Copy
Novosti iz LAG-a Međimurski doli bregi
Pogledajte ovaj e-mail u pregledniku
S ciljem obavještavanja naših članova o svim aktualnostima vezano uz funkcioniranje samog LAG-a, aktivnostima naših članova kao i o aktualnim radionicama i natječajima na koje se možete prijaviti, izrađuje se E-bilten LAG-a Međimurski doli i bregi.
Sve primjedbe i ideje, kao i informacije o Vašim aktivnostima šaljite na lag.mdib@gmail.com.
Internet stranica LAG-a Međimurski doli i bregi

NOVOSTI IZ LAG-A

ODAZOVITE SE na drugu radionicu za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a Međimurski doli i bregi do 2020. godine koja će se održati u ponedjeljak, 30. studenog 2015. godine u 17 sati u Kongresnoj dvorani Općine Sveti Martin na Muri. Više pročitajte ovdje.
LAG Međimurski doli i bregi u procesu je izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a do 2020. godine.Kako bi se osiguralo partnerstvo što šireg kruga zainteresiranih institucija, poduzetnika, poljoprivrednih gospodarstava, udruga i pojedinaca koji su upoznati s razvojnim problemima i potrebama područja LAG-a održali smo prvu radionicu 24. studenog u Lopatincu. Više pročitajte ovdje.
Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi je u ponedjeljak, 23. studenog 2015. godine, u Gradu Mursko Središće po prvi puta predstavila djelovanje LAG-a i organizirala radionicu za izradu Lokalne razvojne strategije 2014.-2020. Više pročitajte ovdje.

DOGAĐANJA NA PODRUČJU LAG-A

Dobrotvorni koncert udruge "Pogled", 1. prosinca u 19h u Centru za kulturu Čakovec
Advent u gradu rudara, na području grada Mursko Središće od 4. prosinca 
20 godina rada Hrvatsko kulturno umjetničke udruge "Sveti Martin", 5. prosinca u 18 sati u kongresnoj dvorani Terme Sveti Martin
Svetomartinski krampuslauf, 12. prosinca u 18h u Svetom Martinu na Muri
Mesap "Advent 2015", od 12. do 13. prosinca u Nedelišću
Priča o Božiću, od 17. do 19. prosinca, ispred Turističke zajednice Općine Nedelišće
Božićni koncert, 20. prosinca u dvorani Aton Nedelišće
Božićni sajam u Svetom Jurju na Bregu, 20. prosinca u školsko sportskoj dvorani OŠ I.G.Kovačića u Pleškovcu

Program ruralnog razvoja 2014. - 2020.

Odobrenu inačicu programa preuzmite OVDJE, a objavljena je i NOVA INTERNET STRANICA s informacijama vezanim uz Program ruralnog razvoja 2014. -2020.Trenutno otvoreni natječaji
 • Natječaj za provedbu podmjere 4.1.– provedba operacije 4.1.2. “Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš”
Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 27. studenoga 2015. do 27. siječnja 2016. NATJEČAJ za preuzimanje
PRAVILNIK za preuzimanje
 • Natječaj za podmjeru 4.3., tipa operacije 4.3.3. “Ulaganje u šumsku infrastrukturu”
Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u Agronetu od 7. prosinca 2015. do 7. lipnja 2016.NATJEČAJ i sva dokumentacija za preuzimanje
 • Natječaj za provedbu podmjere 4.1., operacija 4.1.1. – sektor voća i povrća
Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u Agronetu od 4. studenoga 2015. do 15. siječnja 2016. godine. NATJEČAJ i sva dokumentacija za preuzimanje
 • Natječaj za provedbu podmjere 4.1., operacija 4.1.1. – sektor svinjogojstva i peradarstva
Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u Agronetu od 4. studenoga 2015. do 15. siječnja 2016. godine. NATJEČAJ i sva dokumentacija za preuzimanje
 • Natječaj za provedbu podmjere 6.1. operacija 6.1.1.Potpora mladim poljoprivrednicima
Zahtjevi za potporu mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 5. listopada 2015. do 23. prosinca 2015. godine. NATJEČAJ za preuzimanje
PRAVILNIK za preuzimanje

KORISNO

DONESEN PRAVILNIK O NEPROFITNOM RAČUNOVODSTVU I RAČUNSKOM PLANU
Pravilnikom se definira raspored, sadržaj i primjena računa u računskom planu, način vođenja jednostavnog knjigovodstva i primjena novčanog računovodstvenog načela, minimalni sadržaj poslovnih knjiga jednostavnog knjigovodstva te stope amortizacije.
Pravilnik o neprofitnom računovodstvu i računskom planu dostupan je ovdje.
VODIČ ZA UDRUGE
Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, partnerske
organizacije civilnoga društva u Programu regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske priredili su i objavili Vodič za osnivanje udruga koji na pregledan i jednostavan način daje upute za sve korake koje treba poduzeti pri osnivanju udruge i usklađivanju statuta s novim Zakonom o udrugama.
POKRENUT e-Obrt – APLIKACIJA ZA INTERNETSKU REGISTRACIJU OBRTA
Ministarstvo poduzetništva i obrta pokrenulo je elektroničku uslugu e-Obrt, kojom će se, po prvi puta u Hrvatskoj, obrt moći registrirati putem Interneta. Ova usluga dostupna je putem sustava e-Građani, kroz koji sadašnji ili budući obrtnici mogu podnijeti prijavu za osnivanje obrta, ili upisati statusne promjene bez odlaska u nadležna registarska tijela. Više saznajte ovdje.
E-ALAT ZA TRAŽENJE PARTNERSKIH UDRUGA U EUROPSKIM ZEMLJAMA
E-alat razvijen je kako bi se udrugama, tijelima javne vlasti i privatnim poduzećima zainteresiranima za razvoj suradnje i provedbu projekata olakšao pristup u pronalaženju partnerskih udruga iz europskih zemalja koje djeluju u određenom području. Više saznajte ovdje.
VODIČ O FINANCIRANJU SEKTORA TURIZMA KROZ EU FONDOVE
Europska komisija objavila je novu verziju vodiča o financiranju projekata u sektoru turizma sredstvima iz fondova Europske unije. U dokumentu se navode mogućnosti financiranja javnog i privatnog sektora sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Europskog socijalnog fonda, Kohezijskog fonda, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te programa Life, Horizon 2020, Erasmus+, Kreativna Europa, COSME i ostalih programa. Preuzmite vodič ovdje.
BROŠURA "POTPORE ZA SPORT U EUROPSKOJ UNIJI“ 
HOO je za hrvatske čitatelje pripremio brošuru „Potpore za sport u Europskoj uniji“ Europskih olimpijskih odbora pri europskim institucijama, koja uključuje praktične smjernice za upravljanje projektnim ciklusom, pregled strukture programa potpore, pregled osnovnih elemenata pojedinih programa potpore s procjenom njihove relevantnosti u odnosu na sport te primjere projekata koji su odobreni u proteklom razdoblju. Preuzmite brošuru ovdje
PUBLIKACIJA O STRATEŠKIM PARTNERSTVIMA IZ PROGRAMA ERASMUS+
Ova brošura je start-up vodič za strateška partnerstva te pruža osnovne informacije o tome tko se može prijaviti, gdje, kako i kada, uz prikaz savjeta te prikazom nekih konkretnih primjera iz stvarnog života. Publikaciju možete preuzeti ovdje.
PREDSTAVLJENI EU PROGRAMI "KREATIVNA EUROPA" I "LIFE"
Predstavljena dva EU programa „Kreativna Europa“ i „Life“ s ciljem informiranja dionika o mogućnostima koje pružaju turističkom sektoru u financijskoj perspektivi 2014.-2020. te o uvjetima i načinima prijava kao i o primjerima dobre prakse. Prezentacije možete preuzeti ovdje.

EDUKACIJE

NAJAVA EDUKACIJA ZA NOVI PROGRAM ERASMUS+ 2016
U povodu novog natječaja Erasmus+ za 2016. Agencija za mobilnost i programe EU najavljuje informativno-edukativne seminare za potporu pri prijavi projektnih prijedloga u prosincu 2015. koji će se održati u Zagrebu u hotelu Dubrovnik, Gajeva 1, prema sljedećem rasporedu:
 • područje općeg obrazovanja – 8. prosinca 2015.
 • područje visokog obrazovanja – 11. prosinca 2015.
 • područje mladih – 14. prosinca 2015.
 • područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja i obrazovanja odraslih – 16. prosinca 2015
Više informacija pogledajte ovdje.

OTVORENI NATJEČAJI

JAVNI POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJAVA ZA SUFINANCIRANJE PROJEKATA ORGANIZACIJA CIVILNOG DRUŠTVA UGOVORENIH U OKVIRU PROGRAMA  CIVILNOG DRUŠTVA UGOVORENIH U OKVIRU PROGRAMA EU ZA 2015.

Prijave za sufinanciranje mogu se podnijeti za projekte ugovorene sa Europskom komisijom, nadležnom provedbenom agencijom ili drugim ugovornim tijelom u sklopu natječaja i programa koji podržavaju razvoj civilnoga društva na području Republike Hrvatske.
Rok za prijavu: 1.12.2015.
Pogledaj natječaj

INVESTICIJA U VINARIJE I MARKETING VINA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. za mjeru Investicija u vinarije i marketing vina. Za mjeru Investicija u vinarije i marketing vina prihvatljivi korisnici su proizvođači (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar u trenutku podnošenja prijave, a ukupno prihvatljivi troškovi po projektu su EUR 3.000.000, dok je minimalni iznos potpore po projektu EUR 5.000. 
Rok za prijavu: 21.12.2015.
Pogledaj natječaj

RESTRUKTURIRANJE I KONVERZIJA VINOGRADA

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju raspisala je natječaj za podnošenje prijava za dodjelu sredstava iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina 2014. – 2018. za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda. Za mjeru Restrukturiranje i konverzija vinograda korisnici mogu biti proizvođači (fizičke ili pravne osobe) upisani u Vinogradarski registar, a fizičke osobe moraju biti obveznici poreza na dohodak/poreza na dobit. Ukupno prihvatljivi troškovi po projektu su EUR 1.500.000, a minimalni iznos potpore po projektu je EUR 5.000. 
Rok za prijavu: 21.12.2015.
Pogledaj natječaj

PODMJERA 6.1. "POTPORA ZA POKRETANJE POSLOVANJA MLADIM POLJOPRIVREDNICIMA"

Obavještavamo sve prihvatljive korisnike da je u Narodnim novinama br.104/15 objavljen Natječaj za podnošenje zahtjeva za potporu iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR) za Podmjeru 6.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima“. Sredstva javne potpore iznose ukupno 10.000.000 eura u kunskoj protuvrijednosti dok se Zahtjevi za potporu mogu  početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u.
Rok za prijavu: 23.12.2015.
Pogledaj natječaj

POTICANJE POVEĆANJA ENERGETSKE UČINKOVITOSTI I KORIŠTENJA OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE KROZ DONACIJE NEPROFITNIM ORGANIZACIJAMA

Davatelj donacije je Ministarstvo gospodarstva. Sredstva za dodjelu donacije temeljem ovoga Javnog poziva osigurana su unutar proračuna Ministarstva gospodarstva, u
iznosu od 3.000.000,00 kn.
Rok za prijavu: 31.12.2015.
Pogledaj natječaj

SUFINANCIRANJE IZRADE PROSTORNIH PLANOVA JEDINICA LOKALNE ILI PODRUČNE (REGIONALNE) SAMOUPRAVE ZA 2015. GODINU

Zbog velikog broja pristiglih zahtjeva sufinancirati će se samo prostorni planovi uređenja općina i gradova i to onih čiji je indeks razvijenosti manji od 75% - skupine I. i II. Ministarstvo može pojedinoj jedinici lokalne samouprave dodijeliti sredstva u iznosu najviše 50% od ukupnog iznosa cijene izrade plana. 
Rok za prijavu: tokom cijele godine
Pogledaj natječaj

VOZIMO EKONOMIČNO - OSTVARITE DO 40% BESPOVRATNIH DRŽAVNIH POTICAJA ZA KUPNJU ELEKTRIČNOG ILI HIBRIDNOG VOZILA

Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kroz projekt „Vozimo ekonomično“ omogućuju ostvariti 40% bespovratnih sredstava za kupnju električnih i hibridnih automobila te električnih skutera, motocikala i četverocikala, za građane i tvrtke i obrtnike. Visina poticaja ovisi o vrsti vozila. 
Rok za prijavu: do isteka kalendarske godine ili do iskorištenja sredstava
Pogledaj natječaj

POBOLJŠANJE KONKURENTNOSTI I UČINKOVITOSTI MSP U PODRUČJIMA S RAZVOJNIM POSEBNOSTIMA KROZ INFORMACIJSKE I KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE (IKT)

Poziv je namijenjen MSP koja posluju u jedinicama regionalne i lokalne samouprave u područjima s razvojnim posebnostima, s ciljem jačanja njihove tržišne pozicije i povećanja konkurentnosti te ujednačenog razvoja svih područja RH.
Rok za prijavu: 15.02.2016.
Pogledaj natječaj

OTVORENE PRIJAVE NAGRADE KARLO VELIKI ZA PROJEKTE MLADIH EUROPLJANA

Imate između 16 i 30 godina i pokrenuli ste projekt s europskom dimenzijom? Od 15. listopada otvorene su prijave za devetu Nagradu za mlade Karlo Veliki. Osim priznanja, medijske promocije i posjete Europskom parlamentu, dobitnici osvajaju i novčanu nagradu kako bi daljnje mogli razvijati svoje inicijative.
Rok za prijavu: 25.01.2016. 
Pogledaj natječaj

EKO NATJEČAJ ZA ŠKOLARCE U HRVATSKOJ!

Sudjelovati mogu sve osnovne škole iz Hrvatske. Pronađite problem u zaštiti okoliša i prirode u svojoj sredini, osmislite moguće rješenje te napišite i provedite eko projekt.
Rok za prijavu: 31.01.2016.
Pogledaj natječaj

POZIV ZA PODNOŠENJE PRIJEDLOGA U OKVIRU PROGRAMA ERASMUS+ ZA 2015.

Otvorene su prijave za podnošenje prijedloga iz programa Erasmus+, a obuhvaćene su sljedeće aktivnosti programa Erasmus+: Ključna aktivnost 1 (KA1) – obrazovna mobilnost pojedinaca; Ključna aktivnost 2 (KA2) – suradnja za inovacije i razmjenu dobre prakse; Ključna aktivnost 3 (KA3) – podrška reformi politike; Aktivnosti Jean Monnet i Sport. 
Rokovi za prijavu: u 2016. godini.
Pogledaj rokove i natječaj

PRIPREMA I PROVEDBA INTEGRIRANIH RAZVOJNIH PROGRAMA TEMELJENIH NA OBNOVI KULTURNE BAŠTINE

Poziv “Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine” objavljen je u okviru prioritetne osi 6 Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014.-2020.  Sredstva su namijenjena  pružanju potpora obnovi i revitalizaciji kulturne baštine kroz Integrirane razvojne programe temeljene na obnovi kulturne baštine koja podrazumijevaju ulaganje u kulturna dobra praćeno s komplementarnim razvojem dodatnih, primarno turističkih sadržaja/usluga s ciljem doprinosa održivom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini.
Rok za prijavu: 30.06.2020.
Pogledaj natječaj

PILOT PROJEKT ENERGETSKA OBNOVA ZGRADA I KORIŠTENJE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE U JAVNIM USTANOVAMA KOJE OBAVLJAJU DJELATNOST ODGOJA I OBRAZOVANJA

Upute vezane uz Poziv primjenjuju se sukladno Prioritetnoj osi 4. pružajući bespovratna sredstva u svrhu provedbe mjera koje pridonose ispunjenju obveze koja proizlazi iz Direktive o energetskoj učinkovitosti (2012/27/EU), a što se ogleda u smanjenju potrošnje primarne energije u zgradama javnog sektora.
Rok za prijavu: 31.12.2020.
Pogledaj natječaj

PILOT PROJEKT IZRADA PROJEKTNE DOKUMENTACIJE ZA ENERGETSKU OBNOVU ZGRADA I KORIŠTENJE OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE U JAVNIM USTANOVAMA KOJE OBAVLJAJU DJELATNOST ODGOJA I OBRAZOVANJA

Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenog Poziva, odnosno do iskorištenja raspoloživih sredstava u ukupnoj vrijednosti 4.500.000,00 kn. Najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektnom prijedlogu iznosi 5.000,00 kuna, a najviši iznos bespovratnih sredstava iznosi 200.000,00 kuna.
Rok za prijavu: 31.12.2020.
Pogledaj natječaj

ULAGANJE U PROIZVODNU TEHNOLOGIJU MSP

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. travnja 2015. Poziva na dostavu projektnih prijava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima.
Rok za prijavu: 31.12.2020.
Pogledaj natječaj

IZGRADNJA PROIZVODNIH KAPACITETA MSP I ULAGANJE U OPREMU

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je 9. travnja 2015. Poziva na dostavu projektnih prijava iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima.
Rok za prijavu: 31.12.2020.
Pogledaj natječaj

KONTAKTI


LAG Međimurski doli i bregi
Maršala Tita 60, 40305 Nedelišće
Kontakti:  
 • 098/9323599 Vedrana Horvat, voditeljica LAG-a
 • 091/5349266 Sanja Krištofić, predsjednica LAG-a
E-mail: lag.mdib@gmail.com
Facebook page: LAG Međimurski doli i bregi
Web: www.lag-medjimurskidoliibregi.hr/
 
E- bilten LAG-a Međimurski doli i bregi broj 19/15 dovršen je 27.11.2015.
Copyright © *2014* *LAG Međimurski doli i bregi*, Sva prava pridržana.

Odjavi se sa liste    ažuriraj svoje podatke