ZA PROMICANJE PODUZETNIŠTVA 2015“

„Europske nagrade za promicanje poduzetništva 2015“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2015), je priznanje koje najuspješnijim promotorima poduzetništva i poduzetničkog duha, onima koji predstavljaju najbolje prakse i politike za razvoj poduzetništva, dodjeljuje Europska komisija. Cilj ovoga natjecanja je prepoznati inicijative i aktivnosti koje su poduzete u svrhu promicanja poduzetništva, predstaviti i podijeliti s državnim, lokalnim i regionalnim tijelima iz drugih europskih zemalja primjere najboljih poduzetničkih politika i praksi, ojačati svijest o ulozi poduzetnika u društvu te ohrabriti i potaknuti potencijalne poduzetnike.
Rok za prijavu: 22.05.2015.
Pogledaj natječaj

NATJEČAJ MLADI KAO POKRETAČI DRUŠTVENIH PROMJENA

Natječaj je otvoren s ciljem provođenja analize o normama,vrijednostima i stavovima mladih u Europi, kao i njihovih očekivanja i stavova o javnoj politici i organizaciji društvenog, gospodarskog i privatnog života. Analiza bi trebala uključivati mlade različitih spolova i uzrasta koji dolaze iz različitih geografskih, društveno-ekonomskih, etničkih, kulturnih i vjerskih pozadina, pritom uzimajući u obzir i mlade obitelji i pojedince koji će se suočiti sa određenim izazovima u budućnosti.
Rok za prijavu je 28.5.2015.
Pogledaj natječaj

INFORMATIZACIJA POSLOVNIH PROCESA – UZ POTPORU EU

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je natječaj Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa. Prihvatljivi prijavitelji jesu pravne i fizičke osobe koje spadaju u skupinu mikro, malih i srednjih poduzeća.Cilj natječaja je poticanje uvođenja naprednih e-poslovnih modela kako bi se potaknuo razvoj, rast i konkurentnost putem informatizacije.
Rok za prijavu: 30.06.2015.
Pogledaj natječaj

EUROPSKA ZAKLADA ZA MLADE – Bespovratna sredstva za međunarodne aktivnosti mladih

Europska zaklada za mlade, koju je osnovalo Vijeće Europe, ima za cilj potporu za aktivnosti mladih na EU nivou, potičući suradnju među mladima u sljedećim područjima: promocija mira, razumijevanja i suradnje u duhu poštivanja ljudskih prava, demokracije, tolerancije i solidarnosti.
Natječaj je otvoren za lokalne, nacionalne i međunarodne nevladine organizacije i mreže usmjerene na rad s mladima iz Vijeća Europe državama članicama.
Rok za prijavu: 01.10.2015.
 
Pogledaj natječaj

NACIONALNA ZAKLADA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA – Program Europa Plus – međufinanciranje

Rok za prijavu: 27.10.2015.
Pogledaj natječaj

NACIONALNA ZAKLADA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA – Program Europa Plus – sufinanciranje

Rok za prijavu: 27.10.2015.
Pogledaj natječaj

NEPOSREDNO SUFINANCIRANJE PROVEDBE PROJEKATA ENERGETSKI UČINKOVITE  EKOLOŠKE JAVNE I VANJSKE RASVJETE

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je novi natječaj za neposredno sufinanciranje provedbe projekata energetski učinkovite i ekološke javne i vanjske rasvjete.
Sredstva se dodjeljuju za provedbu projekata izgradnje novih instalacija javne i vanjske rasvjete te za rekonstrukcije postojećih sustava javne i vanjske rasvjete što uključuje potrebitu nadopunu postoječih sustava rasvjete i to za projekte:
 • Cestovne rasvjete
 • Rezidencijalne rasvjete
 • Rasvjete spomeničke i građevinske baštine
 • Rasvjete ostalih javnih i vanjskih površina (kompleksi bolničkih i drugih javnih ustanova te drugi sustavi rasvjete).
Rok za prijavu: 31.12.2015.
Pogledaj natječaj

POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA U OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+ ZA 2015.

U službenom glasilu Europske unije, objavljen je Poziv za podnošenje prijedloga u okviru programa Erasmus+ za 2015. Ukupni proračun namijenjen ovom pozivu iznosi 1.736.400,00 milijuna EUR. Od toga za Republiku Hrvatsku predviđeno je više od 12,9 milijuna EUR i to za decentralizirane projekte u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih.
U svrhu informiranja i savjetovanja potencijalnih prijavitelja, Agencija za mobilnost i programe Europske unije će početkom prosinca započeti svoju informativnu kampanju o kojoj će informacije biti dostupne na www.mobilnost.hr.
Pogledaj natječaj i rokove

JAVNI POZIV ZA POTICANJE POVEĆANJA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI I KORIŠTENJA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE -  KROZ POMOĆ PRORAČUNIMA JLP(R)S I NJIHOVIH PRORAČUNSKIH KORISNIKA.

Predmet ovoga Javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava u svrhu razvoja energetskog sustava kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije. Prioritet ovoga Javnog poziva je da se kroz pomoć proračunima jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i njihovih proračunskih korisnika potakne korištenje i razvoj energetske učinkovitosti i upotreba obnovljivih izvora energije.
Rok za prijavu: do iskorištenja sredstava
Pogledaj natječaj i rokove

JAVNI POZIV ZA POTICANJE POVEĆANJA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI I KORIŠTENJA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE - KROZ DONACIJE NEPROFITNIH ORGANIZACIJA

Predmet ovoga Javnog poziva je dodjela bespovratnih sredstava u svrhu razvoja energetskog sustava kroz povećanje energetske učinkovitosti i korištenje obnovljivih izvora energije. Prioritet ovoga Javnog poziva je da se kroz donacije neprofitnim organizacijama potakne korištenje i razvoj energetske učinkovitosti i upotreba obnovljivih izvora energije.
Rok za prijavu: do iskorištenja sredstava
Pogledaj natječaj i rokove

JAVNI POZIV ZA KANDIDIRANJE PROJEKATA - KONKURENTNOST TURISTIČKOG GOSPODARSTVA

Ministarstvo turizma će sufinancirati projekte za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, unapređenje ponude malih obiteljskih hotela, unapređenje obiteljskog smještaja te podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma, za što se mogu prijaviti subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), seljačka domaćinstva (OPG koje pruža ugostiteljske i/ili turističke usluge), fizičke osobe - privatni iznajmljivači.
Cjeloviti tekst Programa i popratna dokumentacija ovog Javnog poziva nalazi se na internetskim stranicama Ministarstva turizma. 
Rok za prijavu: 30.03.2015.
Pogledaj natječaj

OBJAVLJENA DVA POZIVA ZA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U OKVIRU EUROPSKOG SOCIJALNOG FONDA

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je dva poziva za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava u okviru Europskog socijalnog fonda. Oba poziva namijenjena su obrazovnim institucijama.

JAČANJE KAPACITETA USTANOVA ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH – FAZA II  
Pojedinosti i dokumentacija nalaze se ovdje
•    Prihvatljivi prijavitelji: ustanove za obrazovanje odraslih
•    Sufinanciranje: do 95% prihvatljivih troškova
Rok dostave: 20. 4. 2015.

PROMOCIJA KVALITETE I UNAPREĐENJE SUSTAVA ODGOJA I OBRAZOVANJA NA SREDNJOŠKOLSKOJ RAZINI (rok dostave: 24. 4. 2015.)
Pojedinosti i dokumentacija nalaze se ovdje. 
•    Prihvatljivi prijavitelji: ustanove koje obavljaju djelatnost srednjeg obrazovanja prema gimnazijskom programu
•    Sufinanciranje: do 100% prihvatljivih troškova
Rok dostave: 24. 4. 2015.

 

KONTAKTI


LAG Međimurski doli i bregi
Maršala Tita 60, 40305 Nedelišće
Kontakti:  
 • 098/9323599 Vedrana Horvat, voditeljica LAG-a
 • 091/5349266 Sanja Krištofić, predsjednica LAG-a
E-mail: lag.mdib@gmail.com
Facebook page: LAG Međimurski doli i bregi
Web: www.lag-medjimurskidoliibregi.hr/
 
E- bilten LAG-a Međimurski doli i bregi broj 03/15 dovršen je 26.02.2015.
Copyright © *2014* *LAG Međimurski doli i bregi*, Sva prava pridržana.

Odjavi se sa liste    ažuriraj svoje podatke