Copy
Novosti iz LAG-a Međimurski doli bregi
Pogledajte ovaj e-mail u pregledniku
S ciljem obavještavanja naših članova o svim aktualnostima vezano uz funkcioniranje samog LAG-a, aktivnostima naših članova kao i o aktualnim radionicama i natječajima na koje se možete prijaviti, izrađuje se E-bilten LAG-a Međimurski doli i bregi.
Sve primjedbe i ideje, kao i informacije o Vašim aktivnostima šaljite na lag.mdib@gmail.com.
Internet stranica LAG-a Međimurski doli i bregi

NOVOSTI IZ LAG-A

Proširili smo svoje područje na Grad Mursko Središće i Općinu Podturen te sada brojimo 10 jedinica lokalne samouprave.
LAG Međimurski doli i bregi je promovirao svoje aktivnosti na 54. sajmu AGRA – Međunarodnom poljoprivredno-prehrambenom sajmu u Gornjoj Radgoni (Slovenija) od 22. do 27. kolovoza. 

DOGAĐANJA NA PODRUČJU LAG-A

Mali Međimurski plac će se održavati u Termama Sveti Martin svake subote (od 17:00 do 20:30) i nedjelje (od 09:00 do 14:00) od 25.7. do 6.9. ispred ulaza na kupalište. 
Dječje igre Općine Nedelišće u Gornjem Kuršancu, 05. rujna u 14 sati.
Jesenska biciklijada Stazama Općine Nedelišće, 05. rujna u 10 sati ispred Mesapa.
Dramsko popodne u Slakovcu, 06. rujna.
20. Međimurski festival sportske rekreacije žena, 19. rujna u Dunjkovcu.
Turistički vlak Sveti Martin, prometovat će na relaciji Terme Life Class > Sveti Martin na Muri > Mlin na Muri.

Program ruralnog razvoja 2014. - 2020.

ODOBREN JE PROGRAM RURALNOG RAZVOJA RH 2014.-2020.
Odobrenu inačicu na HRVATSKOM JEZIKU preuzmite OVDJE

KORISNO

NAUČITE IZRADITI POSLOVNI PLAN ZA PODMJERU 6.1.
Ministarstvo poljoprivrede će, pred raspisivanje natječaja za podmjeru 6.1. organizirati edukacije na kojima će se mladi poljoprivrednici obučiti za izradu poslovnih planova, nužnih za prijavu na natječaj. Edukacije će se provoditi u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Više informacija pročitajte ovdje.
USVOJENA DEKLARACIJA PRVOG HRVATSKOG RURALNOG PARLAMENTA
Deklaracija prvog Hrvatskog ruralnog parlamenta usvojena je na 28. sjednici Upravnog odbora Hrvatske mreže za ruralni razvoj koja je održana 7. srpnja 2015. godine. Deklaracija sadrži poruke i prijedloge koje više od dvjesto sudionika Hrvatskog ruralnog parlamenta, predstavnika različitih skupina dionika ruralnog razvoja u Hrvatskoj, upućuje donositeljima odluka na europskoj, nacionalnoj i na regionalnim razinama. Više informacija možete pronaći ovdje.
HRVATSKI SABOR USVOJIO ZAKON O UGOSTITELJSKOJ DJELATNOSTI
Hrvatski sabor donio je novi Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti, čiji je predlagatelj Ministarstvo turizma. Novine u odnosu na važeći zakon vezane su uz pružanje usluga u ugostiteljskoj djelatnosti te se omogućuje ugostiteljima pružanje usluga smještaja u sobama, apartmanima, studio apartmanima i kućama za odmor, ne samo u poslovnim već i u stambenim prostorima. Više informacija možete pronaći ovdje.
HEALTHY MEAL STANDARD ZA CERTIFICIRANJE PREHRANE U TURIZMU
U Hrvatskoj je pokrenuta certifikacija i standardizacija prehrane za posebne zdravstvene i nutricionističke potrebe turista i drugih osoba koje borave u turističko-ugostiteljskim, lječilišnim, rehabilitacijskim i drugim objektima pod nazivom Healthy Meal Standard (HMS), koja objektima koji prođu to certificiranje daje novu, konkurentnu kvalitetu kakve trenutno u objedinjenom obliku gotovo da i nema u svijetu.
Više o tome možete pronaći ovdje.
DONESEN PRAVILNIK O NEPROFITNOM RAČUNOVODSTVU I RAČUNSKOM PLANU
Pravilnikom se definira raspored, sadržaj i primjena računa u računskom planu, način vođenja jednostavnog knjigovodstva i primjena novčanog računovodstvenog načela, minimalni sadržaj poslovnih knjiga jednostavnog knjigovodstva te stope amortizacije.
Pravilnik o neprofitnom računovodstvu i računskom planu dostupan je ovdje.
VODIČ ZA UDRUGE
Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, partnerske
organizacije civilnoga društva u Programu regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske priredili su i objavili Vodič za osnivanje udruga koji na pregledan i jednostavan način daje upute za sve korake koje treba poduzeti pri osnivanju udruge i usklađivanju statuta s novim Zakonom o udrugama.
HBOR – VAŠ PARTNER U KORIŠTENJU EU FONDOVA
Zahtjev za kredit HBOR-u može se predati nakon predaje natječajne dokumentacije nadležnom tijelu za provedbu EU fondova. Prethodne konzultacije s HBOR-om su preporučljive. Krediti se odobravaju izravno i putem poslovnih banaka s rokom otplate do 14 godina, odnosno 15 godina ovisno o programu uz kamatnu stupu već od 3%.
Više o samim programima možete pronaći ovdje.

OTVORENI NATJEČAJI

PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVU NA FOTO NATJEČAJ "HRANA KAKVU ŽELIMO!

Rok za prijavu vaših fotografija na međunarodni fotografski natječaj "Hrana kakvu želimo" produžen je do 31.8. Dobitnik prve nagrade osvojit će put na Expo 2015 u Milano. Fotografski natječaj "Hrana kakvu želimo" održava se u sklopu paneuropske kampanje "Promjena ponude!" (SUPPLY CHA!NGE), čiji je cilj učiniti proizvode označene robnim markama trgovačkih lanaca pravednijima i održivijima.
Rok za prijavu: 31.08.2015.
Pogledaj natječaj

NAJAVA WEBINARA "OTVORENI NATJEČAJI ZA FINANCIRANJE INOVACIJA- EUROSTARS, SME INSTRUMENT I FAST TRACK TO INNOVATION"

Agencija HAMAG-BICRO organizira info webinar 1. rujna 2015. godine na temu otvorenih natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava za inovacije: Eurostars, SME Instrument i Fast Track to Innovation.
Rok za prijavu: 31.08.2015.
Pogledaj natječaj

EUROPA ZA GRAĐANE - BRATIMLJENJE GRADOVA/ UMREŽAVANJE GRADOVA

Bratimljenje gradova – rasprave o politikama EU
Umrežavanje gradova – teme od zajedničkog interesa u koje će se uključiti lokalna zajednica
Rok za prijavu: 01.09.2015.
Pogledaj natječaj

CROSS OVER 2015 – Zapošljavanje i poduzetništvo kroz inovativne prakse između različitih sektora

Cross over je ciklus osposobljavanja namijenjen potencijalnim korisnicima Erasmus+ programa, usmjeren na osmišljavanje strateških partnerstava unutar Ključne aktivnosti 2, a  koji organiziraju nacionalne agencije (u Hrvatskoj – Agencija za mobilnost i programe EU), kao potporu pri izradi projekata.
Rok za prijavu: 01.09.2015.
Pogledaj natječaj

JAČANJE KAPACITETA U PODRUČJU MLADIH 2015. - 2. KRUG

Poziv na dostavu projektnih prijedloga financira se iz europskog programa Erasmus + za obrazovanje, usavršavanje, mlade i sport.
Ciljevi poziva:
- Promicati suradnju i razmjenu u području mladih između programskih zemalja i zemalja partnera iz različitih krajeva svijeta u poboljšavanju kvalitete i priznavanje rada s mladima,
- Neformalno učenje i volontiranje u zemljama partnerima i poboljšanje sinergije i komplementarnosti s drugim obrazovnim sustavima, tržište rada i društvo poticati na razvoj, testiranje i pokretanje programa neformalnog učenja mobilnosti na regionalnoj razini,
- Promicanje transnacionalnog neformalnog učenja mobilnosti između programskih i partnerskih zemalja s ciljem poboljšanja razine kompetencija sudionika i poticanje njihovog aktivnog sudjelovanja u društvu.
Rok za prijavu: 02.09.2015.
Pogledaj natječaj

POZIV ZA PREDLAGANJE PROGRAMA DRUGOG FESTIVALA STARIJIH OSOBA

Klubovi za starije osobe pozivaju udruge i institucije koje se bave starijim osobama i/ili u kojima djeluju starije osobe da prijave svoj program za sudjelovanje na Festivalu starijih osoba. Ovogodišnji, drugi po redu Festival, održat će se kao i prethodne godine u Nedelišću, u vremenu od 1. do 3.listopada 2015. godine.
Rok za prijavu: 07.09.2015.
Pogledaj natječaj

ZAKLADA KULTURA NOVA OBJAVILA JE JAVNI POZIV NA PREDLAGANJE PROJEKATA I PROGRAMA

Bespovratna sredstva bit će dodijeljena organizacijama civilnog društva (udrugama i umjetničkim organizacijama) koje djeluju na području suvremene kulture i umjetnosti za provođenje projekata/programa u 2016. godini te za višegodišnje projekte/programe koji se provode u 2016., 2017. i 2018. godini.
Rok za prijavu: 09.09.2015.
 
Pogledaj natječaj

JAVNI POZIV ZA SUFINANCIRANJE TRADICIONALNIH "LIFE" PROJEKATA

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode kao tijelo nadležno za provedbu LIFE programa u RH, u suradnji s fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, objavilo je Javni poziv za dostavu zahtjeva za sufinanciranje „tradicionalnih“ projekata iz programa LIFE 2014.-2020. za 2015. (potprogrami Klima i Okoliš).
Rokovi za prijavu: 10. 9. 2015. / 17. 9. 2015.
Pogledaj natječaj

PRIJAVITE SE NA NACIONALNO NATJECANJE ZA TEDXBINNENHOF

Ministarstvo poduzetništva i obrta poziva sve hrvatske poduzetnike da
se prijave na nacionalni natječaj za sudjelovanje na TEDxBinnenhofu koja se odvija pod sloganom Made in Europe.TEDx nudi poduzetnicima svjetsku platformu za promidžbu i vidljivost njihovih ideja.
Rok za prijavu: 14.09.2015.
Pogledaj natječaj

POZIV ZA PREDLAGANJE PROGRAMA JAVNIH POTREBA U KULTURI RH za 2016. GODINU

Od interesa za Republiku Hrvatsku smatrati će se programi i projekti koji hrvatsku kulturu stavljaju u europski kontekst, promiču interkulturni dijalog, razvoj civilnoga društva, koji su stručno utemeljeni, visoke razine kvalitete, ekonomični, profilirani u odnosu na osnovnu djelatnost organizatora te oni koji se odvijaju kontinuirano.
Rok za prijavu: 15.09.2015.
Pogledaj natječaj

PILOT PROJEKT PODUPIRANJA MREŽE MLADIH KREATIVNIH PODUZETNIKA: EU I TREĆE ZEMLJE

Ovaj pilot-projekt ima za cilj stvaranje platforme koja će okupiti postojeće mreže mladih poduzetnika aktivnih u kulturnim i kreativnim sektora u EU i trećim zemljama te će omogućiti stvaranje novih.
Rok za prijavu: 15.09.2015.
Pogledaj natječaj

NACIONALNA ZAKLADA - INSTITUCIONALNA PODRŠKA ZA UDRUGE

Cilj natječaja je podići razinu održivosti udruga koje doprinose demokratizaciji i razvoju civilnoga društva u Republici Hrvatskoj putem trogodišnje financijske i stručne podrške stabilizaciji i daljnjem organizacijskom i programskom razvoju udruge.
Rok za prijavu: 16.09.2015.
Pogledaj natječaj

MINISTARSTVO TURIZMA SUFINANCIRA PROJEKTE PROGRAMA „RAZVOJ JAVNE TURISTIČKE INFRASTRUKTURE U 2015. GODINI“ 

Kako bi se stvorili novi cjelogodišnji motivi dolazaka gostiju u našu zemlju, sufinancirat će se projekti javne cikloturističke infrastrukture, te objekti turističke infrastrukture u zaštićenim područjima prirode.
Rok za prijavu: 21.09.2015.
Pogledaj natječaj

NACIONALNA ZAKLADA RASPISALA NOVI NATJEČAJ U OKVIRU FONDOVA EGP-a I KRALJEVINE NORVEŠKE

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva danas je raspisala novi natječaj za prijavu projekata: "Stvaranje poticajnog okruženja za organizacije civilnoga društva u području promicanja i zaštite ljudskih prava u Hrvatskoj". Natječaj je otvoren za prijave udrugama koje djeluju u području promocije i zaštite ljudskih prava a registrirane su u Republici Hrvatskoj.
Rok za prijavu: 30.09.2015.
Pogledaj natječaj

EUROPSKA ZAKLADA ZA MLADE – Bespovratna sredstva za međunarodne aktivnosti mladih

Europska zaklada za mlade, koju je osnovalo Vijeće Europe, ima za cilj potporu za aktivnosti mladih na EU nivou, potičući suradnju među mladima u sljedećim područjima: promocija mira, razumijevanja i suradnje u duhu poštivanja ljudskih prava, demokracije, tolerancije i solidarnosti.
Natječaj je otvoren za lokalne, nacionalne i međunarodne nevladine organizacije i mreže usmjerene na rad s mladima iz Vijeća Europe državama članicama.
Rok za prijavu: 01.10.2015.
Pogledaj natječaj

NACIONALNA ZAKLADA - NAGRADA "OTISAK SRCA" ZA RAZVOJ VOLONTERSTVA

Cilj ovog natječaja je potaknuti djecu i mlade na dobrovoljni – volonterski angažman u lokalnoj zajednici kroz razvoj aktivizma, empatije, solidarnosti i socijalnih vještina kojima će znati prepoznati i riješiti (ili sudjelovati u rješavanju) problema u lokalnoj zajednici u kojoj žive. 
Rok za prijavu: 01.10.2015.
Pogledaj natječaj

POZIV ZA PODNOŠENJE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U SKLOPU PROGRAMA KREATIVNA EUROPA: POTPORA ZA EUROPSKE PROJEKTE SURADNJE

Potprogramom Kultura posebno se podržavaju neprofitni projekti. Potporom za europske projekte suradnje potiče se transnacionalna mobilnost, razvoj publike, izgradnja kapaciteta – digitalizacija, izgradnja kapaciteta – novi poslovni modeli, izgradnja kapaciteta – obrazovanje i osposobljavanje.
Rok za prijavu: 07.10.2015.
Pogledaj natječaj

NACIONALNA ZAKLADA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA – Program Europa Plus – međufinanciranje

Rok za prijavu: 27.10.2015.
Pogledaj natječaj

NACIONALNA ZAKLADA ZA RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA – Program Europa Plus – sufinanciranje

Rok za prijavu: 27.10.2015.
Pogledaj natječaj

POZIV ZA DOSTAVU PRIJEDLOGA OPERACIJA KOJE ĆE SE FINANCIRATI KAO IZRAVNA DODJELA SREDSTAVA U OKVIRU OPULJP-a 2014.-2020.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, Upravljačko tijelo za Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. objavilo je poziv za dostavu prijedloga u okviru Prioritetne osi 1 „Visoka zapošljivost i mobilnost radne snage“, Prioritetne osi 2 „Socijalno uključivanje“, Prioritetne osi 3 „Obrazovanje i cjeloživotno učenje“ i Prioritetne osi 4 „Dobro upravljanje“ Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.
Rok za prijavu: 30.10.2015.
Pogledaj natječaj

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA SUFINANCIRANJE PROJEKATA ORGANIZACIJA CIVILNOGA DRUŠTVA UGOVORENIH U OKVIRU PROGRAMA EUROPSKE UNIJE ZA 2015. GODINU

Na ovaj Poziv mogu se prijaviti organizacije civilnoga društva s pravnim statusom udruge, koje su registrirane i djeluju u Republici Hrvatskoj i koje djeluju u svojstvu nositelja projekta ugovorenog s Europskom komisijom,provedbenom agencijom ili drugim ugovornim tijelom.
Rok za prijavu: 1.12.2015.
Pogledaj natječaj

NEPOSREDNO SUFINANCIRANJE PROVEDBE PROJEKATA ENERGETSKI UČINKOVITE  EKOLOŠKE JAVNE I VANJSKE RASVJETE

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je novi natječaj za neposredno sufinanciranje provedbe projekata energetski učinkovite i ekološke javne i vanjske rasvjete.
Sredstva se dodjeljuju za provedbu projekata izgradnje novih instalacija javne i vanjske rasvjete te za rekonstrukcije postojećih sustava javne i vanjske rasvjete što uključuje potrebitu nadopunu postojećih sustava rasvjete.
Rok za prijavu: 31.12.2015.
Pogledaj natječaj

PILOT PROJEKT ENERGETSKA OBNOVA ZGRADA I KORIŠTENJE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE U JAVNIM USTANOVAMA KOJE OBAVLJAJU DJELATNOST ODGOJA I OBRAZOVANJA

Upute vezane uz Poziv primjenjuju se sukladno Prioritetnoj osi 4. pružajući bespovratna sredstva u svrhu provedbe mjera koje pridonose ispunjenju obveze koja proizlazi iz Direktive o energetskoj učinkovitosti (2012/27/EU), a što se ogleda u smanjenju potrošnje primarne energije u zgradama javnog sektora.
Rok za prijavu: 31.12.2015.
Pogledaj natječaj

ULAGANJE U PROIZVODNU TEHNOLOGIJU MSP

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. travnja 2015. Poziva na dostavu projektnih prijava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima.
Rok za prijavu: 31.12.2020.
Pogledaj natječaj

IZGRADNJA PROIZVODNIH KAPACITETA MSP I ULAGANJE U OPREMU

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. travnja 2015. Poziva na dostavu projektnih prijava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima.
Rok za prijavu: 31.12.2020.
Pogledaj natječaj

POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA U OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+ ZA 2015.

U službenom glasilu Europske unije, objavljen je Poziv za podnošenje prijedloga u okviru programa Erasmus+ za 2015. Ukupni proračun namijenjen ovom pozivu iznosi 1.736.400,00 milijuna EUR. Od toga za Republiku Hrvatskupredviđeno je više od 12,9 milijuna EUR i to za decentralizirane projekte u području obrazovanja, osposobljavanja i mladih.
Pogledaj rokove i natječaj

VOZIMO EKONOMIČNO - OSTVARITE DO 40% BESPOVRATNIH DRŽAVNIH POTICAJA ZA KUPNJU ELEKTRIČNOG ILI HIBRIDNOG VOZILA

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kroz projekt „Vozimo ekonomično“ omogućuju ostvariti 40% bespovratnih sredstava za kupnju električnih i hibridnih automobila te električnih skutera, motocikala i četverocikala, za građane i tvrtke i obrtnike. Visina poticaja ovisi o vrsti vozila. 
Rok za prijavu: do isteka kalendarske godine ili do iskorištenja sredstava
Pogledaj natječaj

JAVNI NATJEČAJ ZA MJERU PROMIDŽBA NA TRŽIŠTIMA TREĆIH ZEMALJA IZ NACIONALNOG PROGRAMA POMOĆI SEKTORU VINA 2014. – 2018.

Mjerom Promidžbe financiraju se projekti na temelju Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2014. do 2018. godine, a sukladno uvjetima propisanim Pravilnikom o provedbi mjere Promidžba na tržištima trećih zemalja iz nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014.- 2018. 
Pogledaj natječaj

KONTAKTI


LAG Međimurski doli i bregi
Maršala Tita 60, 40305 Nedelišće
Kontakti:  
  • 098/9323599 Vedrana Horvat, voditeljica LAG-a
  • 091/5349266 Sanja Krištofić, predsjednica LAG-a
E-mail: lag.mdib@gmail.com
Facebook page: LAG Međimurski doli i bregi
Web: www.lag-medjimurskidoliibregi.hr/
 
E- bilten LAG-a Međimurski doli i bregi broj 13/15 dovršen je 28.08.2015.
Copyright © *2014* *LAG Međimurski doli i bregi*, Sva prava pridržana.

Odjavi se sa liste    ažuriraj svoje podatke